Sprevrženo: Cerkev na Švedskem “krasi” slika, kjer sta Adama in Evo nadomestila homoseksualca, kačo pa transspolna ženska!

Sprevržena slika, ki naj bi prikazovala LGBT raj (Foto: AFP)

Protestantska cerkev v Malmu na Švedskem so prvo adventno nedeljo praznovali z odprtjem novega oltarnega dela. V raju, kjer sta bila nekoč Adam in Eva si zdaj namesto tega lahko ljudje ogledajo lezbični in gejevski par, kača pa je transspolna ženska. Sporno umetniško delo ni novo. Fotografinja in “umetnica” Elisabeth Ohlson Wallin  je naslikala sliko že leta 2012 in jo želela podariti katedrali Skara tik preden se je cerkev pripravljala sprejeti istospolne poroke.

Umetnica, ki je tudi  sama homoseksualka je znana po mešanju verskih podob z LGBT vsebinami, je dejala, da je želela preizkusiti, ali je švedska cerkev prijazna do gejev, kot to trdi s tem, ko je leta 2009 sprejela istospolne poroke. A je katedrala zavrnila darilo, saj je dejala, da gre za politični aktivizem in ne za vero.

A po sedmih letih, je slika “Raj” vendarle dobila svoje mesto. Sprejela jo je namreč cerkev svetega Pavla v mestu Malmö. Duhovnica protestantske cerkve, ki je sliko sprejela, Helena Myrstener je dejala, da je “zgodovina zapisana v LGBT sliki”.

https://twitter.com/helenamyrstener/status/1199747668941164544?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1199747668941164544&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.rt.com%2Fnews%2F474813-church-sweden-lgbt-altarpiece%2F

Sprevržene razstave na podlagi verskih podob in zgodb
Wallinovo
je navdihnilo delo renesančnega mojstra Lucasa Cranacha starejšega. “Umetnica” oziroma aktivistka je želela prikazati, da gejem pripada mesto v raju in ne v peklu. Pohvalila se je s tem, da je ženskam pokrila tudi prsi, kar pa v 16.stoletju niso naredili. A to ni njena edina slika, v katero je vključila verske podobe. Leta 2012 je imela v večih državah razstavo slik, kjer je zopet upodobila prizore iz Svetega pisma. Razstava se je imenovala “Ecce homo”, na eni najbolj sprevrženih slik pa je uprizorila krst Jezusa, kjer ima odkrit spolni organ. Spodnja slika je prav tako iz te razstave, prikazuje pa zadnjo večerjo, kjer je Jezus in tudi njegovih dvanajst učencev naslikala kot transseksualce.

Ena izmed slik iz razstave “Ecce homo”. (Foto: AFP)

Člani odhajajo iz takšnih cerkva
Od leta 2000 so na Švedskem opazili velik upad kristjanov in tistih, ki ne hodijo več v takšne cerkve. Sodeč po odzivih na novo sliko v cerkvi v Malmu bo kvazi umetniško delo temu še dodatno pomagalo. “Politizacija je šla predaleč” je komentirala ena od članic te cerkve in povedala, da cerkve več ne bo obiskovala.

Lana Božič

 • Anton

  Bel moški je fasal črnca, bela ženska pa mulatko al neko indijanko.
  Sužnja zraven sta bela, transspolna kača pa Angela Merkel.
  Very NWO…

 • Andrej

  To ni Cerkev, ampak cerkev. Švedi, zdravilo imate v svoji sredi, a ga še niste prepoznali. Samo bojim se, da bo precej grenko.

  • alojz

   Ni zdravila. Le operacija. Migranti že skalpele brusijo.

 • Nata

  Duhovnica ????????

  • Steiermark

   Ja, protestanti imajo tudi “duhovnice”, škofinje itd., Pri njih pa je dovoljena lezbičnost in homoseksualnost….bljak…..

   • Nata

    Ma, tile Švedi so ” ausglajzali ” na celi črti !!
    Vikingi so se umaknili neumnemu ljudstvu in še bolj neumni politiki !!

 • Ivan Ivanovič

  Švedska umetnica? Umetnica izrojene umetnosti. Sicer pa je vsa Švedska zabluzila.

 • fiat lux

  Papež bo ganjen, ko bo to videl.

 • Hribouc

  Joj, kako bo to še kako zelo hudooooo!

 • xtc

  Kakor koli že ne gre za nobeno umetnost marveč žaljenje vernikov.
  Vsekakor pa lahko v doglednem času pričakujete poEvropi vznikpeči ipd rekvizitov.
  Ko bo tole počilo bo šlo do konca in izbrisa vsega izrojenega in iztirjenega,brez milosti in glavni krivci so socialisti inanarholiberali.
  Kot je že napovedal Nosterdamus na koncu pa ponovna rekatolizacija in naj se vam ne zdi čudno ,če bo izginilo par deset miljonov evropejcev in par sto miljonov Afrosov in Islamistov manj,vso to izigravanje in izvijanje naravnih zakonitosti,se bo hudo maščevalo ljudem.

 • alojz

  Če je to slikanje umetnost naj še Allaha in Mohameda naslikajo. Saj so strpni in se prilagodijo.

 • Garbage man

  Ne več pisat o “papežu” in “cerkvi”, nej se jebejo z žvalmi, ki jim jih je merkelca poslala preko Slovenije

 • DEATH TO COMMUNISM

  Upajo si srat samo po krščanski veri. Naj imajo jajca in naj serjejo še po židih in musličih. Jaz sem strpen, nimam nobene težave gledat mohameda kot gorečega pedra!

  • Steiermark

   Na žalost takšni niso samo “pedri” ampak, kar je najhujše, pedofili, ki z “božjim oz. alahovim blagoslovom” posiljujejo tudi svoje, ne samo tuje, otroke, četudi so se komaj rodili in “njihove matere niso poročene z njimi”….

 • Van Der Waals

  TO NI CERKEV TO JE SATANSKI HRAM!

 • DEATH TO COMMUNISM

  Še to: nehajte že enkrat pisat o “gejih”, ker ta beseda v SSKJ ne obstaja! NE OBSTAJA!!! To so homoseksualci ali pedri. Naj se jih imenuje kot to kar so!

  • Dixie

   Je tako pedri so ukradli tudi besede.
   Gay and queer je včasih pomenilo nekaj lepega danes pa označuje sodomite.

 • samsara

  Tudi geografsko področje kjer so nekoč živeli vikingi in potem, doslej, novodobni Švedi, bodo v doglednem času zamenjali povsem drugačni ljudje. Dinamika tega razvoja je evidentna že zdaj.

  Lep prikaz gojenja in spodbujanja iluzij ter vodene manimupacije človeškega uma v praksi. Tudi poučen, za kogar je.

 • Olga101

  Kakršen papež, taka cerkev! Antikristi!

  • Steiermark

   Protestanti ne spadajo pod Katoliško cerkev in papeža.

 • Slehernik

  Naj tale progresivna “umetnica” naredi še nekaj podobnega v zvezi z islamom. I dare her

 • Lustrator

  Sicer močno dvomim, da je bil glavni motiv Martina Lutra, da se Cerkev deformira namesto reformira, a DEJSTVO JE, da je protestantizem že nekaj desetletij po odcepitvi od katoliške Cerkve v svojih “matičnih” državah povzročil znaten upad resničnih vernikov (dobrih protestantnov) in porast takih, ki se za protestante deklarirajo zgolj iz antipapeškega nacionalističnega vzgiba, čemur je sledila nebrzdana sekularizacija in ateizacija družbe (velika britanija, skandinavija, germanska srednja in zahodna Evropa), zdaj pa je vse skupaj prešlo v zadnjo fazo, ki že meji na odkrito perverzijo, čaščenje idolov in idej, ki s Kristusovim naukom nimajo več popolnoma ničesar.

  Res je, tudi sam formalni vrh naše Cerkve je že močno nagnjen v to smer, a pri nas se je to zgodilo šele v zadnjih 10 letih s tem papežem in lahko anomalijo po Božji milosti odpravimo še predno bo prepozno, medtem ko se mi zdi, da je protestantizem generalno gledano že onkraj popravila. Ali pa sem nemara kaj spregledal?

 • Lustrator

  Vam je zdaj nekaterim končno jasno zakaj se je v poznem srednjem veku pojavila inkvizicija? Da zaščiti tovrstne pritlehne provokatorje in ideološke teroriste pred tem, da jih množice linčajo brez vmesnih razsodnikov. Malokateri pravi kristjan ostane ob teh blasfemičnih “mojstrovinah” hladen kot špricer in če posvetna oblast v kratkem ne bo ukrepala s primernim organom pregona, se bodo slej kot prej pričeli dogajati incidenti v smeri reakcije. Do tega zaenkrat ne prihaja izključno zato, ker imamo na čelu mehkega papeža in smo se tudi sami v preteklih 70 letih brez vojne pomehkužili do te mere, da imamo občutek, da je toleranca zla nekaj krščanskega.

 • šmentanamuha

  Ogabno. Na delu je Satan. Kdaj boste to sprevideli?

 • šmentanamuha

  Kdor koli že stoji zadaj za tem, se dela norca iz Švedov, ne samo iz vernikov ampak iz Švedov kot takih. To pomeni, da je z njimi konec.