Sramota: papež Frančišek pozval kitajske škofe k spoštovanju komunističnih oblasti, ki zatirajo kristjane!

Papež Frančišek (vir: twitter)

Papež Frančišek kar ne neha presenečati s svojimi izjavami, tokrat je kitajske katoliške škofe pozval k spoštovanju komunističnih oblasti, da bi tako dokazali, da so zvesti člani kitajskega ljudstva.

Vatikansko glasilo L’Osservatore Romano je v nedeljo v italijanskem, angleškem in kitajskem jeziku objavilo sporočilo, ki pravi, da je papež Frančišek pozval “vse škofe k obnovi svoje popolne vdanosti Kristusu in Cerkvi”. Prav tako bi v skladu s pozivom morali škofje pokazati, da so pripadniki kitajskega ljudstva, tako da izkažejo spoštovanje in zvestobo civilnim oblastem. S tem je nagovoril sedem kitajskih škofov, ki so pastoralne dolžnosti prevzeli v nedeljo. Pekinško režimsko trobilo Global Times je njegov poziv že s pridom označilo za zadnjo izmed dobrih gest papeža do Pekinga.

Nekdanji hongkonški nadškof se je že kritično odzval na papežev poziv
Nekdanji hongkonški nadškof, kardinal Joseph Zen, se je že odzval za Breitbart in povedal, da katoliki na Kitajskem trpijo hudo zmedo zaradi nedavnega dogovora med Vatikanom in kitajsko komunistično partijo, ki je sicer skriven. “Učiti se moramo našo zgodovino,” je še povedal omenjeni kardinal in dodal: “Zakaj sploh sta tam dve katoliški skupnosti? Za to je razlog. Katoliško patriotsko združenje uči proti katoliški doktrini in to se ni spremenilo.” S tem je mislil na režimsko katoliško združenje in običajno katoliško skupnost, ki sicer deluje v podzemlju.

J. Ž.