fbpx

Starša iz Indije v grob zakopala živega otroka

Fotografija je simbolična. (Foto: epa)

Prebivalci Shayahanpurja na severu Indije so zvečer slišali krike otroka in tako našli ter rešili manj kot tri tedne staro deklico, po tem, ko so jo živo zakopali v plitvi grob blizu ribnika.

Prebivalec mesta na severu Indije je ob večernem sprehodu ob ribniku zaslišal krike oziroma jok otroka, ki ga je pripeljal do groba, v katerem je bila zakopana manj kot tri tedne stara deklica. Sodeč po po policijski preiskavi sta jo starša zakopala živo po naročilu lokalnega šamana – tantrika, ki je trdil, da so deklico obsedli zli demoni. Policija je sporočila, da sta bila poleg očeta aretirana tudi teta, ki je otroka zakopala, in omenjeni lokalni šaman, mati pa je bila na begu.

Tantrik je praktikant tantre, ene od vej hindujskega in budističnega sistema verovanja. Tantra je širok pojem, ki zajema številne teorije in besedila o metodah in praksah vere.

“Dojenčka je pokopala njegova teta, po naročilu staršev, ki so se za to odločili po prigovarjanju tantrika, ki je trdil, da je deklica obsedena in da bi njena prisotnost ogrozila in uničila življenje vsem v hiši,” so še sporočili s policije.

Tanja Brkić