Statistika ne laže: V Italiji skoraj polovico posilstev povzročijo migranti!

Migranti na ladji italijanske obalne straže (vir: twitter)

Statistični podatki italijanskega notranjega ministrstva razkrivajo, da migranti v državi povzročijo skoraj polovico izmed vseh posilstev. Prav ta teden je državo razburilo novo posilstvo, v katerem je 30-letni migrant v Neaplju posilil 17-letnico. Migranti, ki sicer predstavljajo 8 odstotkov prebivalstva, povzročijo kar enega izmed treh zločinov v Italiji.

Podatki italijanskega ministrstva za notranje zadeve so razkrili, da kar 42 izmed 100 posilstev v državi povzročijo migranti, ta delež pa še narašča. Kot navaja portal Breitbart, statistika razkriva tudi, da so italijanske ženske večkrat žrtve spolnega nadlegovanja in spolnih napadov, tuje ženske pa so v večjem deležu žrtve težjih spolnih zločinov, kot je na primer nasilno posilstvo.

Italijo v zadnjih mesecih pretresa vse več posilstev s strani migrantov
Prav ta teden je bilo v Neaplju s strani 30-letnega migranta posiljeno 17-letno dekle. Migrant jo je najprej ugrabil, nato pa jo je odpeljal na osamljeno območje, kjer ji je zvezal roke in jo nato posilil. Žrtev je policiji povedala, da jo je posiljevalec pred dogodkom dalj časa zalezoval.

Foto: Pinterest

V številnih primerih migranti žrtve pred posilstvom omamijo
Številni primeri posilstev s strani migrantov v Italiji vključujejo tudi prepovedane droge. Tako je bilo v primeru oktobrskega posilstva 15-letnice s strani maroških migrantov v kraju Tissino in v posilstvu, ki se je zgodilo marca, ko je dekle posililo pet migrantov maroškega in albanskega izvora. Eden odmevnejših primerov je tudi lansko posilstvo 16-letne Desirée Mariottini, ki je bila najprej omamljena, nato pa posiljena s strani migrantov. Domnevno so ji migranti namerno odmerili prevelik odmerek mamila, kar je povzročilo njeno smrt, sojenje štirim Afričanom zaradi posilstva in umora pa se je v Rimu pričelo ta teden.

GHB, droga za posilstvo.

Migranti, ki predstavljajo 8 odstotkov populacije, povzročijo kar enega izmed treh zločinov
Tudi na splošno so migranti v Italiji v večjem deležu povzročitelji kaznivih dejanj. Glede na statistične podatke notranjega ministrstva kar enega izmed treh zločinov povzročijo migranti, kljub temu, da predstavljajo okrog 8 odstotkov populacije. Ta teden je tako razburil nasilen napad na 27-letnika v Tarantu, ki ga je brutalno pretepla skupina migrantov. 27-letnik, ki je v napadu izgubil vse zobe, ostaja v bolnišnici, kjer lahko prejema le tekočo hrano.

Rok Krajnc