fbpx

Ste vedeli, da so na kriminalnem področju v ZDA najbolj aktivni prav Afroameričani, obenem pa zagrešijo največ kaznivih dejanj nad pripadniki lastne rase?

Foto: epa

Glede na to, da so se v zadnjem času tako na nacionalni televiziji RTV kot tudi na 24ur.com, ki spadata med osrednje slovenske medije, pojavljali poskusi prikrivanja ali izkrivljanja resnice glede nasilnih kriminalnih dejanj izvedenih nad temnopoltim ameriškim prebivalstvom, smo se za pomoč obrnili na uradno statistiko, ki razkriva šokantne podatke. Kar 70 odstotkov kriminalnih dejanj, torej 5,8-krat več od zastopanosti temnopoltih v populaciji ZDA, ki znaša zgolj 12 odstotkov nad temnopoltimi, zagrešijo sami temnopolti, kar močno presega vse ostale primere in sicer odstotek kriminalnih dejanj, ki jih belci zagrešijo nad belci, Latinoameričani nad Latinoameričani in Azijci nad Azijci. 

Včeraj so v oddaji Globus na nacionalni televiziji RTV prikazali pomanjkljivo statistiko aretacij črnskega, belskega in latino prebivalstva v ZDA. Z ne-objavo statistike o nasilju le-teh so gledalce zavedli, da so si nepoučeni lahko ustvarili lažne predstave. Glede na retoriko celega Globusa pa vsega skupaj ne gre razumeti drugače kot namerno zavajanje. Omenjeni grafi so predstavljeni v 16. minuti Globusa, 6. 6. 2020. Prav zato vam predstavljamo podatke, ki jih slovenska javnost mora slišati. Spletna stran se imenuje The Bureau Of Justice Statistics. Ob tem ne gre spregledati še zlati strani 13 in tabele 14.

Ob tem gre navesti nekaj zanimivih podatkov glede kriminala v ZDA za leto 2018. 62 odstotkov nasilnih incidentov so nad belci namreč zagrešili kar belci sami, ob čemer gre navesti, da belci predstavljajo več kot polovico celotne ameriške populacije. Prav tako so večino nasilnih kriminalnih dejanj nad črnci izvedli drugi črnci, in sicer kar 70 odstotkov, torej 5,8-krat več od zastopanosti temnopoltih v populaciji, ki znaša 12 odstotkov. Poleg tega so nad Latinoameričani ostali Latinoameričani izvedli kar 45 odstotkov vseh nasilnih incidentov, kar je 2,7-krat več kot znaša delež le-teh znotraj ameriške populacije – 17 odstotkov. Azijci pa so bili žrtev ostalih Azijcev kar v 24 odstotkih, kar je 3,9-krat več kot je delež Azijcev v celotni ameriški populaciji – 6 odstotkov. 

Zločini v ZDA , (Foto: posnetek zaslona)

“Če koga zanima malce statistike: črnci v ZDA predstavljajo 13 odstotkov prebivalstva, zagrešijo pa 52 odstotkov vseh umorov. 93 odstotkov umorjenih črncev umorijo drugi črnci. Teh podatkov v naših glavnih medijih ne boste našli,” je zapisala komentatorka na portalu 24ur.com. Njen komentar je bil kmalu izbrisan, prejela pa je tudi obvestilo, da se njeno pisanje ni ujemalo s komentatorskimi pravili tega medija. Ob tem je več kot očitno, da gre za napad na resnico in za kršenje svobode govora, saj je komentatorka zgolj navajala dejstva. Podobno pa se dogaja tudi v primeru aktualnih protestov v ZDA, ki jih levičarski mediji imenujejo za “miroljubne”, čeravno so že davno prerasli okvire miroljubnega in se prelevili v vsesplošno pretepanje, ropanje, požiganje in celo pobijanje, vodijo pa jih predstavniki ultra-levičarske Antife, ki jo želi Donald Trump razglasiti za teroristično organizacijo. Nacionalna televizija RTV, ki jo plačujemo vsi davkoplačevalci, očitno ni nič boljša od komercialne televizije POP TV in njenega spletnega priveska – 24ur.com.

Jani Kos