fbpx

Streljanje v Londonu: Najprej odjeknili streli pred šolo, nato na podzemni železnici. Letos tam umorjenih že 90 ljudi!

Foto: epa

Streljanje se je zgodilo v ponedeljek zvečer ob 21.45 po lokalnem času. Po zadnjih informacijah naj bi bili trije ljudje poškodovani. Do streljanja je prišlo zunaj pred postajo londonske podzemne železnice, še pred tem pa je nekdo streljal pred šolo.

Tuji mediji pišejo, da se krvavo nasilje v glavnem mestu Velike Britanije nadaljuje. Tako je policija v ponedeljek zvečer ob 21.45 po lokalnem času prejela klic, da je prišlo do streljanja zunaj pred postajo londonske podzemne železnice, incident pa menda ni povezan s terorizmom, vsaj tako piše Daily Mail.

Ustreljena sta bila dva moška in ena ženska. Vsi trije so bili odpeljani v bolnišnico na zdravljenje, resnost njihovega stanja pa še ni znana.

Postajo so nato nemudoma zaprli, prav tako je bil spremenjen vozni red podzemne železnice. Isti dan, le nekaj ur pred tem, pa je neznanec streljal pred šolo v zahodnem Londonu. Streli so odjeknili ob 16.uri, priče pa naj bi slišale tri strele. Na srečo nobenega od učencev ni bilo v šoli, so pa bili gradbeni delavci, ki so takoj poiskali varen prostor.

Britanska policija sicer ni aretirala še nikogar, prav tako še preiskujejo, ali sta včerajšnja napada sploh povezana. V letošnjem letu se je sicer v Londonu zgodilo že 90 umorov:

Vir: Daily Mail

M. S.