fbpx

Sudanski migrant v Kanadi z mačeto in kladivom pokončal zdravnika, ki je pred črnskim nasiljem pobegnil iz Južnoafriške republike

Sudanski migrant je zdravnika Walterja Reynolds v Kanadi pokončal s kladivom in mačeto (foto: Facebook)

Sudanski migrant Deng Mabiour je v Alberti ubil zdravnika Walterja Reynoldsa, ki se je v Kanado preselil pred 17. leti, da bi pobegnil pred nasiljem nad belci v Južnoafriški republiki. Kakor je Reynolds lahko izkusil na lastni koži, pred raznolikostjo lahko bežite, uiti, pa četudi na samem koncu sveta, pa ji ne morete.

54-letni sudanski migrant Deng Mabiour je v zdravstvenem domu v Red Deeru ubil 45-letnega zdravnika Walterja Reynoldsa. Sudanec je zdravnika, ki je leta 2003 zapustil JAR, po poročanju National File napadel s kladivom in mačeto.

V času grozljivega umora, ki se je zgodil 10. avgusta 2020, je bilo v kliniki 13 ljudi. Reynolds je klical na pomoč receptorko, ta pa je sprožila evakuacijo zbranih. Potem, ko so pobegnili na varno, so zbrani zabarikadirali vrata in uspeli zadržati morilskega migranta vse do prihoda policije.

Zapustil JAR, da bi ga v Kanadi pokončal sudanski migrant
Ko je prispela policija je Mabiour enemu od policistov v glavo zabrisal kladivo, nakar ga je več kot ducat oboroženih policistov moledovalo naj odloži mačeto. Reynolds je medtem izdihnil.

Policisti so končno uspeli aretirati Mabiourja in ga obdolžili prvostopenjskega umora, napada z orožje in napada na policista. Sudanski migrant zdaj trdi, da se umora ne spomni. “Ne spomnim se vsega, ker sem bolan. Potrebujem zdravnika,” je na izpraševanje sodnika o dogodku povedal Mabiour in planil v smeh.

Predstavniki kanadskih oblasti verjamejo, da je bil umor Reynoldsa načrtovan in premišljen. “To ni bil naključni napad,” je za CBC povedal načelnik RCMP v Red Deeru Gerald Grobmeier.

Po poročanju CTV News se je Reynolds v Kanado preselili pred 17 leti. “Ravno da bi pobegnil nesmiselnemu nasilju in si lahko v miru ustvaril družino in pomagal ljudem kot splošni zdravnik je pobegnil iz JAR,” je povedal Reynoldsov svak Ruben Teixeira.

Ivan Šokić