fbpx

Sumi o ruskem vohunjenju potrjeni – ameriški ustavni sodniki zamrznili mandat Donaldu Trumpu

Foto: epa

Ameriški odbor za notranje zadeve je po skupnem poročilu agencij FBI, CIA in NSA, v katerem so predstavili neizpodbitna dejstva o povezavah med Trumpom in Putinom, ustavnemu sodišču predlagal zamrznitev funkcije predsednika. Po ameriški ustavi lahko predsedniku države funkcijo zamrzne le ustavno sodišče, nakar sledita kazenska preiskava in razpis predčasnih volitev. V celotni zgodovini ZDA se je zamrznitev mandata doslej zgodila enkrat, a je bil takratni predsednik v postopku preiskave opran vseh sumov.

Potem, ko je odjeknila novica iz Washingtona, so se zgodila velika nihanja na svetovnih finančnih trgih. Indeksi na svetovnih borzah so padli za skoraj 30 odstotnih točk. Podjetje Ford je takoj preklicalo svojo namero o odpiranju obratov v ZDA in se spet pogaja z Mehičani. Zahodni zavezniki pa v strahu pričakujejo, kaj bo storila Rusija, glede na to, da je najmočnejša država zavezništva politično ohromljena.

Kaj so razkrili tajni podatki obveščevalnih služb?
Obtožbe, ki bremenijo Donalda Trumpa, so hude, možna je celo obtožba za veleizdajo. Tajne službe so razkrile tajne dokumente, da sta se Putin in Trump 1. aprila 2011 sešla na Jalti, kjer sta v Putinovi zasebni vili razpravljala o razkosanju Evrope. Prav tako naj bi načrtovala invazijo na Normandijo, ki bi jo izvedle ZDA. Pridružili bi se jim Britanci, ki zdaj niso več v Evropski uniji. Poročilo navaja, da je Trump 1. aprila 2014 poslal Putinu tajno pošiljko, v kateri naj bi bil zlat uhan. V tem uhanu je bil skrit majhen USB-ključ, ki je vseboval jedrske kode ameriškega jedrskega arzenala. Putin, sicer naklonjen uporabi jedrskega orožja, se je vzdržal dejanja, saj bi ob bombardiranju Amerike lahko uničil tudi Trumpov najljubši klub Mar a Lago.

Ameriško ustavno sodišče je ob pregledu dokaznega gradiva Trumpa nemudoma suspendiralo in odredilo začetek preiskave. Iz neuradnih podatkov pa smo izvedeli, da je Trump že kupil zlato jadrnico, s katero že pluje proti Kamčatki, kjer se bo skril v tajnem bunkerju, ki ga je dal zgraditi Putin. Bunker je opremljen z zlato sprejemno dvorano, petnajstimi spalnicami in plavalnim bazenom. Dejansko se je zgodil scenarij, na katerega nas že dalj časa opozarjajo ameriški levičarski mediji. Globoko zgroženi zgodbo spremljamo naprej in upamo, da boste 2. aprila bralci vse pozabili in  nam tudi odpustili. 

Uredniška ekipa Nove24tv vam želi veselo preživet dan. In ne bodite prehudi, če vas je kdo potegnil za nos. Na 1. aprila se takšne stvari pač zgodijo.