fbpx

Švedinji, ki se je pošalila na račun islama, grozita dve leti zapora, medtem ko so mučitelji kristjanov veselo svobodni

Foto: iStock

Evropejci zdrave pameti v svojih domovih ne želimo islama. Islamizacije je vse preveč, ta pa s seboj prinaša mnogo terorističnih napadov, ki terjajo številne žrtve. Tako meni tudi Švedinja, ki ji zato grozita dve leti zapora. Ker se je na Facebooku iz muslimanov malo pošalila, je pristala na sodišču. Kaj pa, ko gre za žrtve kristjanov, iz katerih se ne le norčujejo, temveč jih pobijajo in mučijo? V takšnih situacijah ne odgovarja nihče.

32-letnica se je preko Facebooka šalila iz islama, zaradi česar ji grozita dve leti zapora, poroča švedski časnik Friatider. Iz policijskih zapisnikov je razvidno, da gre za obtožbo ženske, ki naj bi o omenjeni skupini ljudi ”govorila grdo in z negativno konotacijo, ter jim tudi grozila”. Na družbeno omrežje je objavila stripu podoben satiričen prikaz muslimana, s katerim pa v resnici ni grozila nikomur.

Eden izmed uporabnikov jo je zato prijavil policiji, ki je žensko zaslišala. Slednje je, kot je priznala, zanjo bilo precej ponižujoče, saj so ji kot največji kriminalki odvzeli tudi DNK. Med zaslišanjem se je opravičila za objavo, ki jo je spravila v težave. Dejala je, da je ”navadni” muslimani ne motijo, zelo pa jo motijo člani ISIS-a in terorizem. Se bi morala opravičiti tudi za to? ”Prebrala in preučila sem veliko dokumentov o ISIS in o tem, kako ravnajo z ljudmi. Nikogar nisem želela užaliti,” je dejala. Pozneje je dodala, da je musliman tudi njen najboljši prijatelj, in še enkrat poudarila, da z muslimani kot takimi nima težav.

Eden izmed stripov, ki jih je objavila obtožena (Foto: Twitter)

Sojenje v Göteborgu se kljub temu nadaljuje. Tožilka Sara Toreskog se je odločila, da bo nadaljevala s tožbo in zaradi ”sovražnega govora” še naprej preganjala Švedinjo – ta gre lahko zaradi omenjenega zločina v švedski zapor za kar dve leti, poroča Voice of Europe.

Za kristjane pa se ne zavzame nihče – napadi, umori in mučenja so del krščanskega vsakdana
Obtožena je povsem prestrašena, da jo čaka kaj takšnega, pa si niti v sanjah ne bi mogla misliti. Če se gremo takšen režim, zakaj potemtakem niso kaznovani sovražni napadi na krščanstvo? Če za primer vzamemo najnovejšo nemško statistiko: podatki nemške zvezne policije kažejo, da je bilo v obdobju 11 mesecev kar 97 odkritih sovražnih napadov na krščanstvo v Nemčiji. Napadali so cerkve, krščanske simbole pa tudi kristjane same. Kot smo že poročali, so migranti med drugim umorili celo enega izmed svojih, ki se je spreobrnil v krščanstvo. Kristjani pa nimajo težav samo z migranti, borijo se tudi s severnokorejskim režimom. Tam so deležni rutinskih udarcev in posilstev, za tiste, ki so vpleteni v skrivne molitve, pa je rezervirana specializirana oblika mučenja. Čeprav za Severno Korejo veljajo posebna pravila, se podobno dogaja tudi v prenekaterih drugih državah po svetu. Kje je pravica zanje?

A. L.