fbpx

Švedska profesorica: Vzpon desnice je naraven odziv na ekstremistično levico in vsiljevanje nereda – gre za preživetje!

Slika je simbolična (Vir: twitter)

Vzpon desnice v Evropi je naraven odziv na nasilje ekstremistične levice in globalistične politike, je pojasnila švedska profesorica Dr. Bilyana Martinovski v intervjuju za Sputnik. Švedske oblasti skrivajo uradno statistiko zločinov, saj ta podira njihove teze o raznolikosti.

“Vedno več je ljudi, ki želijo ostati živi, ne da bi jih posilili, oropali ali umorili,” je vzpon Švedskih demokratov in padec rezultata Socialdemokratv na švedskih parlamentarnih volitvah komentirala Bilyana Martinovski. Socialdemokrati so ogromno glasov izgubili v švedskih predelih in ogromno pridobili v predelih, kjer prevladujejo migranti.

“Socialdemokrati so na dan volitev razposlali 700 tisoč SMS-sporočil na območja, kjer prevladujejo imigranti, in volivcem obljubili ugodnosti, če glasujejo za njihovo stranko.” Podobno ravnanje v drugih državah EU, kjer so levičarji pripravljeni žrtvovati domače prebivalce v zameno za glasove migrantov in globalistično agendo, je glavni razlog za vzpon konservativnih strank, ki na prvo mesto postavljajo lastne državljane. “Na splošno in zgodovinsko gledano je desnica konservativizem: družinske vrednote, individualna svoboda, majhna vlada, prosti trg itd.,” je pojasnila Martinovskijeva.

Patriotizem in preživetje
“Tako da desnica nima nič drugega z levičarskimi ideologijami, kot sta internacionalni socializem ali Mussolinijev fašizem velike države, kot to, da je njihova opozicija. Ne zdi se mi, da je vzpon ‘desnice’ v smislu ‘Hitlerja’ ali nacionalizma,” je povedala Martinovskijeva in dodala: “To bi lahko imenovali ‘patriotizem’, sama bi temu rekla ‘preživetje’.”

Predsednik Švedskih demokratov Jimmie Akesson (Vir: Twitter)

Ob temu je Bilyana Martinovski izpostavila zavajanje medijev, ki na Švedskem uporabljajo termin begunci, medtem ko je velika večina prišlekov ilegalnih migrantov. Postregla je tudi s konkretnimi številkami. Od januarja do avgusta 2018 je na Švedskem dovoljenje za bivanje prejelo 87 tisoč migrantov, od katerih jih je zgolj 14 tisoč klasificiranih kot begunci.

“Vlada in osrednji mediji namerno skrivajo statistike, ki prikazujejo izvor storilcev, in preganjajo tiste, ki si drznejo o tem razpravljati, raziskovati ali ocenjevati take statistike,” je po poročanju Voice of Europe povedala Martinovskijeva in razkrila, da se je tudi sama znašla sredi kritik, zaradi katerih je stockholmska univerza prekinila sodelovanje z njo. Pri svojem delu je namreč preučevala statistike preverjenih in zabeleženih skupinskih posilstev na spletu.

Mediji molčijo o migrantskem kriminalu
Vseeno so “osrednji mediji iznenada objavili del statistik, ki so postale del javnega diskurza, Jeff Ahl (SD, zdaj AfS) pa je o zadevi prvič spregovoril tudi v parlamentu”. Toda švedski nacionalni svet za preprečevanje kriminala (BRA), ki naj bi nudil uradne statistike, še naprej zavrača beleženje porekla storilcev in žrtev zločina.

(Vir: Twitter)

Podatki, o katerih so poročali švedski mediji, so samo delni, saj so od registriranih 50 tisoč posilstev preučili nekaj več kot 800 primerov, na katerih so oblikovali mnenje pred volitvami. Pojavlja se vprašanje, kaj je s preostalimi 41 tisoč primeri, o katerih niso poročali. Kot je povedala Martinovskijeva, je problem posilstev s strani migrantov iz Severne Afrike in z Bližnjega vzhoda tako velik, da je nemogoče še naprej molčati.

Ivan Šokić