fbpx

Švedskega policista, ki je razkril, da zločine počenjajo migranti – in jih poimensko razkril – prijavili policiji zaradi rasizma

Foto: epa

“V času vsesplošne prevare govoriti resnico postane revolucionarno dejanje,” je prepričan Peter Springare, policist in nekdanji namestnik vodje oddelka za huda kazniva dejanja na policiji v Örebru na Švedskem. Springareja so namreč prijavili, ko je v objavi na Facebooku odkrito pisal o tistih, ki stojijo v ozadju hudih kaznivih dejanj. Policista so policiji prijavili kar v lokalnem časniku Nerikes Allehanda. Očitajo mu, da je brez dlake na jeziku, da je rasist in da je to način, s katerim poskušajo utišati kritiko v “politično korektni” državi.

Speisa razkriva, kaj je policist Springare zapisal: “Tako sem je*eno utrujen. Kar bom spodaj zapisal, ni politično korektno. Ampak mi je vseeno. Kar bom povedal vam, davkoplačevalcem, je prepovedano, da izreče državni uslužbenec. Posledica tega je lahko izguba službe in posameznih plač. Tudi, če se govori resnica. A mi je malo mar za to. Kmalu se bom upokojil, po 47 letih v tem poslu. Zdaj in vsak teden bom podrobno poročal o tem, kar sem kot zaposleni v policijski enoti za resne zločine v Örebru doživel. To ne bo usklajeno s percepcijo BRA-ja (statistike) ali s percepcijo drugih levičarskih kriminologov v javni razpravi.”

V državi vlada kaos, čeprav levičarji prikazujejo, kot da je Švedska “mit o čudoviti zaključni družbi”
Springare v zapisu nadaljuje: “Naši upokojenci so na kolenih, šola je en sam kaos, zdravstveno varstvo je peklensko nevarno izpod nadzora, policisti so popolnoma uničeni itd. Vsak ve zakaj, toda nihče si ne upa ali ne želi govoriti o razlogu, ker je Švedska vedno živela kot v mitu o čudoviti zaključni družbi, ki ima neomejene vire, da je v ospredju, ko je govora o politično korektnih možnostih v tem disfunkcionalnem svetu ter dela “ovinek”, ko so na tapeti destruktivna vedenja pripadnikov različnih religij.” 

“Pa pojdimo; s tem sem se srečeval od ponedeljka do petka ta teden: posilstvo, posilstvo, kruto posilstvo, napad, posilstvo, izsiljevanje, izsiljevanje, zloraba sodnega postopka, grožnje, nasilje nad policisti, grožnje nad policisti, trgovina z mamili, zloraba drog, poskus umora, posilstvo, spet izsiljevanje, pretep.”

“Osumljeni storilci: Ali Mohamad, Mahmod, Mohammed, Mohammed Ali, še enkrat, še enkrat, še enkrat, Christoffer … Huh, to je res. Švedsko ime je povezano z zlorabo drog. Mohammed, Mahmod Ali, znova in znova.”

“Države, udeležencev v zločinih ta teden: Irak, Irak, Turčija, Sirija, Afganistan, Somalija, Somalija, Sirija, Somalija, neznana država, neznana država, Švedska. Za polovico osumljencev ne moremo vedeti zagotovo, ker nimajo veljavnih dokumentov. Kar samo po sebi pogosto pomeni, da lažejo o nacionalnosti in o identiteti.”

Zapis je zaključil, da je to popis zločinov, ki so se zgodili le v petih dneh in samo v okraju Örebro, ter da ti zločini “zasedajo” njihove preiskovalne zmogljivosti stoodstotno. To so tudi razmere, s kakršnimi se srečujejo v zadnjih 10 do 15 letih. Dodaja, da se bo s tedenskim poročilom spet oglasil naslednji petek.

Policist Peter Springare. Foto: facebook

Policist Peter Springare. Foto: facebook

Dejstvo, da je Springare razkril imena osumljencev, je lokalnemu časniku najtežje padlo, zato so vložili ovadbo zoper policista, čeprav ni razkril polnih imen osumljencev. Vodstvo policijske postaje pa navaja, da bi zapis lahko imel posledice za njihovega policista. Vodja policijske postaje Bo Andersson je namreč dejal, da bodo preučili, ali je s tem kršil zakon.

Marjanca Scheicher