Svet drvi v novo hladno vojno, poteka nova oborožitvena tekma, opozarja “reformator” Mihail Gorbačov

Foto: YouTube.

Zadnji voditelj nekdanje Sovjetske zveze, Mihail Sergejevič Gorbačov, se boji, da svet drvi v novo hladno vojno, saj se ameriško-ruski odnosi iz dneva v dan slabšajo, ruska in NATO vojska pa si stojita druga drugi nasproti. Gorbačov opozarja, da v Evropi trenutno poteka oborožitvena tekma, kar je narobe, zato poziva tako Vladimirja Putina kot tudi voditelje v Evropski uniji, naj obnovijo in poglobijo medsebojno zaupanje. Trenutno se dogaja ravno nasprotno; politiki se obnašajo preveč »militantno«, zato so odnosi vse bolj zamrznjeni. Če ne bo vsaj ena stran poskušala ustaviti trenutnega trenda ohlajanja odnosov, je možno marsikaj, trdi Gorbačov.

Mihail Gorbačov je v intervjuju za Bild prejšnji teden med drugim dejal, “da so že prisotni vsi indikatorji hladne vojne. Politični jezik in jezik vplivnih vojaških voditeljev postajata zelo militantska. Vojaške doktrine so zdaj formulirane zelo ostro. Mediji pa o vsem tem poročajo in prilivajo olje na ogenj. Odnosi med svetovnimi supersilami se slabšajo. Nova oborožitvena tekma je v nekaterih predelih sveta že v polnem zamahu”.

Estonija naslednja tarča Putinove ekspanzivne politike?
Gorbačova skrbi, ker je na evropskih tleh prisotnih vse več ameriških vojakov, pa tudi tankov in drugih vojaških vozil. Ni še tako dolgo nazaj, ko so bile NATO in ruske enote locirane daleč narazen, zdaj pa se vojaki gledajo praktično že iz oči v oči. Med drugim je na estonskih tleh v mestu Narva, le streljaj od stare ruske trdnjave, prisotnih tudi 800 britanskih enot. Narva je tisto mestece, za katerega se zahodni zavezniki bojijo, da bi lahko bilo naslednja tarča Putinove ekspanzivne imperialistične politike.

Rusija je medtem seveda aneksirala Krimski polotok, obstajajo pa dokazi, da Vladimir Putin načrtno podpira proruske upornike v vzhodnem delu Ukrajine. Vse pogosteje so v Rokavskem prelivu opaženi ruski čolni, ruska letala pa v evropskem zračnem prostoru.

Gorbačov se boji posledic takšne oborožitvene tekme in razkazovanja mišic, zato poziva najvplivnejšo državo Evropske unije, Nemčijo, da obnovi svoje odnose z uradno Moskvo. Hkrati je Evropsko unijo vendarle pozval, naj Rusijo vzame resno, saj mora vzeti v obzir tudi dejstvo, da ta država še ni prešla v popolno demokracijo.

T. F.

 • Demonkrat

  Boljse da Rusi zapirajo plin ,kakor pa da bi ga Nemci spuscali .

 • rubec

  Je to Vasko al Radko?

  • RATATA

   Sej ni važn, sam da je Polič.

 • rubec

  Gorbačov najraje je kvas.

 • RATATA

  Mihail Kurbačav je kiićanova žlahta.

 • Feriss.H

  Tale članek je sklanfal kakšen srednješolec za domačo nalogo ali pa nekdo malce starejši ki ni vedel kam bi se dal zaradi nespečnosti in je padla “usodna” odločitev – igral se bo novinarja.

  Prvi nesmisel – HLADNA VOJNA – ??? Hmmm … kopičenje opreme in vojsk na mejah ne vodi v podhlajeno vojno ampak v PREGRETO, tisto kjer vse leti v zrak, vojaki in civili v onostranstvo, Banksterji pa orgazmirajo in odpirajo šampanjce.

  Mene pa najbolj skrbi da so – “v Rokavskem prelivu opaženi ruski čolni” – kakšni – kanuji, skifi, na vesla na jadra ali pa celo z motorji – ??? – nepopolno in precej šlampasto obveščanje.

  Če je prvi del razkritja Ruske prisotnosti bil napačen potem očitno ne gre za – “ruska letala v evropskem zračnem prostoru” – ampak najverjetneje za balone ki reklamirajo Ruske Vodke v zračnem prostoru EU. Zaradi sankcij pa je reklamiranje Ruskih Vodk v Bruseljskih revirjih prepovedano in zato panika.

  Kar pa zadeva podpiranje raznih vstajniških gibanj – OK, Putin svoje v Ukrajini, Washington pa svoje pri ISIS-u. Edino mi navaden (normalen) folk ne podpiramo ničesar, še posebej ne navala Tretje Svetovnih “turistov” v od Levakov že degenerirano EU.

  V nobenem primeru pa zadeve ne peljejo v HLADNE razmere ampak VROČE, še Rusom ki veslajo tiste čolne v Rokavskem prelivu, čeprav z zavihanimi rokavi je zagotovo vroče, sploh pa če ob tem še žlampajo Vodko ki jo švercajo v EU.

 • xtc

  Gorbačov tarna in govori;da Rusija še ni popolnoma prešla v demokracijo:
  Saj nikoli ni bila in ne bo Putin je kot Erdogan _identično_manire pa iste:Glede na starost pa bi se moralGorbačov zavedati da je realno čas za vojno po zgodovinskih normeh;da je temu tako nakazujejo razni bedaki;v podobi Kima:Putina;Erdogana;Assada;Irana;Madura;podivjanih levakov;islamistov in iztirjencev vseh vrst ter generalne ekonomske težave ter množične selitve neuporabnih množic:vSE TO LAHKO REŠI LE VOJNA;KI TE PROBLEME ZREDUCIRA ALI IZBRIŠE TAKO KOT VEDNO V ZGODOVINI;OČITNO SE ČLOVEŠTVO IZ ZGODOVINE NE NAUČI NIČ;da nebi ponavljalo istih napak:

 • Borut Stari

  Kako lahko nekdo napiše takšen nesmisel, ki nima ne glave ne repa. V sredini pa itak ni nič.

 • Vlado77

  Po navadi se reče najprej pometi pred svojim pragom. Namreč krize v Ukrajini ne bi bilo brez Putina . Verjetno tudi ne v Osetiji Gorskem Karabahu . .. Putin je srž problema in ne NATO. Po mojem se je s odkritim vmešavanjem Putina v Ukrajini prestopilo prag. Ukrajina si je pač želela približevati EU in NATU in stran od Moskve. Putin pa tega ne pusti , ker naj bi bila Ukrajina v domeni Rusije . Putin ne razume pojma suverenost . Tudi v Siriji gre za pomoč Asadu in ne toliko spopad s ISIS. To dokazujejo številni primeri tudi zadnje nedopustno kriminalno uporabo kemičnega orožja. To se je zgodilo kljub prisotnosti Rusije in tesnem sodelovanju s Asadom. Obstajal je dogovor , da se vse kemično orožje uniči – očitno so lagali – tako Rusi kor Asad. Sirija bi brez pomoči Moskve že zdavnaj drugačna. Brez psihopata Asada in brez beguncev. Neverjetno in nedopustno , da Rusi onemogočajo s vetom vse resolucije ZN . Ne gre za nek spopad ZDA in Rusija temveč cel VS ZN proti Rusiji in Kitajski , ki vztrajno zavračata vse resolucije . Če bi sprejeli par resolucij bi imeli danes drugačno Sirijo in nič beguncev iz te države. Asad pa sodi na mednarodno sodišče kot mnogi njemu podobni. Človek ki uporablja vojsko proti svojemu narodu , ko leti protestirajo proti njegovemu režimu si zasluži najstrožjo kazen. Asad je v resnici ubijal protestnike , celo s letali in helikopterji , jih zapiral in mučil – in to še dela. Zakaj ? jasno – zaradi podpore Rusije . Gorbačov pač ne vidi cele slike . Sicer je politik ,ki bi v tem konfliktu reagiral bistveno bolj v smeri miru in rešitve problema kot Putin. Žal Putin dela popolnoma nasprotno – tako v Ukrajini kot Siriji in na Kavkazu . Posledice so boleče za ljudi tam kot tudi doma v Rusiji – Rubelj pada , penzije nizke . Vojna diplomacija pač stane ogromno denarja

  • Hun

   dokler bo EU hlapec ZDA …Putin Krim ne bo pustil EU…to je strateški interes Rusije…desnaki razumte to že enkrat

   • Vlado77

    Krim je del Ukrajine ,ki je suverena država. Po tvojem torej lahko nekdo kar vzame del države ,ker je njegov strateški interes! Nihče razen Rusije in kakšnih eksotičnih držav ni priznal Krima kot del Rusije niti vzhodne regije Donbas ne. In tega nikoli ne bodo priznali , ker bi to pomenilo , da si lahko nekdo vzame kar misli da mu pripada in se požvižga na suverenost države. In še eno dejstvo tako na Krimu kot Donbasu je življenje zelo slabo. Krim živi le zaradi podpore Moskve sicer bi bila beda. Tudi v bodočnosti so šanse tam slabe za prebivalce. EU mora vztrajati , da je Krim del Ukrajine , ker če ne bi se to lahko ponovilo v Baltskih republikah. EU hlapec ZDA?? Merklova pa Le Pen pa naš klovn bolj poslušajo Moskvo kot ZDA. Trump je v začetku celo za to , da prizna referendum na Krimu in tudi režim Asad-a . EU se nikoli ni strinjala ne s Asad-om ne s aneksijo Krima. Očitno je bilo njegovo ( Trump) znanje glede teh kriz bedno , kot večini predsednikov ZDA. Danes je ZDA proti priključitvi Krima Rusiji in proti režimu Asad-a v Siriji.

    • luckyss

     Osnovno vprašanje in hkrati tudi odgovor…kako že od nekdaj govorijo na Krimu ?!
     Ah ja, rusko …

    • Mirnik Aleš

     Vlado, za začetek, predelaj najprej švedskega avtorja Juri Lina – “The Masters of Deception”, da se vklopiš v to n-dimenzionalno partijo slepega šaha. Pri razkrinkanju globalne mafije določiš posamezne entitete o katerih MSM ne smejo pisati, nato se poskuša določiti za katerimi lutkami (politiki, strokovnjaki, svetovalci…) torej centri moči na površju se skrivajo te entitete skozi katere delujejo, nato pa določiš silnice znotraj teh entitet (vektor – smer je ideologija, dolžina je trenutna moč, ki je relativna). Tako je možno določiti katere entitete imajo kompatibilne silnice in jih je možno združevati v večje vektorje…

    • Feriss.H

     Tole tvojo drugo “expertizo” sem šele naknadno opazil, in glej, nič nimam proti tebe, celo bi ti kao naj bil v Desnem taboru, a človek božji, nehaj se blamirati s takimi nesmisli ki jih trosiš kar na pamet. Nova24 sicer ni znanstveni portal, a vseeno, nikjer ni rečeno da je pisati nebuloze Demokracija. Zbijaš rejting tudi nam ostalim ki poskušamo pisati objektivno, predvsem pa na dejstvih, ne pa na osnovi mljackavih fantazij.

     Merklovo in Le Penovo tlačiš v isti tabor, a se je tebi skisalo samo danes, ali pa si na trajniku. Tudi glede Trump-a trosiš nesmisle. Trump je že dobro vedel o čem je govoril v predvolilni kampanji, vprašanje pa je ali je že takrat vedel da bo to kasneje MORAL pozabiti, ali pa je navajal dejstva samo da bi pridobil glasove in potem obrnil ploščo kot vsi pred njim.

     Američani (pravi Američani) ne pravijo kar tako da jim vladajo PTB (((Powers That Be))), ali Deep State, ali strici po naški. Posebnost njihovih stricev je da so najbolj vplivni Nosati ali AhkeNAZI Juden, ali Khazarji, ali Kikes in t.d.

     Za slehernega eventualno “muhastega” POTUS-a imajo tamkajšnji (((Strici))) pripravljen Zapruderov film, digitalno izboljšano verzijo v barvi, ki mu jo ob Whiskey-ju in “sproščenem kramljanju” predvajajo, če se ukaže potreba.

     • Vlado77

      Razen žalitev nisem opazil nikakršnega dejstva. Nova 24 ni znastveni portal – sem kdaj rekel da je? A je DELO ? DNEVNIK? MLADINA? Sam prebiram razen teh “desnih” medije še kaj na netu in ne Slovesko. Naši mediji so -( dominatni ) bedni navijaški do oblasti če je leva seveda. Merklova in Le Pen seveda nista iz istega koša . Trump ima dobre ideje vendar slabo znanje glede dogajanj zunaj ZDA , kar je značilno za vse predsednike ZDA. kako naj bi pridobil glasove ko se je strinjal s aneksijo Krima? razloži. Cela EU se s tem ni strinjala celo naš Karel E – rusofil. Vse ostalo kar pišeš so klobasanja in nakladanja

     • Feriss.H

      Sorry buddy … moja napaka, z mojimi “klobasanji in nakladanji” res nisem dorasel tvojim “expertizam” in “kredibilnosti” … vsako tele ma svoje vesele – pravijo

     • sodnikisozločinci

      Čisto na kratko, ker nimam časa trenutno. Ameriška in EU politika je tista, ki najbolj ogroža suverenost evropskih narodov, kot nosilcev svojih držav, to počne z vsiljevanjem LGBT ideologije in neomejenega priseljevanja s čimer bi vse narode postopno spremenili v manjšine. Ti ukrepi pa naj bi vodili k rojstvu novega, evropskega naroda in mega evropske države, kar je bolna ideologija povsem enaka komunizmu in nacizmu. Putin je nasprotnik tega, zato ga smatram za zaveznika v boju proti EU in Ameriki in me boli đoko kakšne zločine počne, ker jih ne počne proti slovenskemu narodu. Enako bi podprl tudi USA ne glede na zločine, ki jih izvaja proti drugim, če bi ščitili slovenske nacionalne interese.

  • Feriss.H

   Da nisi začel s – “Po navadi se reče najprej pometi pred svojim pragom” – Sploh nebi reagiral na tale tvoj DEBELO ZGREŠEN komentar, še posebej ne ker ti nasprotuje tudi Hun, in ta sorta je zadnja s katero bi šel vštric.

   PRAVIŠ – “Namreč krize v Ukrajini ne bi bilo brez Putina” – A RESS? Kaj pa dogovor Gorbačov-Regan in OBLJUBA NATO da se ne bo širil v bivše Sovjetske republike. (((Banksterski))) hlapci CIA in Washington so skuhali “vstajo” po že utečenem receptu izvoza “Demokracije” tam kjer je “pomanjkljiva”. (((Nosata))) Victoria Nuland je bila diplomatski koordinator, vojaško pa so bili prisotni kontraktorji nekdanjega Blackwater-ja. Po “golem naključju” soprogec Nulandove pa je (((Nosati))) Robert Kagan, AshkeNAZI mrcina iz PNAC (Project for the New American Century) in član CFR (Council on Foreign Relations), kar bi tudi površno obveščenemu “strokovnjaku” tvojega kalibra lahko pomagalo pri razumevanju.

   Nagorno-Karabakh konflikt med Armenci in Azerbajdžanci 1990 je klasičen Etnični spor kot je to bilo med Hrvati in Srbi v ex-YU-vojni, in se vleče še v današnje dni. Šest letna vojna je izbruhnila ko so se Armenci iz Nagorno-Karabakh-a hoteli formalno pridružiti Armeniji in je Azerbajdžan odigral vlogo podobno kot JNA. EU, Washington in Moskva so zahtevali prekinitev sovražnosti, dejansko pa je premirje izposlovala Moskva. Tega konflikta ni za primerjati z Ukrajinskim.

   Poleg tega je Krim bil Rusko DARILO Ukrajincem, leta 1954 ga je podaril Hruščov, in darilo lahko vzameš nazaj če ga prejemnik nehvaležno serje.

   PRAVIŠ – “Putin ne razume pojma suverenost” – A Washington ga pa razume – ??? – SSSR in Washington se enako nista menila za suverenost držav, bistvena razlika pa je da je zdaj edino Washington ostal ki se ne meni za te malenkosti. Honduras, Gvatemala, Irak, Afganistan, Libija, in zdaj Sirija. Tole zadnje pa se je začelo z Libijo, ki so jo sesuli – le kdo neki – ???

   Orožje iz Libije je šlo v Sirijo za novoustanovljene “zmerne” upornike (Al-Qaeda) proti Asadu. Washington je celo do pred kratkim skrbel tudi za ISIS. Celo Iračane so bombardirali pri Mosulu ker so v enem momentu preveč ogrožali ISIS. Asada se hočeta znebiti Saudska Arabija in Izrael, Washington pa je itak v rokah Nosatih. Zdaj ko ISIS zaradi Rusov ne more več odpraviti Asada, ga bodo verjetno samo malce prerestruktuirali, a ne povsem, rabijo ih za drugod – predvsem za planirane Muslimanske vstaje v Rusiji in na Kitajskem. Ja, pa še Evropa ni dovolj preplavljena z “begunci”.

   US-Banksterji in Korporacije se hočejo dokopati Ruskih Sibirskih resursov. Ko je Putin razgnal skupino Oligarhov ki so jih financirali US-Banksterji se je hajka na Putina začela. Najbolj pa Putinu zamerijo ker je Rusijo postavil tako blizu številnih Washingtonskih vojaških baz. Ja, Putin se res ne meni za “suverenost” teh baz.

   • Mirnik Aleš

    Hvala, si mi spravo del naprej.

   • Vlado77

    Najprej nekaj odgovorov. Sporazum Gorbačov -Regan praviš. Torej po tvoje je normalno , da se dve državi dogovorijo kaj se boš ti odločil? To je precej mimo suverenosti države. Po tvoje se Ukrajina ne more odločiti o svoji usodi , ker so se tako dogovorili Rusi in Američani?? Glede G.Karabaha se strinjam . je pa res , da Rusija oskrbuje obe strani s orožjem . Ta zgodba , da je Krim darilo Hruščova se kar ponavlja. Dejstvo pa je , da je del Ukrajine še vedno. Po tvojem pa si Rusi jemljejo pravico , da presodijo če ga Ukrajina serje ali ne in če ga enostavno vzame nazaj kar je nekoč dala. Smešna logika . Sploh ne vem kaj si mislil , da ga Ukrajina serje. Sploh pa ni razloga za vojno in aneksijo. Če gre za probleme se po navadi pogajanja pogovori – ali morda po tvoji logiki ni tako? Res je ZDA so se vmešavale v veliko držav . Niso pa aneksirale kar del kake države. Sploh pa Afganistan – kdo je sploh začel ? Se niso ravno Rusi opekli tam? Libija in Sirija – gre za arabsko pomlad. Upor proti krutim diktatorjem . Seveda taki komentatorji povsod vidijo CIa in ZDA . Po tvojem ni mogoče , da so se ljudje enostavno uprli diktatorski oblasti ? Če so se je zagotovo zaradi ZDA. Imaš nekaj oprijemljivega? Kako je potovalo orožje ne vem pa tudi nisem ravno prepričan da ti veš. Asad je napadel protestnike s orožjem s pravo municijo – je to zate normalno? Pa ne samo puškami tudi letali in helikopterji. Vse pa je dobil od Putina oziroma Rusije. ISIS se je pojavil kasneje . najprej je šlo za klasično opoziciji doma. Problem je , ker uporniki niso organizirani in je zmešnjava na uporniški strani. Daj mi razloži kako se lahko US banksterji dokopljejo do Sibirskih resursov ? Mimo oblasti v Moskvi ? ta je pa neumna. Vse kontrolirajo ruski Oligarhi , ki morajo biti v dobrih odnosih s Putinom. To glede Ruskih baz je izmišljena. Problem ni Washington . Bojijo se države ,ki imajo slabe izkušnje s Rusijo -Baltske države in Poljska . Prepričan sem , da bi Rusi vkorakali v te države , če ne bi bile te države v NATU . Putinova želja je ponovno oživiti SSSR . Tudi zaradi tega so mnogi poveljniki v Ukrajini ( ruski) napovedovali pohod vse do Kieva. Nihče jih ni demantiral ,kar pomeni , da se Putin s njimi strinja. Verjetno veš za plan NOVA RUSIJA – torej razpolovitev Ukrajine. Nekateri komentirajo , da je to ruski strateški interes ?? Logika pa taka. Če bi to pravilo obveljalo imamo 3. svet vojno. naš strateški inters je lahko Istra do Mirne- potem lahko napademo Hrvaško in si ta del vzamemo? čeprav je res , da smo to zgubili po 2.svet vojni . Zahvaliti se moramo Kardelju , ki si ni upal , Bakariču in “ljubljenemu” Titu – Tudi Italia bi lahko izjavila, da je v njenem strateškem interesu Istra in Dalmacija . In takih interesov je dovolj , da se znajdemo v 3.svetovni vojni. Diktatorji so bili in so vedno problem miru na tem svetu – taki so Putin , Asad, Kim Jung un, Manduro .. in podobni.

    • Feriss.H

     Že večkrat sem napisal da so objavljeni dogodki in pisanje zgodovine pogosto bolj stvar interpretacije kot odsev realnosti. Ti se nagibaš k INTERPRETACIJAM, mene pa zanimajo SAMO DEJSTVA, ne glede na moja nagnjenja ali simpatije. Pokazal ti bom iz tvojega pisanja –

     PRAVIŠ – “Torej po tvoje je normalno , da se dve državi dogovorijo kaj se boš ti odločil? To je precej mimo suverenosti države” –

     RE – Ne gre za PO MOJE ali PO TVOJE ali ZA NORMALNO, gre za dejstva, VELIKI se DOGOVARJAJO o usodi MALIH. Suverenost države je odvisna od njene moči in od moči njenega zaveznika, pokrovitelja ali kar koli že gre k temu

     PRAVIŠ – “Po tvoje se Ukrajina ne more odločiti o svoji usodi , ker so se tako dogovorili Rusi in Američani??” –

     RE – Spet nadaljuješ enako – Ne gre za PO MOJE ali PO TVOJE – zakaj ne, sem ti že pojasnil

     PRAVIŠ – “Glede G.Karabaha se strinjam, je pa res , da Rusija oskrbuje obe strani s orožjem”

     RE – Ja res je, In -??? – A samo Rusija oskrbuje druge z orožjem – ??? Kdo pa je največji izvoznik orožja po tvoje – ???

     PRAVIŠ – “Ta zgodba , da je Krim darilo Hruščova se kar ponavlja” –

     RE – Kaj hočeš povedati, da ni res – ?

     PRAVIŠ – “Dejstvo pa je , da je del Ukrajine še vedno”

     RE – Dejstvo je da je to TVOJA INTERPRETACIJA, dopovej svetu da se TVOJA interpretacija mora upoštevati.

     PRAVIŠ – “Po tvojem pa si Rusi jemljejo pravico , da presodijo če ga Ukrajina serje ali ne in če ga, enostavno vzame nazaj kar je nekoč dala”

     RE – Lahko je to Rusija, ali Amerika ali kdor koli ki je nekaj podaril, in če je mnenja da ga obdarjenec serje, se lahko premisli in zadevo vzame nazaj. V mikro svetu to smo lahko tudi mi vsi v medsebojni odnosih.

     PRAVIŠ – “Smešna logika”

     RE – To je tvoja INTERPRETACIJA

     PRAVIŠ – “Sploh ne vem kaj si mislil, da ga Ukrajina serje”

     RE – To je stvar Rusije da si misli o tej zadevi. Konflikt v Ukrajini pa je sprožen od strani Washingtona, in to sem ti že obrazložil, kar si pa ti “expertno” ocenil kot klobasanje. Lahko si interpretiraš tako, tvoj problem.

     PRAVIŠ – “Sploh pa ni razloga za vojno in aneksijo”

     RE – Aneksije so vedno vojne, tole pa ni bila aneksija, vzeli so SVOJE nazaj ko so ocenili da ga Ukrajina serje.

     PRAVIŠ – “Če gre za probleme se po navadi pogajanja pogovori – ali morda po tvoji logiki ni tako?”

     RE – Hehe, res je tako, in vseeno je ali je ali ni po moji logiki. V svetu od pradavnin vlada logika močnejšega – da te parafraziram – “ali morda po tvoji logiki ni tako?” – samo ne mi zdaj jodlat o pravičnosti in mednarodnem pravu in bla, bla na temo kaj je prav in kaj ni. Jaz sem pač REALIST in ne FDV filozof, tudi ne fatalist, še manj pa po Šiptarski interpretaciji za Fatalista – tisti ki pobira listje.

     PRAVIŠ – “Res je ZDA so se vmešavale v veliko držav . Niso pa aneksirale kar del kake države”

     RE – Dela kake države res ne, Good Ole USA anektirajo ali pa si samo malce podredijo cele teritorije in tudi Kontinent če je glih “nujno” – Hawaii, Portorico, Wake, Iwo JIma … skoraj 800 Vojaških Baz ima status Ameriškega teritorija … Nemčija na Primer je še vedno uradno Okupacijska Zona Anglo-Američanov, vse do 2099, in glej vraga, Nemčija nima niti svoje ustave – Da mi ne boš spet metal da klobasam, samo za tebe – Dve besede obstajajo – Ustava (Verfassung) in Osnovna Zakonodaja (Grundgesetz). Nemčija nima Verfassung-a, ima samo Grundgesetz in ta je bil uveden s strani Zaveznikov leta 1949. Ustavo kreirajo SUVERENI narodi, Grundgesetz pa DOBIJO okupirani ali premagani. Noben Nemški Kancler se ne usede na stolček mimo volje Washingtona, in tudi ta ima svoje gospodarje – NOSATE. Tudi dobra stara EU je čvrsto V rokah Washingtona, pa ne mi zopet siknit da klobasam, ker se mi ne lup servirat ti zbrane podatke, če misliš drugače pa tudi prav.

     PRAVIŠ – “Daj mi razloži kako se lahko US banksterji dokopljejo do Sibirskih resursov ? Mimo oblasti v Moskvi ?

     RE – O blagi bog, kot da si otrok … pa brez zamere … Po razpadu SSSR so povsem anonimni in predvsem Ruski Ashkenazim Juden, kot Khodorkovsky na primer, dobili nekaj cvenka od (((Bank))), tudi v Švici, in s tem drobižem “kupili” milijardna premoženja za časa pijanca Jelcina. Za dobri stari Zahod je Jelcin bil najdražji Rus na Obli, bolj ko je bil nacejen raje so ga imeli, a ih je Jelcin na koncu razočaral/nategnil s – Putinom. Za dobri stari Zahod je Putin postal najbolj grdi Rus ko je (((Oligarhijske))) lastnike nagnal ali pozaprl. Banksterska Sibirska pravljica je dobila svoj THE END.

     PRAVIŠ – “Bojijo se države ,ki imajo slabe izkušnje z Rusijo – Baltske države in Poljska . Prepričan sem , da bi Rusi vkorakali v te države”

     RE – Zdaj si pa dejansko zašel v TEORETIZIRANJE in INTERPRETACIJE kaj ko bi in če bi … o tem pa lahko meljeva naslednjih 10 let

     PRAVIŠ – “Putinova želja je ponovno oživiti SSSR”

     RE – Moja INTERPRETACIJA je da SSSR NE, a močno Rusijo DA. To je na koncu njegova pravica in Rusov če mu sledijo. Kaj bi pa lahko bilo potem … ??? Dobro Slabo – Who Knows

     PRAVIŠ – “Verjetno veš za plan NOVA RUSIJA – torej razpolovitev Ukrajine. Nekateri komentirajo , da je to ruski strateški interes ?? Logika pa taka”

     RE – Tudi mi smo se odcepili od Juge, imamo nerešene teritorialne probleme s Hrvati … Srbi z Šipci, Makedonci z Šipci … Washingtonski Imperialni politiki in enako Britanski paše da se drek med državami in Narodi meša po celem svetu. To je pač business, za prodajo svinčnikov … ali sladoleda … kaj pa jaz vem “kakšen” business … to boš verjetno ti vedel bolje.

     Praviš – “Diktatorji so bili in so vedno problem miru na tem svetu – taki so Putin , Asad, Kim Jung un, Manduro .. in podobni”

     RE – In kaj zdaj, torej po tvoje je Putin naš največji problem, on nam naganja vso to Tretje Svetovno drhal v Evropo. Kot tudi drugi normalno inteligentni ljudje, tudi ti imaš slepo pego pri identifikaciji resničnih zlikovcev ki krojijo usod sveta vsaj zadnjih 150 let. Dolfe ih je pravilno izpostavil, a je pokončal napačne iz tega legla in ih združil kot še nihče pred njim. Ameriška Nosata BANKSTERSKA Mafija in ostali Nosati Marxisti-Zionisti z MSM na čelu so vzrok vseh planetarnih problemov, ker so si PRISVOJILI USA in njihovo mogočno VOJSKO. Force+Money ali Money+Force je vedno štelo in šteje čedalje bolj, pa bilo po moje ali tvoje ali po Svetem Petru ali celo po Alan Fordu.

     • Vlado77

      -Najprej glede tega famoznega dogovora – je ali ni . Ne obvezuje Ukrajine
      – Glede darila Hruščova se strinjam . Vendar to ne daje nikakršne pravice
      Rusom , da se premislijo. Verjetno je bil dogovor in ne darilo. Verjetno oziroma sem prepričan pokrito pravno. Tako obnašanje je bedasto
      – konflikt v Ukrajini sprožen od strani Washingtona- tvoja interpretacija
      – če je Krim del Ukrajine tega ne moreš vzet nazaj . To glede darila je tvoja
      interpretacija. Če bi bilo to mogoče potem je konec s suverenostjo Ukrajine.
      zagotovo je to zapisano v mednarodnem sporazumu in Ustavi države. Ni bilo
      pogajanj. pa ne mislim med Rusijo in Ukrajino. Temveč sem imel v mislih pogajanja med Krimom in Kiev-om
      -Res je da velja logika močnejšega – žal. To pa ni rešitev problema
      -ustave nimajo vse države . Ni obveza držav imeti ustavo.
      – Hawaii , Iwo Jima ,Portoriko – kaj ma to zveze – nihče tam ni imel nič proti
      saj ne vem da bi tega ne želeli.
      – glede banksterjev spet klobasanje – oziroma tvoje mnenje
      – Baltiške države se bojijo Putina- to je dejstvo
      – močna Rusija ni tak problem. Vendar on hoče nazaj tudi samostojne države kot je Ukrajina
      -no močna Rusija pomeni slabši standard doma. Do kdaj bodo ljudje tiho ne vem. Dokler ne bo mogoče več preživeti
      – -primerjat NOVO Rusijo s Slovenijo je pa res nora. Nova Rusija je umetna tvorba ,ki nikdar ni obstajala. Niti kot avtonomna pokrajina.
      – ne razumem kaj bluziš glede Dolfe-ja misliš Hitlerja? On pravilno izpostavil?? Halo se ti meša. S kom imam opravka . Dost mam . Tip ,ki si vse poenostavlja ima fiksne aksiome v glavi kot vernik v boga Torej je zate Dolfe ok? In mu je Putin podoben? Zdej mi je jasno kašne vrste tip si.

     • Feriss.H

      Sem ti že napisal da si kot otrok, in dejansko si kot nekakšen trmast pamž, in res bova nehala.

     • Vlado77

      Žalitve – značilno za prenapeteže. Je pa res debata je nesmiselna. Imaš butasto in nevarno predstavo mednarodnih odnosov. Taki kot ti so v resnici problem in nevarnost za mir. Hvala bogu ti nikdar ne boš tako visoko , da boš odločal. Je pa nekaj takih na oblasti šofer avtobusa Manduro pa bednik Kim jong Un . Sami tebi podobni . Končujem

     • Feriss.H

      Tupko, pravkar sem nekaj prijateljem pokazal tale ping-pong s tabo, samo zamahnili so z roko in rekli – kaj se sploh matraš s takim, pust pezdeta naj se goni v tri PM. Res si totalni platfus, kot je to že zdavnaj lepo opisal prebegli KGB expert za suverzije Juri Bezmenov, takim ni pomoči. Ostani pri lastni besedi – “končujem” – boš zmogel – ???

 • luckyss

  Kakšen članek pa je spet to ?!
  Ali Rusi morda grozijo na mehiško – ameriški meji ali ZDA na Ukrajinsko -ruski ?!
  Bebci pristranski..

  • garfi

   bebec levuharski

  • valentin

   Saj ne moreš verjet, Američani – NATO z “našimi”vred gredo kar do ruske meje nameščat rakete in z drugo vojaško opremo izvajat manevre in pričakujejo, da bodo Rusi mirni in tiho. Res sprenevedanje in pristranskost !
   EU bi si nujno morala pridobiti zaupanje Rusije, a v objemu ZDA se le pridružuje zaostrovanju in poglabljanju napetosti v svetu.

 • Mirnik Aleš

  Šolski primerek zavajanja s strani prostozidarja – globalista Gorbačova. Stare lutke iz političnih muzejev nafilajo z nevemčim, da se pretvorijo v senilne papige in kvasijo takšne a la “Putinove ekspanzivne imperialistične politike” – mislim, pa cela Rusija obkoljena z NATO bazami (klasična vojaška strategija – zločinsko prikrito strategijo (zločine), ki jo izvajaš sam, pripišeš nasprotniku). Krim je, strateško gledano, del Ruske obrambe in bo vedno del Rusije ali pa Rusije ne bo. Ker je gospod Putin mojster, ki je Rusijo rešil zagotovega propada s strani zahoda postavljenega Hik-Jelcina in tako nasul cuker v mašinerijo zločinske globalizacije, in se ni pustil izzvati z vsiljeno vojno v Ukrajini, se ne bo pustil izzvati tudi v naslednji pasti – Kaliningradu. Pričakujemo lahko najbolj umazano izzivanje s strani zahoda. Srečno gospod Putin!

 • garfi

  naj ga skrbi kar počne kgb blaznež že leta
  koliko jih je že pobil po svetu in doma

 • Olga

  Gorbačov se ne pritožuje zaradi okupacije suverene države s strani diktatorja Putina? Putin bo končal kot Hitler!