fbpx

Tako so se prebivalci mesteca v ZDA ubranili pred pustošenjem izgrednikov Antife

Borci proti Antifi, (Foto: Twitter)

Zadnje dni potekajo protesti zaradi smrti Afroameričana Georga Floyda, ki pa so že zdavnaj prerasli svoje okvirje in se sprevrgli v vsesplošno ropanje, pobijanje in pretepanje. V teh nemirih pa osrednjo vlogo igrata tako ultra-levičarska organizacija Antifa kot tudi “Black Lives Matter”. Brezštevilni Američani so ob tem na milost in nemilost prepuščeni divjanju pobesnelih hord, ki z izražanjem političnega prepričanja nimajo ničesar skupnega. Vendar pa nekateri Američani niso vrgli puške v koruzo v obličju dogodkov, ki še najbolj spominjajo na strašljive podobe iz kakšnih hollywoodskih apokaliptičnih filmov. Njihovo geslo se glasi: “S puško in lepo besedo dosežeš več, kot samo z lepo besedo.”  

Mnogim Američanom je prekipelo potem ko so bili na milost in nemilost prepuščeni razjarjenim hordam pouličnih aktivistov, še zlasti pripadnikov potencialno teroristične organizacije Antife in “Black Lives Matter”. Kot so spoznali samo lepa beseda ni dovolj, saj je podivjane izgrednike zgolj z njo nemogoče ustaviti, zato so lepi besedi dodali še strelno orožje, kot sami pravijo. Tako želijo odvrniti “demonstrante”, ki izigravajo smrt Afroameričana Georgea Floyda. Tako so se namreč odločili prebivalci mesteca ameriške zvezne države Idaho. Situacija jih je prisilila, da so se oborožili, vendar so povsem nenasilni, saj želijo zgolj zaščititi svoje zdravje in imetje, kar pa je že obrodilo sadove, poroča Polonia Christiana.

Prebivalci mesteca Couer d’Alene so izvedeli, da ekstremisti v njihovem kraju načrtujejo poulične nerede ter se trdno odločili, da česa takšnega ne bodo dopustili. Meščani so namreč želeli zgolj preprečiti, da bi divjanje in uničevanje, ki ga izvajajo skrajni levičarji, zajelo tudi njihove domače kraje. Po robu so se hoteli postaviti rušenju, napadom in ropanju. Na vesti o “miroljubnih demonstrantih” iz velikih ameriških mest, so se odzvali z organizacijo učinkovite samoobrambe. V sklopu tega so s pištolami, puškami, loki in samostreli zaščitili svoje domove, trgovine in podjetja.

Domačini se branijo pred Antifo, (Foto: Twitter)

Nerede v že omenjenem mestecu pa je poleg Antife želela organizirati še skupina Proud Boys. Tako ena kot tudi druga skupina iščeta avanturiste, ki se radi “dobro” zabavajo na račun drugih ljudi. Preden se odločijo izbrati določen kraj, tja najprej pošljejo svoje odposlance oziroma ovaduhe, da preverijo možnosti za izvedbo “spektakla”. Organizatorje “zabave” zanima še zlasti to kako številčni so domačini. Številni pripadniki “vaških straž”, ki jih je organizirala lokalna skupnost pa so nosili rdeče kapice z nadstreški, ki so sicer značilne za podpornike ameriškega predsednika Donalda Trumpa.

“Nihče tukaj si ne želi spopadov, vendar pa je vsakdo nanje pripravljen, če bi bilo to potrebno.” 

“Ne strinjam se s tem, da bi se protest sprevrgel v nemire, uničevanje podjetij in pohabljanje ljudi, ki nimajo s tem ničesar skupnega. Upam, da bom s svojo navzočnostjo to preprečil.” je za novinarje povedal Dan Carson, do zob oborožen s polavtomatsko puško AR-12, puško AR-15, dvema pištolama in revolverjem. Še en pripadnik lokalne skupnosti pa je ob tem dejal: “Nihče tukaj si ne želi spopadov, vendar pa je vsakdo nanje pripravljen, če bi bilo to potrebno. Ampak nihče si tega ne želi in molimo, da se to ne bi zgodilo.” je bil jasen Trevor Treller, ki je imel pri sebi puško AR-15 in Glock 19. Črno oblečeni pripadniki Antife so se sicer pojavili v mestecu, vendar pa jih je veselje do “zabave” kmalu minilo, ko so videli s kom imajo opravka. 

Domačini se branijo proti Antifi, (Foto: Twitter)

“Vsi ti ljudje želijo, da jim verjameš, da jih ni mogoče imenovati. Zakaj? Zato, ker jim to daje prav posebno avtoriteto,” je v pogovoru za Fox News nedavno dejala novinarka Lara Logan, ki je prepričana, da se želijo člani te potencialne teroristične organizacije (Antife) skriti za tem, da delujejo razpršeno, in da nimajo osrednjega vodstva. Če bi bila namreč Antifa razglašena za teroristično organizacijo, bi to pomenilo, da ji je prepovedano pomagati, še zlasti finančno. S tem pa bi bilo takoj konec prilivov denarja za varščine, ki jih razne NVO in slavni dajejo za njihove aretirane člane. Ob vsem tem pa je najbolj škandalozno to, da vse skupaj podpirajo celo demokratski mediji, ki očitno želijo izsiliti menjavo oblasti. Potencialni teroristi pa želijo iti še korak dlje, saj je njihov cilj popolnoma porušiti obstoječi družbeni red: “Osvoboditev se prične, ko Amerika umre.”

Domen Mezeg