fbpx

Talibani grozijo Trumpu: Afganistan bo postal vaše pokopališče!

Fotografija je simbolična (foto: epa)

Talibani so danes v odzivu na napoved predsednika Donalda Trumpa o ohranitvi vojakov v Afganistanu ZDA posvarili, da bo ta država postala njihovo pokopališče. ZDA bi ob njihovi izjavi morale razmisliti o strategiji odhoda, namesto da “nadaljujejo vojno”.

“Če ZDA ne bodo umaknile svojih enot iz Afganistana, bo Afganistan kmalu postal še eno pokopališče za to super silo v 21. stoletju,” je v izjavi zapisal tiskovni predstavnik talibanov v Afganistanu Zabihula Mudžahid. “Dokler bo v naši državi en sam vojak in bodo proti nam vodili vojno, bomo odločno nadaljevali džihad,” je dodal.

Trump napovedal dokončen poraz talibanov
Ameriški predsednik Donald Trump je v ponedeljek sporočil, da ZDA ne bodo umaknile svojih vojakov iz Afganistana, temveč bodo tam ostale in se “borile za zmago”. Kot je pojasnil ob predstavitvi svoje strategije za Afganistan in južno Azijo, bi hiter umik sil iz Afganistana povzročil prazen prostor, ki bi ga zapolnili teroristi.

Foto: epa

Čeprav ni govoril o konkretnih številkah, naj bi po navedbah visokih predstavnikov Bele hiše že odobril napotitev dodatnih 3900 vojakov.

C. Š., STA