fbpx

Temnopolti ameriški oče ima dovolj indoktrinacije o kritični teoriji rase v šoli: Vaša naloga je, da otroke učite matematiko in znanost!

Temnopolti oče je povedal nekaj krepkih na račun ameriškega izobraževalnega sistema, ki preko kritične teorije rase otroke uči medsebojnega sovraštva. (Foto: Twitter)

Ameriški temnopolti oče je člane svojega lokalnega šolskega odbora logično in odločno podučil, da njihova naloga otroke ni indoktrinirati s škodljivo “kritično teorijo rase”, ki jih dejansko uči sovraštva do belcev in s tem medsebojnega sovraštva, marveč je poslanstvo osnovnih in srednjih šol predajanje znanja in izkušenj s področja matematike in znanosti. 

Temnopolti ameriški oče Ian Rice je ostro nastopil proti “kritični teoriji rase”, ki v zadnjem času intenzivno prodira v šolski sistem in učence indoktrinira, da so pripadniki bele rase slabi ljudje. Ob tem je posebej izpostavil, da ta teorija uči njegovo hčer, da je njena mati zlobna, poroča Breitbart.

V svojem prepričanju pa ni sam, ampak so se mu pridružili tudi preostali starši, ki menijo, da lokalni odbor in šolski okoliš zaradi tega propadata. Obenem je še pristavil, da nikoli ni bilo mišljeno, da bi ta škodljiva teorija kdaj prodrla v sistem osnovnošolskega in srednješolskega izobraževanja. Tako se lokalne zakone presoja skozi prizmo rase. Šolski sistem po njegovem prepričanju nima ustreznega kadra, ki bi tovrstno znanje predajal šoloobveznim otrokom.

Prav zato se dogaja, da učitelji zlorabljajo teorijo kot svojo agendo za indoktrinacijo otrok, da sovražijo eden drugega. Kritična teorija rase namreč uči, da so belci slabi ljudje. Rice je prepričan, da je poslanstvo staršev, da otroke poučujejo glede življenjskih vprašanj, vloga šole pa podajanje snovi s področja matematike in znanosti. Obenem je dodal, da so rasna vprašanja privedla do napetosti v državi, ki so mnogo hujša kot pred desetletji.

Domen Mezeg