Teroristi v Nemčiji spet na delu?

Foto: epa

Nekatere nemške šole so prejele varnostno grožnjo po elektronski pošti, zato bodo začasno zaprte. Omenjeno novico so potrdile tako nemške izobraževalne oblasti kot tudi policija. 

Vsaj 9 šol v Nemčiji je dobilo grozilna elektronska sporočila, zato so številne med njimi sprejele odločitev, da bodo začasno zaprte. Vest so danes potrdile lokalne izobraževalne oblasti, pa tudi policija.

Pred dnevi aretiran teroristični osumljenec
Tovrstne grožnje pa se pojavljajo ravno v času, ko je Nemčija že izpostavljena varnostnim izzivom v povezavi s terorizmom. Iz te države je pred dnevi že prišla novica, da je tamkajšnja policija prijela domnevnega sirskega načrtovalca terorističnih napadov Džabra Albakra, pri katerem so na domu našli razstrelivo za izdelavo bomb, zato je oblast posledično evakuirala prebivalce lokalne soseske in eksploziv na prostem nadzorovano razstrelila. Poleg glavnega osumljenca so pred tem že aretirali tri druge, domnevno z njim povezane osebe.

Kako varna je Evropa?
Še lansko leto je Evropa uradno podpirala politiko odprtih vrat, v skladu s katero je bila stara celina pripravljena sprejeti vsakogar, kar se zdi zelo neodgovorno. Trenutno je glede tega že mogoče opaziti določene spremembe, saj evropska politika počasi spreminja stališča do tovrstne problematike. Gre za vrnitev k realnosti, saj je le varna Evropa zmožna pomagati tistim, ki pomoč zares potrebujejo, navaja wPolityce.

Foto: epa

Foto: epa

Madžari že zavrnili obvezne kvote
Na nedavnem referendumu na Madžarskem, na katerem so se tamkajšnji državljani odločali o tem, ali želijo sprejeti s strani EU vsiljene migrantske kvote, so se zelo jasno in glasno odločili, da tega nikakor ne želijo. Proti je namreč glasovalo kar 99,2 % tistih, ki so se omenjenega glasovanja udeležili.

Domen Mezeg