Teroristični napad na avtobusu: Z nožem pokončal enega, sedem ranil

Foto: iStock

Iz mesta Lübeck na severu Nemčije prihaja naravnost grozljiva novica: moški je na avtobusu izvlekel nož in začel napadati potnike.

Nemška policija sporoča, da je ranjenih osem ljudi, med njimi so trije utrpeli srednje hude poškodbe, pet pa lažje. Vendar, v dveh urah od napada so se novice drastično spremenile, saj je ena od žrtev podlegla poškodbam, poročajo nemški mediji. Medtem pa je časnik Lübecker Nachrichtenna na svoji spletni strani poročal, da je bilo ranjenih 14 ljudi, od tega 12 lažje in dva huje, piše STA.

Medtem pa se je novica o terorističnem napadu razširila tudi na družbenih omrežjih, kjer krožijo različni podatki, koliko jih je ranjenih. Veliko se jih tudi strinja, da je napadalec zagotovo vpil “Alah akbar” ter da je le še vprašanje časa, kdaj bo to prišlo v medije.

Omenjeni časnik razkriva, da je bil avtobus poln potnikov, ki so bili na poti iz Lübecka v Travemünde. Naenkrat je eden od moških izpustil svoj nahrbtnik, izvlekel orožje ter napadel ostale potnike, piše STA.

Na srečo mnogih je priseben voznik avtobus nemudoma ustavil in odprl vrata, da so potniki lahko pobegnili, saj bi bil v nasprotnem primeru masaker še večji …

M. S.