Tihotapska ladja Alan Kurdi v italijansko pristanišče nezakonito pripeljala novih 88 migrantov, še več ladij čaka na vstop v evropska pristanišča!

Foto: STA

Tihotapska ladja Alan Kurdi nemške nevladne organizacije Sea-Eye je davi vplula v pristanišče Taranto na jugu Italije, kjer bodo izkrcali 88 migrantov. Številne dodatne tihotapske ladje po več dni čakajo na dovoljenje za vstop v italijanska in malteška pristanišča.

Italijansko notranje ministrstvo je ladji dovolilo vplutje v petek zvečer, potem ko sta Nemčija in Francija izrazili pripravljenost, da sprejmeta skupno 60 migrantov z ladje. Portugalska jih je pripravljena sprejeti pet, Irska dva. Ladja je pred tem v petek brez dovoljenja vplula v italijanske teritorialne vode, da bi se zaščitila pred slabim vremenom.

Za vstop v evropska pristanišča čaka več tihotapskih ladij
Italijanska tovorna ladja Asso Trenta je medtem v noči na soboto v Sredozemskem morju rešila 200 ljudi, ki so prispeli iz Libije, je po poročanju dpa sporočila nevladna organizacija Alarm Phone. “Ti migranti bežijo iz Libije in se ne morejo vrniti tja, odpeljati jih je treba v Evropo,” je tvitnila organizacija in tako razkrila njihove kriminalne namere. Asso Trenta trenutno pluje ob libijski obali in prestreza migrante ter jih nato brezplačno in nezakonito pripelje v Evropo, poroča STA.

Foto: STA

Tihotapske ladje nevladnih organizacij, ki “rešujejo” migrante, še vedno po več dni čakajo na morju, ker jih Italija in Malta ne želita sprejeti, dokler druge države EU ne zagotovijo, da bodo prevzele del migrantov.

Hana Murn

 • Borut Stari

  Salvini vrni se!

 • macon

  Sprejmejo naj migrante, če tako zahteva zakonodaja, hkrati pa aretirajo vse posadke kot tihotapce ljudi in jim zaplenijo ladje. Prepričan sem, da obstaja tudi zakonodaja, ki zahteva točno tako obravnavo tihotapcev, vendar se namerno ne izvaja.

  Enkrat se izvaja, enkrat ne, vse subjektivno po nareku in v korist skrajne levice in islamskih pritepencev.

 • Olga101

  Trgovina z ljudmi se nadaljuje! Količine so neizmerne, gredo v miljarde!
  V Slovenijise se je v trgovini z ljudmi vključilo še ustavno sodišče! Tu švercerjem ni treba niti prositi za vstop!

 • Den456

  Migrante dol, posadke aretirat in zapret, ladje pa v razrez. Počasi bi tem NVO zmanjkalo teh taxijev za kameltrajbarje.

 • šmentanamuha

  Kakšen zgodovinski preobrat, sužnji kar naenkrat sami prihajajo in se ilegalno švercajo v države belega človeka, da bi mu tam “služili” za njegovo penzijo al kak že gre tista mantra. Koga bodo pa zdaj obsojali za katastrofo, ki bo sledila?

  • Felikss_AH

   Mantra že gre tako… služili pa bodo s “socialnimi transferji” na račun okrnjenih in celo odpravljenih penzij… namreč po mantri gre za “strokovnjake” in “podjetnike”… ti so pa bolj vredni kot pa odsluženi Evropski starci, bolniki in podoben “balast”

 • Felikss_AH

  Saj zato so pa umaknili Salvinija (motnjo “reševanja”) in tako samo izpolnjujejo voljo Italijanov. Ko in če bodo Italijani izvolili Salvinija z vsaj 75% večino… šele takrat se bo to sranje nehalo… vsaj za Italijo. Vseeno pa to za EU MultiDrekulturalizem ne bo problem… tu so še dve odprte vstopne točke – Španija in Slovenija… in Slovenija bo na koncu postala glavna in mogoče celo edina URADNA pot za Ilegalno-Legalizirano PRESELJEVANJE nič vredni moških mas iz Tretjega Sveta. Znalo bi se zgoditi da bomo MultiDrekultno prekosili Švedsko in velike ostale – in to v skupnem seštevku.