Tiskovna predstavnica Génération identitaire Thaïs d’Escufon obsojena na pogojno zaporno kazen

Thaïs d’Escufon (Foto: Twitter)

V Franciji je zelo dejavna miselna policija, ki neusmiljeno preganja nasprotnike politične korektnosti. 

Potem ko so francoski oblastniki škandalozno razpustili Génération Identitaire (GI), je zdaj Thaïs d’Escufon, predstavnica mladinskega gibanja, postala žrtev maščevalnosti ideološko obarvanega pravosodnega sistema.

Študentka iz Toulousa in drugi aktivist Génération identitaire Jérémie Piano sta bila v sredo obsojena na štiri mesece zapora in 4.000 evrov globe zaradi objave videoposnetkov “protimigrantske” akcije, ki sta jo s tovariši izvedla 20. januarja v Pirenejih na španski meji. Na obravnavo na kazenskem sodišču v Saint-Gaudensu (Haute-Garonne) ni prišel nobeden od obtožencev, saj je bil eden zadržan zaradi službenih obveznosti, drugi pa “na predvolilnem dogodku na severu”.

https://twitter.com/from_based/status/1405131359002271748

V tem primeru je bila mlada Thaïs obtožena “javnega nereda”. Saint-Gaudensov tožilec Christophe Amunzateguy je v zaključni besedi dejal, da je obtožbo vložil zaradi videoposnetka, ki ga je aktivistka objavila na YouTubu. Menil je, da “stigmatizira” migrante, saj je bilo v besedilu videoposnetka navedeno, da je “škandalozno, da lahko migrant prečka mejo”, kar je pomenilo, da so nevarni.

Jérémie Piano je bil obtožen “izzivanja rasnega sovraštva”. V videoposnetku, ki ga je objavil, je omenil “na tisoče nezakonitih priseljencev, ki so že v Franciji”, med katerimi so “verjetno tatovi, posiljevalci in potencialni teroristi”.

Pierre-Vincent Lambert, odvetnik obeh aktivistov, je spomnil, da je operacija v Pirenejih “sledila napadu, v katerem je življenje izgubil Samuel Paty, in “napadu na baziliko Marijinega vnebovzetja v Nici”. Obžaloval je “kriminalizacijo protimigrantskega diskurza”.

Naj spomnimo, da kljub vsem zakonom, katerih namen je omejiti svobodo izražanja in prepovedati nekatere izraze, ki ne ugajajo nekaterim preprostim ljudem, kot sta zakona Pleven in Gayssot, francoska zakonodaja ne prepoveduje kritike priseljevanja. Ali se Francija z razpustitvijo GI in obsodbo njenih dveh aktivistov približuje prepovedi vsakršne kritike migrantske invazije? Po vsem sodeč, da…

Demokracija