To dobite v zahvalo: Sirec, ki je kot 18-letni “otrok” in “begunec” prispel v ZDA, v Pittsburghu aretiran zaradi načrtovanja terorističnega napada na cerkev

21-letni terorist Mustafa Mousab Alowemer, ki je kot 18-letni "otrok begunec" iz Sirije bil leta 2016 sprejet v ZDA (vir: twitter)

Sirski begunec, ki je bil leta 2016 sprejet v ZDA, je obtožen načrtovanja bombnega napada na cerkev v Pittsburghu v Pennsylvaniji. 21-letnik naj bi pred tem prisegel zvestobo ISIS.

21-letni Mustafa Mousab Alowemer je bil v sredo, 19. junija 2019, aretiran zaradi načrtovanja bombnega terorističnega napada na cerkev v Pittsburghu. V ZDA je po poročanju Breitbarta prišel 1. avgusta kot begunec iz Sirije in prejel status otroka begunca, kar kaže tudi status RE3, ki ga je imel ob prihodu v državo. To je že samo po sebi zaskrbljujoče, saj je bil 1. avgusta, ko je vstopil v ZDA, Alowemer že polnoleten, rojen je namreč 5. junija 1998.

Ameriški predsednik Donald Trump je takrat svaril pred sprejemanjem ljudi iz Sirije. “To bo povzročilo uničenje civilizacije, kot jo poznamo! Tako žalostno!” je takrat na Twitterju opozarjal Trump.

Njegove besede so se izkazale za še kako resnične. Namreč mladi teroristi je bil sredi procesa pridobivanja tako imenovane zelene karte, s čimer bi lahko za stalno ostal v ZDA. V zahvalo za vse, kar je dobil od ZDA, pa je Alowemer prisegel zvestobo ISIS in načrtoval bombni napad na cerkev. Alowemer je prišel v ZDA na podlagi Obamovega programa preseljevanja beguncev iz Sirije, Sudana, Iraka in Irana. Med letoma 2009 in 2016 so v ZDA sprejeli 19.100 sirskih beguncev, od tega je bilo 18.500 sunitov.

Trump ustavil masovno priseljevanje iz držav, povezanih s terorizmom
Trump je po zmagi na predsedniških volitvah Obamov program masovnega priseljevanja ustavil in uvedel moratorij na osem držav, ki so bile označene v povezavi s terorizmom. Med njimi je bila tudi Sirija.

“Načrtovanje napadov na sakralne objekte je preko vsake mere, ne glede na motivacijo,” je povedal pomočnik državnega tožilca John Demers. “Obtoženi naj bi v imenu ISIS načrtoval napad na cerkev v Pittsburghu.”

Ivan Šokić

 • mona lisa

  To niso ubogi begunci ampak vojaki islama, ki čakajo na sprožilec. Potem bo mesarsko klanje zaradi katerega so poslani.Kaj še zblojenim politikom ni jasno?

 • Andrej

  Islam se ne prihaja zahvaljevat, ampak vladat. Z vsemi sredstvi.
  https://sl.wikipedia.org/wiki/Mohamed
  Od nekdaj in do konca.

 • Felikss_AH

  So pri naših čezoceanskih sosedih še bolj nori že od tega “begunskega” filoislamizma… celo vojska, ali še bolje Marinci… sprejeli Muslimana, ta pa v zahvalo nameraval pobiti nekaj svojih kolegov… v Alahovem imenu seveda.

  Ali Al-Kazahg, 22, iz Milford-a je bil aretiran v Offutt Air Force Base v Nebraski 31tega Maja ob poskusu vstopa z avtomobilom v katerem so bile dve polavtomatske puške, pištola, dušilec, obilo municije in vojaški zaščitni jopič. Na srečo pa je Jihadi Ali že bil na seznamu opazovanja Varnostnih Agencij in ko so varnostniki na vhodu v bazo opazili njegovo ime na “Watch List”… so ga seveda takoj pregledali in surprise surprise… planiran novi Fort Hood v teku.

  To je idiotizem MultiKultija ali njihovega diversity-ja ki se mu ne sme izogniti niti vojska. Po ženskah, transgenderjih in pedrih v bojne enote sprejemajo še veliko huje – Muslimane. Pa smo spet pri primerjavi Ameriške vojske z Rimskimi Legijami… ko so Rimljani sprejeli tujce v njihovo vojsko in ustvarili tako imenovane AUXILIA Legije (tujske legije)… je dobri stari Rim odneslo k vragu

  Ameriko bo njihov “diversity is our strength” raz- strength-al da se bodo samo “čudili” kako neki. Enako z EU… od čislanega MultiDreKultija bo nastal samo en velikanski drek

  • freedomfighter

   Oh spet en ki pametuje o koncu rima in omenja le tiste razloge ki njemu pasejo…daj razlozi mi kako naj bi rim vzdrzeval tako veliko vojsko ce nebi vanj jemali osvojenih ljudstev…ves rim je bil vedno vecji in je potreboval vedno vec vojakov…drugace je bil pa rim vedno multikulturno cesarstvo…imeli so glavno kulturo potem je inela pa vsaka provinca svoje obicaje….da o veri ne govorimo…dokler ni krscanstvo koncalo tega in unicilo rim ki je osvojil svet

 • Van Der Waals

  AZIL JE POTREBNO ZAOSTRITI¨!!! GNILOBE KOMUNISTIČNE!!!

 • xtc

  Tako se ti godi ,če rediš islamiste in socialiste-take stvari potem počno v zahvalo.

  • to se ti godi, ko rušiš sekularne “diktatorje”

 • Nick Sobieski

  ustanovit mvai ali po naše prostovoljna anti islamisticna milica pa bomo vidl levicarsko histerijo na kubik

 • Olga101

  Kučanova garda! S Fajonko sta jih pozdravljala sredi Ljubljane! Komunisti=Islamisti!

  • Valter BraniSlav

   Olgisti!!!

 • Clemen J.

  Kjer je islam, tam je smrt.

 • freedomfighter

  Njegove besede so resnicne…kaj ker je en “begunec” izvedel teroristicni napad…torej ce recem vsi ljudje so lopovi je to dejstvo ker lopovi predstavljajo del populacije