fbpx

To je nova Francija: Splav do samega rojstva, državno financiranje umetne oploditve za lezbijke, ustvarjanje himer in genetska modifikacija zarodkov!

Posledice abortusa. (Foto: YouTube)

Francoska narodna skupščina (spodnji dom) je sprejela več amandmajev k francoskemu zakonu o bioetiki, s čimer je bil legaliziran splav na zahtevo vse do poroda.

S 60 glasovi za in 37 proti so francoski parlamentarci dovolili splav kadarkoli v času nosečnosti za matere, ki se znajdejo v “psihosocialni stiski”, kar je po poročanju Breitbarta “nejasen izraz, ki daje zdravstvenim delavcem popolno svobodo pri odobritvi posega.”

Če je pred tem francoska zakonodaja razlikovala med tako imenovanim prostovoljnim splavom, ki se je mora izvesti do 12. tedna nosečnosti in medicinskim splavom, ki se je lahko izvedel do samega rojstva, z namenom reševanja materinega življenja je zdaj razlikovanje samo še na papirju.

Psihosocialna stiska nezamejen pojem
Do sedaj je v Franciji za aborticid v pozni nosečnosti bilo potrebno zdravniško soglasje, v obravnavo pa so lahko prišli samo primeri hudih malformacij otroka, ali ko je bilo zaradi nosečnosti ogroženo življenje matere. Novi zakon dovoljuje razmotritev tudi v primerih iz “psihosocialne stiske” matere.

524. amandma francoskemu bioetičnemu zakonu

Francoska aktivistična skupina za življenje Alliance Vita je pri tem izpostavila da je psihosocialna stiska kriterij, ki ga ni mogoče objektivno meriti, kar pomeni, da bo ženska lahko imela t.i. medicinski splav iz kakršnegakoli razloga.

Da bi bila mera polna bo po novem zakonu država financirala umetno oploditev lezbijk, genetsko modifikacijo zarodkov in ustvarjanje himer.  Slednje pomeni mešanje človeških in živalskih celic, kar je v večih državah po svetu prepovedano.

Razočaranje nad poslanci
“Tako umirajo civilizacije in je izničen genij ljudi,” je na Twitterju komentiral škof Bernard Ginoux in Montaubana, ki se je obregnil tudi ob dejstvo, da se je od 577 predstavnikov v narodni skupščini na glasovanje o hudih eitčnih transgresijah privleklo komaj nekaj čez sto. Zakon zdaj čaka obravnava še v Senatu.

V Franciji vsako leto opravijo 220 tisoč splavov, to število pa bi se znalo kmalu še povečati. Francija ravno tako vsako leto legalno sprejme nekaj čez sto tisoč novih francoskih državljanov.

Ivan Šokić