fbpx

To je vodilni “arhitekt” volilne prevare v ZDA

Mike Podhorzer, politični direktor podjetja AFL-CIO. (Foto: Linkedin)

V medijih se je pojavil nov zapis o tem, kdo je v resnici uničil nekdanjega predsednika Združenih držav Amerike Donalda Trumpa. “Trump je imel prav. To je bila odlično organizirana zarota v režiji kabale. Gre za zelo vplivne ljudi, ki spreminjajo zakone, v lasti imajo ogromno medijev in nadzirajo pretok informacij,” so poročali v ameriškem mediju Time Magazine. Med vodilnimi za prevaro je bil Mike Podhorzer, politični direktor v podjetju AFL-CIO.

Ameriške predsedniške volitve so bile osrednji globalni politični dogodek v letu 2020. V začetku je veljalo prepričanje, da bo zmago slavil dotedanji ameriški predsednik Donald Trump. Tako je tudi kazalo, a so po več dnevnem štetju glasovnic po pošti (več kot 80 milijonov) zmago pripisali njegovemu izzivalcu, demokratu Joeu Bidnu. V naslednjih mesecih se je nato veliko govorilo in pisalo o zaroti ter kraji ameriških volitev.

Time Magazine je za svoje navedbe dobil potrditev v dveh manjših ameriških medijih, The National Pulse in The Revolver. Oba sta navajala del domnev, ki so se pojavljale v ameriški javnosti. Odmeva predvsem priznanje nekdanjega odvetnika demokratskega predsednika Baracka Obame, Normana Eisna, da je sam sodeloval pri volilni prevari in pomagal nekaterim vplivnim korporacijam, da so odstranile Donalda Trumpa.

Norman Eisen na levi. (Foto: epa)

Kdo je operativno vodil zaroto?
V nadaljevanju članka avtorica razkriva, da si Eisen zdaj želi izdati skrivno zgodovino ameriških predsedniških volitev lanskega novembra. Opozarja, da gre za odlično financirane sisteme. Gre za kabalo, ki ima moč v vseh svetovnih panogah in političnih ideologijah, spreminja zakone in pravila ter usmerja medijsko pokritost in nadzor pretoka informacij. Kot enega osrednjih zarotnikov poleg omenjenih, avtorica članka Ballova, omenja Mikea Podhorzerja, političnega direktorja AFL-CIO, imenovanega “arhitekt” zarote.

Tega so se lotili na prefinjen način, vsem na očeh. S pomočjo medijev so pričeli s kampanjo o spremembi  volilnega sistema v ZDA. Za njimi je stalo veliko t.i. nevladnih organizacij, ki so prav tako imele svojo vlogo v “neodvisnosti in nepristranskosti”. Tako tudi izvemo, da je lastnik Facebooka prejel 250 milijonov dolarjev, da bi cenzuriral informacije, kot se je zgodilo v primeru poročanja o sinu sedanjega ameriškega predsednika Joe Bidna, Hunterju Bindenu. S tem so želeli ohraniti demokratsko večino tam, kjer so jim njihove interne ankete kazale na poraz.

Tudi smrt afroameriškega kriminalca Georga Floyda so cinično izkoristili za politične cilje. Kot smo videli, so podporniki gibanj Black Lives Matters in Antifa uprizarjali razdejanje in nasilje po ameriških mestih. Igrali so na karto rasne pravičnosti. Veliko osrednjih igralcev, ki so delovali pod vodstvom Podhozerja, so bili njegovi politični nastavljenci. BLM je hotela delovati mirno, a so Podhozerjevi ljudje prevzeli vajeti v svoje roke in pričeli z nasilništvom po mestih v ZDA.

Kje je 13 milijonov glasov?
Razkrivajo se še druge podrobnosti iz usodne volilne lanskoletne novembrske noči. Veliko se nas spomni, da je Trump po rednem štetju glasov imel zanesljivo prednost pred Bidnom. Po Trumpovi izjavi naj bi za trenutek v Bidnovem taboru zavladal nemir. Vendar jih je hitro umiril Podhorzer, ki je pred zbrano skupino predstavil podatke, da je zmagal Biden, ne glede na to, da niso prešteli na desetine milijonov glasovnic po pošti. Takrat je tudi izjavil, da je zmaga njihova, Trumpov tabor pa nima rezervnega načrta. V članku celo trdijo, da so se konservativni aktivisti na lokalni ravni skoraj približali prevari, zlasti v Michiganu, kjer so opazovalce zaprli v sobe za štetje in na okna postavili plakate, ki so preprečili, da bi videli dogajanje.

Ali bo kdaj dejansko znana resnica o ameriških predsedniških volitvah v letu 2020, bomo videli v bližnji prihodnosti. Občutek kraje se pri velikanskem številu ameriških volivcev še ni polegel. Na svetovnem spletu kroži marsikateri zanimiv podatek. Med drugim tabela, ki prikazuje podatke o volilni udeležbi na usodni novembrski dan.

Razpredelnica ameriških volitev. (Foto: Twitter)

V Združenih državah Amerike živi več kot 330 milijonov ljudi. Registracijo za volilno pravico ima 65-odstotkov oz. 213.799.467 ameriških državljanov. Od tega se je dejansko registriralo 141. 535.247 upravičencev z volilno pravico. Biden je po uradnih podatkih dobil 81.281.888 glasov, Donald Trump 74. 223.251 glasov. V skupnem seštevku to nanese 155.515,139 glasov. Kje se je znašlo dodatnih 13.969,892 glasov na ameriških volitvah? Še bo pestro.

Luka Perš