fbpx

To se lahko zgodi tudi v Sloveniji: Šokantni posnetki islamizacije Nizozemske, kjer so se osnovnošolci prisiljeni klanjati Alahu!

Fotografija je simbolična (foto: twitter)

Islamizacija je že dlje časa pereča tema v državah Evropske unije, kjer imajo največji odstotek prebivalstva muslimanske veroizpovedi, zaradi tega pa je tudi največ težav z njegovo hitro radikalizacijo, ki v času evropske migrantske krize dosega nove razsežnosti. Takšna je tudi tradicionalno liberalna Nizozemska, kjer je levičarska promigrantska politika pustila najbolj globok pečat na ljudeh in okolju in kjer so levičarski aktivisti najmočnejši v svoji nameri oblikovati ‘jutrišnjo multikulti Evropo’. Posnetki, ki so se pretekli teden znova pojavili na Twitterju in so bili posneti v mošeji Gulzar-e-Madina v mestu Zwolle, kjer se svetlolase deklice in dečki klanjajo Alahu, ker so jih v to prisilile učiteljice iz njihove osnovne šole, so spet pretresle svetovno javnost. Mnogi so prepričani, da gre za enega najbolj dramatičnih prizorov neizogibne islamizacije Evrope.

Če se zdi, da lahko le vzpon desnice prepreči nadaljevanje promigrantske politike, ki se vse pogosteje odraža z grožnjami in nasiljem na ulicah ter celo s terorističnimi napadi, kot je bil zadnji v Berlinu, pa imamo v Evropi v tem trenutku očitno še večjega sovražnika, kot ga predstavljajo islamski skrajneži – sami sebe. Skrajnih levičarskih aktivistov prav nič ne ustavi, da ne bi ekonomskih migrantov iz držav tretjega sveta še naprej vabili v evropske države. Mediji, ki jih pri tem podpirajo, pa skrbijo, da si ljudje še vedno ne upajo na glas povedati, da imajo politike odprtih meja dovolj.

Kaj se zgodi, ko islamizacija Evrope doseže skrajne razsežnosti, pričajo zadnje fotografije z Nizozemske, kjer ena izmed osnovnih šol, Vinkenbuurt, že celo desetletje svoje učence vozi na ekskurzije v mošeje, kjer se nedolžni otroci, ne zavedajoč se, za kaj so sploh tam, klanjajo Alahu.

Posnetek je dostopen na tej povezavi.

Na osnovni šoli Vinkenbuurt je klanjanje Alahu postala že tradicija, vsako leto otroke in njihove učiteljice sprejme imam, ki jim predava o tem, zakaj je islam prava vera zanje. Ogorčeni starši, teh je v zadnjih letih zaradi radikalizacije muslimanov vse več, lahko le nemočno opazujejo, kako njihovi otroci klečijo na preprogah in se učijo islama, saj je obisk mošeje del kulturnega in verskega izobraževanja, ki ga vsako leto načrtuje osnovna šola.

Čeprav skušajo v osnovnih šolah Nizozemce s takšnimi ekskurzijami naučiti sprejemanja drugih kultur, njihovi gostitelji takšnega medsebojnega spoštovanja ponavadi ne poznajo. Pred leti je tako na Nizozemskem že odmevala afera, ko so otroci iz drugega razreda osnovne šole De Horizon obiskali mošejo El Mošedin, tam pa jih je imam ‘razsvetlil’, da ljudje, ki niso muslimanske veroizpovedi, pravzaprav niso vredni več kot psi. Takrat se je morala ravnateljica zaradi jeze staršev opravičevati tudi v javnosti, da se podobni incidenti v preteklosti niso dogajali in da je šola projekt razvila iz spoštovanja do svobodne izbire vere. Zadeva je šla hitro v pozabo, ekskurzije v mošeje so se nadaljevale.

Čeprav Nizozemci še vedno sanjajo o multikulti Evropi, se predeli njihovih mest, kjer živi večinsko muslimansko prebivalstvo, vse bolj radikalizirajo. V Hagu, Amsterdamu in Rotterdamu zdaj obstajajo že prave enklave ortodoksnih muslimanov, ki želijo na ulicah uveljaviti svoja pravila. Ženske, ki niso pokrite, so deležne zasmehovanja in groženj, diskriminirani so ljudje, ki pijejo alkohol in kadijo; muslimani jih ustavljajo kar na cesti in jim dajejo jasno vedeti, da njihovega početja ne odobravajo.

Najbolj slaven takšen predel mesta je okrožje Schilderswijk v Hagu, kjer živi pet tisoč muslimanov. S svojega področja so želeli izgnati celo policijo, maloštevilčni kristjani pa se bojijo, da jim bo enkrat to celo uspelo, poroča časopis De Telegraaf. Ne preseneča, da so temu predelu mesta Nizozemci nadeli vzdevek ‘Šeriatski trikotnik’, saj so v bližini tudi tri salafistične mošeje.

Foto: EPA. Bo promigrantski politiki vendarle odklenkalo?

Foto: EPA. Bo promigrantski politiki vendarle odklenkalo?

Ne čudi, da javno mnenje na Nizozemskem že nekaj časa ni več naklonjeno politiki odprtih meja, državi se prihodnje leto na marčevskih parlamentarnih volitvah namreč obeta velik obrat v desno, saj ljudje zdajšnjemu premierju Marku Rutteju preprosto ne zaupajo več. V zadnjih mesecih je tako močno zrasla podpora desničarskemu politiku Geertu Wildersu, ki že ves čas od začetka migrantske krize vztraja pri prepovedi Korana, zavarovanju meja in izgonu vseh ilegalnih migrantov iz Evropske unije.

L. S.