fbpx

Tragična letalska nesreča: Umrl bivši minister, ki je bil na poti na pogreb svojega očeta

Fotografija je simbolična (foto: epa)

Nekdanji kanadski poslanec Jean Lapierre in nekaj članov njegove družine je umrlo v letalski nesreči na vzhodni obali kanadske province Quebec. V nesreči je umrlo sedem ljudi.

Kanadski politik, njegova brata in sestra so bili na poti na pogreb njihovega očeta, ko je letalo strmoglavilo. Prav tako je bila na istem letalu tudi Lapierrova žena Nicole. Identiteta drugih dveh članov, ki sta bila med potniki, še ni znana.

Jean Lapierre na desni (Foto: epa)

Jean Lapierre na desni (foto: epa)

Velika izguba za politiko
Lapierre je še v ponedeljek na socialnem omrežju Twitter napisal, da je zaradi parkinsonove bolezni umrl njegov oče. Sporočilo o smrti kanadskega poslanca je v svet že poslal kanadski premier Justin Trudeau, ki je pretresen zaradi nenadne smrti. “To je velika izguba za politični svet,” je še zapisal.
Vzrok nesreče še ni znan
Letalo je strmoglavilo na polju, ko se je približevalo letališču. Ena od žrtev je umrla zaradi posledic srčnega infarkta in je umrla na poti v bolnico. V času nesreče so bile slabe vremenske razmere z močnim vetrom in snegom, vendar še ni znano, ali je bilo slabo vreme tudi vzrok nesreče, poroča CNN.
Jean Lapierre je služil kot poslanec spodnjega doma v stranki liberalcev med leti 2004 in 2007, nato pa je deloval kot politični analitik in komentator političnih zadev.
M. P.