fbpx

Tragično: 19-letni rokoborec iz Velike Britanije preminil za covidom-19 le dva dni po diagnozi!

Cameron Wellington (Foto: Daily Mail)

Iz Velike Britanije prihaja šokantna novica. 19-letni športnik, rokoborec, Cameron Wellington, je le dva dni po diagnozi z virusom covid-19 preminil v bolnišnici, potem ko so se mu dihalne kapacitete nenadoma izjemno zmanjšale, in ga je mama pripeljala v bolnišnico. Bil je operiran na pljučih in srcu, a mu ni bilo več pomoči.

Cameron Wellington, 19-letni rokoborec iz Walsalla, je v torek dobil diagnozo, da ima covid-19, v sredo ga je mama že peljala na urgenco, ker se je njegovo dihanje izjemno poslabšalo. Le dva dni po diagnozi je, čeprav so ga intubirali in operirali tako pljuča kot srce – žal preminil.

Mladenič je bil obetaven rokoborec, ki je po poročanju užaloščenih staršev pred seboj imel izjemno kariero. Bil je sicer pretežek, a v dobri telesni formi in zelo mlad, zaradi česar je odziv njegovega telesa in smrt velik šok ne samo za starše. Ti sedaj, medtem ko se ukvarjajo s svojo bolečino ob izgubi enega od sinov, opozarjajo javnost, naj covid jemlje zares.

Covid-19 napada tudi najmlajše
Za družino je Cameronova smrt res prišla nepričakovano hitro. Najprej se je okužil oče, Norman, dan kasneje pa sta simptome pričela kazati tudi mama Jane in Cameron, ki sta se na testiranju prav tako izkazala za covid-19 pozitivna. Prvi Cameronov simptom je bil kašelj, toda zelo hitro se je njegovo dihanje pričelo vse bolj slabšati, do srede, ko ga je mama odpeljala na urgenco.

Le uro zatem so jo klicali, da so njegove pljučne kapacitete padle na 10 odstotkov in so ga morali umetno ohranjati pri življenju, v komi. Ker je šlo za izjemno mladega človeka, so mu nemudoma operirali pljuča, nato pa so mu v bolnišnici, kamor so ga prepeljali, operirali še srce. Zadnje ure sta ob njem preživela, zdaj od žalosti skrušena, starša. Cameron se je zelo boril za življenje, a mu ni uspelo. Poleg svojih staršev za seboj pušča tudi pet sorojencev.

Aleš Ernecl