Pošteno do sotekmovalk? Transseksualni dvigalec uteži se je uvrstil v ekipo ženskih dvigalk uteži

Foto: iStock

Dvigalec uteži Laurel Hubbard, ki se je rodil kot moški in se pri dopolnjenih 30 letih spreobrnil v žensko, se je kot nekdanji moški dvigalec uteži kot ženska tekmovalka uvrstil v novozelandsko ekipo dvigalk uteži. 

Mednarodni olimpijski odbor je v soboto najavil, da odobrava, da se Hubbard pomeri na igrah Commonwealtha, ki predstavljajo enega izmed številnih tekmovanj pred olimpijskimi igrami.  Za Hubbarda trdijo, da ima sprejemljive nivoje testosterona, kar mu omogoča, da lahko tekmuje z ženskimi tekmovalkami, čeprav ima psihično in fizično prednost.

Številni se s tem ne strinjajo
Angleški Pink News poroča, da bo 39-letni dvigalec uteži prvi novozelandski mednarodni športnik, ki se bo pomeril v dviganju najtežjih uteži, težkih nad 90  kilogramov. Gre za uteži, ki jih lahko dvignejo le najmočnejše ženske in moški, ki so v srednji kategoriji moških dvigalcev uteži. Ni presenetljivo, da številni niso navdušeni, da se bo moški meril z ženskami.

Foto: iStock

Po prepričanju glavnega izvršnega direktorja Avstralske zveze za dviganje uteži Michaela Keelana je Hubbard v nepošteni prednosti. “Če ste kot moški dvigovali tako težke uteži, potem ste, če se spreobrnete v žensko, v psihološki prednosti, saj veste, da ste tolikšnega dviga zmožni,” je povedal in dodal, da se mu to z osebnega stališča ne zdi prav. “Prepričan sem, da se številni iz športnega sveta s tem ne strinjajo.”

Novozelandski olimpijski uradniki so na drugi strani navdušeni nad tem, da bo Hubbard del ekipe, kar ni presenetljivo, saj bo ta predstavljal veliko prednost na mednarodnih tekmovanjih.

N. Ž.

 • xtc

  Definitivno nebi smel nastopati,saj je mišična kot skeletna struktura moškega in ženske precej različna,kar pstavlja ženske nasproti spake v neenakovreden položaj.

 • Slovenec 33

  mislim, da bi morali v vse športe v vsako disciplino vpeljati novo kategorijo
  IZRODKI.
  Tam bi se našli vsi, ki nič ne mislijo ampak se delajo idiote. Ne ne delajo se ampak so !

  • Zgornji

   AMENNN !!! ! !!!
   … oziroma, uvesti še kategorijo : “extremno bolni izrodki” .

  • borko

   imaš že otroke?

   • Slovenec 33

    Ali je to problem ?
    Če osebek noče ali ni sposoben nadaljevati človeške vrste, zaradi bolezni, kompleksov ali kapric je izrodek, kaj tu ni jasno.
    Meni je slovenski jezik domač, vreden spoštovanja, ker je zelo natančen in enoznačen.
    V tej smeri ni čustev ampak samo neizprosna narava.
    Nisem nikoli bil pristaš teze, da je potrebno izrodke pospraviti,
    Je pa res, da sem zato,da jim je potrebno preprečiti vpliv na uničevalnje človeške vrste s svojim vpletanjem v vzgojo in izobraževanje podmladka.
    Moje videnje je tako, da pomeni njihov vpliv degradacijo človeškega osebka kot pripadnika človeške vrste..
    .

  • šmentanamuha

   V bistvu si šel v pravo smer. Morali bi narediti novo tekmovanje TRANSSEKSUALNA OLIMPIjADA, tako kot imamo PARAOLIMPIJADO. To bi bilo edino pošteno. Med sabo bi tekmovali moški spremenjeni v ženske in ženske, ki so se spremenile v moške. Kar se mene tiče, je to najbolj primerljivo. Če imajoi parado ponosa, naj imajo še svojo olimpijado.

 • tramal

  Takšni lahko tekmujejo samo z umsko bolanimi.

  • Zgornji

   AMENNNNNNN !!! ! !!!

 • Olga_10

  Zanamcem so levaki uničili vse, tudi šport!

 • Hun

  zenske zrejo v tem sportu testosteron…moski bo pa estrogen…pa je

 • Matt_von_Glanz

  moški transseksualec bi smel tekmovati samo v moški konkurenci. Gre tudi za kosti in kite, mišično maso – ne samo za jožke.

 • Cyclopean

  “Če ste kot moški dvigovali tako težke uteži, potem ste, če se spreobrnete v žensko, v psihološki prednosti, saj veste, da ste tolikšnega dviga zmožni,”

  Dobro da ste samo v psihološki prednosti, pa v ničemer ostalem.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!