fbpx

[Foto] Trčila potniška vlaka: Več mrtvih, 150 poškodovanih

Na Bavarskem, okoli 60 kilometrov južno od Münchna, sta trčila dva regionalna vlaka. Več oseb je  umrlo, okoli 150 je poškodovanih, od tega vsaj 40 huje. Policija je že potrdila, da sta v trčenju umrla oba voznika. 

Nesreča se je zgodila okoli 7. ure zjutraj blizu kraja Bad Aibling, okoli 60 kilometrov južno od Münchna. Vzrok trčenja še ni znan. Po zadnjih podatkih je umrlo 8 ljudi,150 je ranjenih, od tega vsaj 10 huje. Policija je že potrdila, da sta umrla oba voznika vlaka.

Po prvih podatkih sta vlaka trčila čelno, pri tem pa se je eden od vlakov prevrnil. Zakaj sta se znašla na istem tiru, še ni znano. Na kraju nesreče je več reševalnih ekip, pri reševanju pomagajo tudi helikopterji. Še vedno ni znano, koliko ljudi je še ujetih med razbitinami obeh vlakov.

Vzrok nesreče še ni znan
Kot poroča CNN je bavarski notranji minister Joachim Herrmann šokiran zaradi nesreče. ”Situacija na kraju nesreče ni lahka. A na kraju je dovolj reševalcev,” je povedal nemškim medijem. Kot je dejal vzrok nesreče še ni znan. ”Kaj takega se ne sme več ponoviti,” je še dodal.

 

Bolnišnice v Münchnu pozivajo darovalce krvi, naj se javijo in pomagajo poškodovanim.

M. G.