fbpx

Tri migrante, ki so ugrabili ladjo, so tudi uradno obtožili terorizma

Vir: twitter

Malteške oblasti so danes tri migrante, ki so v sredo pred obalo Libije ugrabili ladjo, uradno obtožile terorizma. Gre za dva najstnika iz Gvineje in enega iz Slonokoščene obale, ki zanikajo krivdo. Grozi jim od sedem do 30 let zapora.

Migranti, stari 15, 16 in 19, let, so obtoženi, da so v sredo tanker El Hiblu 1, ki je pred libijsko obalo rešil 108 migrantov, s poti proti Libiji na silo preusmerili proti Malti. Nadzor nad ladjo so prevzeli z grožnjo uporabe sile in ustrahovanjem, piše v obtožnici. Za obdolžence, ki zanikajo krivdo, so odredili pripor, kjer bodo čakali na sojenje. Grozi jim od sedem do 30 let zapora, navaja francoska tiskovna agencija AFP.

Turški tanker, ki pluje pod zastavo države Palau, je v sredo pred libijsko obalo iz morja rešil skupino 108 ljudi, med njimi tudi ženske in otroke. Nato pa so migranti prevzeli nadzor nad njim in ga približno šest morskih milj pred Tripolijem nenadoma preusmerili proti severu.

Malteška mornarica je v četrtek prevzela nadzor nad ladjo. Tanker, njegovo posadko in skupino migrantov so pospremili v pristanišče v Valletti, ob pristanku pa je policija aretirala pet migrantov.

Demokracija.si