fbpx

Trije afganistanski migranti v Avstriji posilili študentko, ker ‘niso vedeli’, da je posilstvo kaznivo

Foto: iStock

Trije mladoletni migranti iz Afganistana so bili na Dunaju obsojeni na pet do šest let zaporne kazni zaradi brutalnega skupinskega posilstva naključne žrtve, ki so jo zasledovali in posilili na javnem stranišču. Vsi trije so dejali, da niso vedeli za prepoved posilstva v Avstriji. 

Zločin se je zgodil na območju Dunaja, kjer celo policija priznava, da nad njim nima nadzora, kar je trenutno vroča tema v avstrijski politiki. Žrtev je bila 21-letna študentka iz Turčije, ki je prišla na Dunaj na študentsko izmenjavo. Med posilstvom se je poskušala braniti, vendar so jo grobijani večkrat z glavo udarili ob straniščno školjko in jo močno držali. Nato so jo vsi trije večkrat posilili.

Trije migranti so prišli v Avstrijo po balkanski migrantski poti leta 2015. Obsojenci so bili obsojeni na najvišje zaporne kazni, ki so predpisane za posilstvo. To je načrtoval najmlajši izmed trojice, star le 16 let, za to, da so vlomili v stranišče, pa so uporabili orodje. Najmlajši migrant ima že odprto sodno kartoteko zaradi drugih prestopkov.

Za zdaj se še ne ve, ali bodo po prestajanju kazni vse tri migrante tudi izgnali iz države. Vsi trije so na zaslišanjih dejali, da niso vedeli, da je posilstvo v Avstriji prepovedano, “saj imajo ženske v njihovi domovini drugačno vlogo”.

Njeno življenje je uničeno
Nesrečna žrtev napada po incidentu ne more več nadaljevati študija, saj jo je strah približevanja drugim ljudem. Prav tako ima težave s spanjem, njeno življenje je popolnoma uničeno. Zaradi občutka sramu se je že vrnila v Turčijo, saj se ne more več normalno vključiti v družbo, prav tako ne more govoriti o dogodku, piše Speisa.

M. P.