fbpx

Trump doniral celotno trimesečno plačo za boj proti koronavirusu Covid-19

Ameriški predsednika Donald J. Trump (foto: EPA)

Ameriški predsednik Donald Trump se je ob vstopu v Belo hišo odrekel plači. Svojo predsedniško plačo tako donira v dobrodelne namene. Plačo za zadnje četrtletje je namenil Ministrstvu za zdravje in socialne zadeve za boj proti izbruhu koronavirusa Covid-19.

Ameriški predsednik Donald Trump je svojo celotno plačo zadnjega četrtletja v višini sto tisoč dolarjev doniral Ministrstvu za zdravje in socialne zadeve za namen spopadanja s izbruhom koronavirusa Covid-19.

Trump se je ob prihodu v Belo hišo sicer zavezal, da plače ne bo prejemal, sprva je bilo govora o simboličnem izplačilu enega dolarja, a so ugotovili, da ameriška zakonodaja tega ne dopušča. Namesto tega, se je Trump nato odločil, da svojo predsedniško plačo v celoti donira v humanitarne namene.

Pred bojem proti koronavirusu, je Trump četrtletno plačo po poročanju Fox News namenil spopadanju z opijatsko krizo, pred tem pa je šel denar vojnim veteranom.

Bela hiša je od ameriškega kongresa prejšnji teden zaprosila za dodatnih 2,5 milijard dolarjev za boj proti izbruhu Covid-19. 1,25 milijarde dolarjev bi bilo potrebno zagotoviti na novo, medtem ko je preostala polovica finančnih sredstev že zbrana v rezervnih fondih.

Ivan Šokić