Trump na srečanje v Arizoni privabil poplavo privržencev

Nekdanji ameriški predsednik Donald Trump (Foto: Twitter Dan Scavino Jr.)

Če so se morda demokrati nadejali, da je nekdanji ameriški predsednik Donald Trump izgubil svoj vpliv in priljubljenost, so se še kako zmotili. Na shodu nekdanjega ameriškega predsednika Donalda Trumpa v Firencah v ameriški zvezni državi Arizona se je v soboto zvečer zbrala velika množica ljudi. “Poglejte ljudi, tako daleč kolikor sežejo oči … Poglejte ljudi, ki so daleč nazaj, za cela nogometna igrišča nazaj,” je navdušeno dejal Trump in pokazal na občinstvo.

“In veste kaj? Prosil bi medije, da svoje kamere usmerijo na zbrane in pokažejo, kakšno množico imamo, saj še nihče ni imel tako masovnega gibanja,” je v svojem nagovoru množice nadaljeval Donald Trump.

“Nihče še ni imel takšne množice. Ampak glejte, ne obračajo kamer. Nočejo obračati kamer in odkrito povedano, premikajo kamere na slabo lokacijo za nas. Morali bi jih postaviti daleč nazaj. Imajo kamere s povečevalnimi lečami. Imajo leče, ki bi to zmogle posneti,” je dejal Trump in medije nagovoril, naj vendarle pogledajo, kako velika množica se je zbrala. Nekateri iz vrst vlade so po njegovih besedah priznali, da tako velike množice še niso videli. “Nimajo v mislih le zvezne države Arizona,” je dodal.

Trump, ki je imel v času predsedovanja težave s poročanjem večinskih medijev, ki so mu bili nenaklonjeni, zaradi česar je bil ta prisiljen v pogosto uporabo družabnega omrežja Twitter, je poudaril, da je očitno, da se je zbralo morje podpornikov. “Mediji blokirajo realen prikaz zbrane množice in to je sramotno,” je dodal po poročanju Breitbarta.

Televizijski voditelj Ed Henry je delil fotografije shoda in izpostavil, da se je nabralo toliko ljudi, da se je naredil prometni zastoj. Še več ljudi se je namreč poskušalo dokopati do shoda.

Mediji lahko še kako prikrivajo resnico, a to ne bo pomagalo, da bi očrnili Trumpa. Marsikdo ima namreč vedno bolj čez glavo neobjektivnega poročanja.

Foto: Facebook Right Side Broadcasting

Nina Žoher