Trump predlagal strožjo zakonodajo pri nakupu orožja v ZDA

Donald Trump (foto: epa)

Ameriški predsednik Donald Trump je presenetil tako republikance kot demokrate, ko jim je v sredo dejal, naj se ne bojijo močnega orožarskega lobija NRA. Pri tem je poslance pozval k oblikovanju “močne” reforme zakonodaje. Floridski kongres medtem po streljanju na srednji šoli v Parklandu pripravlja strožjo orožarsko zakonodajo.

Trump je na srečanju s poslanci v Beli hiši med drugim predlagal obširnejše preverjanje ljudi, ki želijo kupiti orožje, in dvig starosti za nakup določenega strelnega orožja z 18 na 21 let. Podobno zakonodajo sicer že pripravlja floridski kongres. “Ne moremo čakati in se igrati, medtem pa se nič ne zgodi,” je povedal Trump.

NRA “ima močan vpliv na vas”, je dejal in dodal, da pa ima lobi “manjši vpliv” nanj, piše britanski BBC. Trumpovi republikanci podpirajo pravico posameznika do orožja, zato jih je nagovor predsednika presenetil. Pred tem je namreč Trump tudi sam branil pravico do posedovanja strelnega orožja, NRA pa je med drugim finančno podprla njegovo predvolilno kampanjo.

DDM4 puška (Foto you tube)

Ameriški predsednik je sicer nekaj podobnega dejal že v ponedeljek, ko se je sestal z guvernerji ameriških zveznih držav. Takrat je pozval, da je treba nekaj ukreniti proti orožju in da se nekateri republikanci bojijo NRA, še poroča STA.

C. Š.

 • Sadako

  Pa nezakonito orožje s katerim se po getih streljajo ubogi črnci in latinosi?
  Zakaj so postreljeni šolarji več vredni od mrtvih barab iste starosti na ulicah?

  • sevenx

   “Postreljeni šolarji” = igralci ki delajo za FEMA

   • OrangeHitler

    A še eden, ki na to pada… taki ste sramota za človeško vrsto in razlog, zakaj civilizacija stagnira v korupcijskem močvirju. Ogabno

    • sevenx

     Prvo poišči eno osebo – starša / prijatelja / sošolca ki je točil solze v intervjuju potem me kontaktiraj. Naredi domačo nalogo. (Še en ja). Izzivam te da poiščeš pa da vidimo.

 • Caetano

  Spet pravilna in pohvalna poteza g. Trumpa!

  • OrangeHitler

   31 milijonov $. Brez skrbi, te “strožje zakonodaje” nikoli ne bo, za to bodo poskrbeli Trumpovi lastniki, NRA.

 • Olga_10

  Bravo Trump!

  • OrangeHitler

   31 milijonov $

 • cosmosjasnovidec

  Popolnoma zgrešena politika Trumpa.
  Taka odločitev gre samo v slabo gospodarstva oziroma lobijev kateri prodajajo orožje.Kdor koli si bo hotel orožje priskrbeti ga bo dobil na vsakem oglu brez problema.
  Več kot 90% američanov orožje izdeluje kar samo doma iz hobya oziroma iz dolgočasja,če nima kaj drugega početi.
  Posedovanje orožja v ZDA ni bilo nikoli prepovedano tako,da ga ve izdelati že skoraj vsak otrok in še to bolj kvalitetnega kot pa ga dobi v trgovini.Očitno se je tudi zadnje čase Trump pričel obračati v nasprotne smeri kot je na začetku izgledalo in kot je napovedoval.
  Govori ogromno ter napoveduje to ono a do sedaj še ni bilo izpolnjenega ničesar razen nekaj nepomembnih zadev.
  ————————————————————————
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec

  • šmentanamuha

   Nekaj je moral narediti, da pomiri duhove.

   • OrangeHitler

    Točno tako. Nekaj je moral narediti, da se pretvarja, da mu NRA ni nazala 30milijonov $ in da kao “ni” popolnoma v njihovi lasti. Nekaj je moral narediti, da se ta smrad razvodeni in pozornost preusmeri…

 • OrangeHitler

  Brez skrbi navijači, klečeplazci in ritolizci, vaš oranžni kralj je medtem že prejel klic njegovih pravih lastnikov iz NRA in se povsem premislil.
  31 milijonov $, toliko stane, da predsednika ZDA zaboli kurac za otroke in množične pokole. 31

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!