Trump prepovedal novo venezuelsko kriptovaluto petro – gre za goljufanje tujih investitorjev!

Nicolas Maduro.

Ameriški predsednik Trump je z odredbo prepovedal trgovanje z novo kriptovaluto petro, ki jo je vzpostavila venezuelska vlada. Gre namreč za poskus iz obupa pokvarjenega venezuelskega režima, da bi ogoljufali tuje investitorje. 

Investiranje v venezuelsko kriptovaluto petro je neposredno financiranje in podpora venezuelskemu diktatorskemu režimu, ki spodkopava demokratično opozicijo v državi, pojasnjujejo v Trumpovi administraciji, zakaj so prepovedali kriptovaluto.

Akcija Washingtona je sprožila reakcijo tudi pri vodji Venezuele Nicolasu Maduru, ki je obsodil nove sankcije, akt pa je celo bizarno označil za zločin proti človeštvu. Bizarno zato, ker se ravno v Venezueli dogaja množično kršenje človekovih pravic, kjer ljudje zaradi revščine in lakote množično zapuščajo državo, onemogoča se opozicija in objektivno poročanje medijev.

Razmere v Venezueli je že začelo preiskovati Mednarodno kazensko sodišče. Preiskava namreč teče proti venezuelskim varnostnim silam, ki so lani med štirimesečnimi protesti ubile 124 ljudi.

C. Š.

 • RATATA

  Ldje navalmo, keč d keš.

 • xtc

  Bravo Trump ,levaki so neverjetno inovativni pri goljufanju in nategovanju naivnih.

 • Kaj se ima Trump za vtikat v novo Venezuelsko kripto valuto? Nič.

  “..onemogoča se opozicija in objektivno poročanje medijev.” – opozicija se ne onemogoča, opozicija plačuje nasilne protestnike, medije imajo različne, veliko njih, v lasti opozicijskih sil, enako kot trgovske verige, pišejo nenaklonjeno vladi.
  Tako da tekst v članku je zavajajoč in lažnjiv.

  • Korenjak

   Mali črni trikotnik: narobe si postavljen, obrni se na glavo. :-) PetroCoin je goljufija brez podlage v realnosti, očitno še zadnja slamica, za katero se “združeni komunisti vseh dežel” oklepate.

   • Naj se briga za svojo ameriko in neha vtikat nos tja kjer se ga nič ne tiče.

 • Caetano

  Bravo Trump! Onemogočiti manipulacije socialistične mafije!

 • hle

  Tako je treba je izstradat državo enkrat bo že počilo bolj kot bodo lačni ceneje bomo pobasali njihova naravna bogastva če se bodo pa vmes še nekaj časa streljali med sabo bo pa sploh super za nas ljudje tam so pa itak sprejemljiva kolateralna škoda

  • Olga_10

   Opisujete slovenske komuniste?

   • hle

    Glede na tvoje lepo Rusko ime bi sklepal da te je komunist naredil zato jih še danes vidiš za vsakim vogalom nekateri to imenujejo sindrom ozdravljenega pijančka

 • Olga_10

  Trump vleče prave poteze! Tudi njegova poteza o zaščiti šol z oboroženim varstvom, je že obrodila prve sadove!