Trump prepovedal novo venezuelsko kriptovaluto petro – gre za goljufanje tujih investitorjev!

Nicolas Maduro.

Ameriški predsednik Trump je z odredbo prepovedal trgovanje z novo kriptovaluto petro, ki jo je vzpostavila venezuelska vlada. Gre namreč za poskus iz obupa pokvarjenega venezuelskega režima, da bi ogoljufali tuje investitorje. 

Investiranje v venezuelsko kriptovaluto petro je neposredno financiranje in podpora venezuelskemu diktatorskemu režimu, ki spodkopava demokratično opozicijo v državi, pojasnjujejo v Trumpovi administraciji, zakaj so prepovedali kriptovaluto.

Akcija Washingtona je sprožila reakcijo tudi pri vodji Venezuele Nicolasu Maduru, ki je obsodil nove sankcije, akt pa je celo bizarno označil za zločin proti človeštvu. Bizarno zato, ker se ravno v Venezueli dogaja množično kršenje človekovih pravic, kjer ljudje zaradi revščine in lakote množično zapuščajo državo, onemogoča se opozicija in objektivno poročanje medijev.

Razmere v Venezueli je že začelo preiskovati Mednarodno kazensko sodišče. Preiskava namreč teče proti venezuelskim varnostnim silam, ki so lani med štirimesečnimi protesti ubile 124 ljudi.

C. Š.