Trump: Spoštoval sem predvolilne obljube, spremembe se že dogajajo!

Datum:

Novi ameriški predsednik Donald Trump je še vedno zelo razočaran, ker je sodišče zadržalo njegov odlok o prepovedi vstopa državljanom iz sedmih sumljivih držav z večinskim muslimanskim prebivalstvom za čas 90 dni in vstopa vsem ekonomskim migrantom iz Sirije za nedoločen čas. Trump meni, da je odločitev sodišča nepravilna in izjemno nevarna, saj je od začetka februarja v ZDA prišlo več deset tisoč novih migrantov, za katere oblasti ne vedo, od kje so in kakšni so njihovi nameni. Krivi so predvsem uradniki State Departmenta, med katerimi je na tisoče podpornikov demokratov; ti namreč pospešeno sprejemajo migrante z vseh vetrov, da bi jih čim več uspešno naselili na ameriških tleh, preden višje sodišče potrdi Trumpovo politiko zelo natančnega preverjanja.

Kot poudarja Donald Trump, njegova diplomacija vse, odkar je 20. januarja letos nastopila z delom v Beli hiši, pospešeno rešuje ameriška življenja. Na Trumpovo pobudo so v Uradu za domovinsko varnost celo odprli novo pisarno, ki je namenjena prepoznavanju ameriških žrtev nasilja s strani ekonomskih migrantov. Govora naj bi bilo o stotinah takšnih žrtev.

“Čeprav so bili nekateri konstitualni ukrepi ustavljeni, pa po mojem mnenju delamo odločne korake proti ustavljanju islamskih teroristov na poti v našo državo. Skupaj s sodelavci trdo delamo noč in dan,” predsednika citira spletna stran Jihad Watch.

Kot poudarja Trump, ga niti sodišča ne bodo zaustavila na poti k ureditvi varnejših Združenih držav Amerike. “Izvolili so me zato, da ubranim našo državo. Spoštoval sem obljube, ki sem jih dal v času predvolilne kampanje in naši državljani bodo kmalu izjemno zadovoljni s prvimi rezultati. Verjemite mi, spremembe na bolje se že dogajajo,” pravi republikanski izbranec, ki napoveduje še več podobnih ukrepov, s katerim bo njegova politika ekstremnega preverjanja še bolj učinkovita.

Ameriški predsednik je večkrat poudaril, da je od administracije predhodnika Baracka Obame “podedoval” pravo zmedo, ki je bila po njegov mnenju načrtno ustvarjena. Del zmede so tudi mainstream mediji, ki še nikoli v zgodovini Združenih držav Amerike niso demokracijo ovirali bolj, kot prav zdaj. “Tisk je postal neverjetno neiskren. Če se o tem ne bo govorilo na glas, bomo ameriškemu prebivalstvu naredili medvedjo uslugo,” je še poudaril Trump.

Trump je govoril tudi o teroristični skupini Islamska država, ki se po svetu širi kot rakava bolezen. To je še ena zmešnjava, ki jo je podedoval od predhodnika, ki se ni znal odločneje zoperstaviti naraščajoči teroristični grožnji. “Včasih je bila to majhna skupina skrajnežev, ki pa se je razširila po svetu. Zato smo zoper Iran uvedli nove sankcije, saj so izkoristili neučinkovitost prejšnje administracije in postali vodilni svetovni financer Isisa,” je še dodal predsednik, ki načrtuje tudi temeljito prenovo ameriške vojske.

L. S.

Sorodno

Zadnji prispevki

Polet v večnost: V “AWACS-u” so videli izstrelek, a ni bilo rešitve

S strmoglavljenjem že drugega poveljniškega letala Beriev A-50 v...

Ponoči so sile ZDA in Združenega kraljestva ponovno napadle teroristične Hutije

Združene države in Združeno kraljestvo sta v soboto sprožili...

Čas je za interpelacijo celotne Golobove vlade

Poleg stranke Socialni demokrati (SD) sta krivca za nakup...

Golob zdravnikom ni grozil prvič: “totalno vojno” jim je napovedal že leta 2022

Zdravniki stavkajo že skoraj mesec in pol, vlada pa...