fbpx

Trump v žep z lahkoto pospravil še tretjo zmago

Foto: epa

V tekmi za republikanskega predsedniškega kandidata je slovenski zet Donald Trump ponovno pometel s konkurenco. Na podlagi vzporednih anket, ki so pokazale njegovo veliko prednost, je bil razglašen za zmagovalca strankarskih zborovanj v Nevadi. Pred tem je Trump zmagal v New Hampshiru in Južni Karolini.

Senatorja Marco Rubio in Ted Cruz, ki sta ta teden napadala drug drugega, se borita za drugo mesto. Predvsem Rubiu se po odstopu Jeba Busha iz predsedniške tekme podpora povečuje.

Nevada je sicer ključna za sam volilni proces, saj gre za državo, kjer so v večini latino prebivalci.

“Zmagujemo, zmagujemo …”
42 odstotkov, ki jih je Trump dobil glede na vzporedne ankete, je zato izrednega pomena, poroča BBC. Ko so rezultate razglasili v Trumpovem taboru v Las Vegasu, so se zaslišali glasni vzkliki: “Zmagujemo, zmagujemo, zmagujemo …”

Demokrati so imeli strankarska zborovanja v Nevadi v soboto, pred edinim nasprotnikom, senatorjem iz Vermonta Bernardom Sandersom, pa je zmagala Hillary Clinton.  Demokrata gresta v soboto pred volivce v Južni Karolini, kandidati obeh strank pa nato ponovno 1. marca, ko bodo volitve in zborovanja v 12 državah. Tudi tam Trumpu kaže zelo dobro.

B. O.