fbpx

Tržaški levičarski časopis ukradel sliko, pri tem pa nanizal več neresnic

Foto: Printscreen

Tržaški levičarski časopis Il Picolo se je podobno kot številni drugi tuji mediji razpisal o petkovi volilni konvenciji stranke SDS, le da je ta za razliko od drugih manipulativno zapisal več neresnic, za nameček pa so celo ukradli sliko, na kateri sta Janša in Orban. Avtor članka je Mauro Manzin, novinar, ki največ inspiracij za dogajanje v Sloveniji dobi iz Mladine in Dnevnika. Kvaliteta je zato temu tudi primerna, novinarska etika prav tako.

O petkovi konvenciji SDS in visokem obisku madžarskega premierja Viktorja Orbana so poročali mediji iz vseh sosednjih držav, celo na Poljskem. Njihovo poročanje je bilo korektno in profesionalno, česar pa ne moremo trditi za italijanski časopis Il Piccolo. Ta je ukradel naslovno fotografijo, poleg tega pa navaja več neresnic.

Sicer Il Picolo velja za tržaški levičarski časopis, novinar Mauro Manzin, ki samostojnih tekstov ni sposoben spisati in raje povzema slovenske ‘fake news’ medije, pa se je manipulativno razpisal o dogajanju – velja za novinarja, ki zadeve v Sloveniji redno kopira iz Dnevnika, Večera in Mladine. Seveda pa je ob vsem tem še posebej nedopustno, da si je novinar Manzin dovolil ukrasti fotografijo, ki je last urednika televizije Nova24TV Mira Petka, ob tem pa ga kot avtorja ni navedel, prav tako pa ni Petka vprašal, če sme uporabiti fotografijo, zato so že tudi stekli pravni postopki.

Kot v starih časih se gre lov na klerikalce
Avtor časopisa s sedežem v Trstu, ki je dolgo časa veljal celo kot nekakšna prestolnica udbovskih podjetij v zamejstvu, v članku manipulativno piše, da se je prišel Orban vmešavat v slovenske volitve z namenom vplivanja na rezultat državnozborskih volitev, med številnimi nesmisli pa omenja, kako desničarji volijo po nareku župnikov. In to pravi novinar, ki piše po nareku slovenske levice in njene metode očitno dosledno upošteva. Takšnim je tudi odveč razumeti, da je Orban s svojim prihodom, kot predsednik stranke Fidesz, le izrazil podporo stranki SDS, kot sorodne stranke v mednarodnem okolju to počno že, odkar obstaja strankarski sistem.

Foto: Twitter

H. M.