Tržaški levičarski časopis ukradel sliko, pri tem pa nanizal več neresnic

Foto: Printscreen

Tržaški levičarski časopis Il Picolo se je podobno kot številni drugi tuji mediji razpisal o petkovi volilni konvenciji stranke SDS, le da je ta za razliko od drugih manipulativno zapisal več neresnic, za nameček pa so celo ukradli sliko, na kateri sta Janša in Orban. Avtor članka je Mauro Manzin, novinar, ki največ inspiracij za dogajanje v Sloveniji dobi iz Mladine in Dnevnika. Kvaliteta je zato temu tudi primerna, novinarska etika prav tako.

O petkovi konvenciji SDS in visokem obisku madžarskega premierja Viktorja Orbana so poročali mediji iz vseh sosednjih držav, celo na Poljskem. Njihovo poročanje je bilo korektno in profesionalno, česar pa ne moremo trditi za italijanski časopis Il Piccolo. Ta je ukradel naslovno fotografijo, poleg tega pa navaja več neresnic.

Sicer Il Picolo velja za tržaški levičarski časopis, novinar Mauro Manzin, ki samostojnih tekstov ni sposoben spisati in raje povzema slovenske ‘fake news’ medije, pa se je manipulativno razpisal o dogajanju – velja za novinarja, ki zadeve v Sloveniji redno kopira iz Dnevnika, Večera in Mladine. Seveda pa je ob vsem tem še posebej nedopustno, da si je novinar Manzin dovolil ukrasti fotografijo, ki je last urednika televizije Nova24TV Mira Petka, ob tem pa ga kot avtorja ni navedel, prav tako pa ni Petka vprašal, če sme uporabiti fotografijo, zato so že tudi stekli pravni postopki.

Kot v starih časih se gre lov na klerikalce
Avtor časopisa s sedežem v Trstu, ki je dolgo časa veljal celo kot nekakšna prestolnica udbovskih podjetij v zamejstvu, v članku manipulativno piše, da se je prišel Orban vmešavat v slovenske volitve z namenom vplivanja na rezultat državnozborskih volitev, med številnimi nesmisli pa omenja, kako desničarji volijo po nareku župnikov. In to pravi novinar, ki piše po nareku slovenske levice in njene metode očitno dosledno upošteva. Takšnim je tudi odveč razumeti, da je Orban s svojim prihodom, kot predsednik stranke Fidesz, le izrazil podporo stranki SDS, kot sorodne stranke v mednarodnem okolju to počno že, odkar obstaja strankarski sistem.

Foto: Twitter

H. M.

 • večni srb

  Hja, vsaj omenili so, da se je nek dogodek res zgodil.
  Petek ima pa po svoje srečo v nesreči,če je avtorski material ustrezno azaščitil, potem lahko zdaj zahteva odškodnine od vseh medijev, ki so uporabili isto sliko.

 • Grenze

  ZNANSTVENO JE DOKAZANO , DA KOMUNISTI LAŽEJO , KRADEJO IN POBIJAJO !

  • Amerikanc

   Ne rabiš biti znanstvenik, greš malo po slovenskih hribovskih kmetijah, da najdeš ženico, ki gre proti devetdesetim, katera je takrat morala gostiti naše komanče. Vse lepote “partizanstva” ti bo opisala.

 • Janez

  A vi se še vedno ukvarjate z zborovanjem neke sekte skrajnežev.

 • test

  a Makaroni Fresse razume po novem tudi slovensko? To pa je nekaj novega. In od kdaj spada Slovenija na Balkan? Cigani italijanski …

  • Ironija je, da tako po zadnji kot prezadnji srbjanski določitvi meja geografskega pojma balkan, leži Trst na balkanu :-)) Bi bilo dobro, da en srbjanec tem v picolu mal pojasni zadeve :-)
   BTW: ker so srbjanci zelo agresivni s svojim da je slovenija balkan (čeprav geografsko le manjši del ozemlja leži pod mejno črto balkana) jih vedno zbadam, da je potemtakem tudi italija na balkanu, ker je del njene države (Trst z okolico) na balkanu …

   • tohuvabohu

    Italijanom se zelo kolca po Istri in Dalmaciji. Torej si želijo na Balkan, kjer so itak že bili.

 • Zgornji

  Kaj pa pomeni “picolo” ?? Kolikor jaz vem majhen . Je pa še manjši v glavi, in še toliko Mnajši v srcu. Žal. Mrtve duše .

  • Amerikanc

   Slovenijo tlačijo na Balkan vsi pritepenci; tudi tisti, ki v Sloveniji živijo od naših žuljev in celo nekatere “naše” umetniške duše.

   • Zgornji

    Ja, na žalost je tudi to res !!! :-(

 • DJURO SUMAR

  V demokraciji je dovoljeno vsakemu povedati svoje mnenje. Jaz mislim, da je Orban fašistični diktator.

  • sloustava

   Tako mislite ljudje, ki ne smete imeti lastne pameti. Diktatura Sorosa in Kucana je strahotno breme, de….Vese, pa se mi kljub temu smilis, smilite vsi, ki se sklonite za drobtinico, ki pade z mize kucanizma…sklonite…

   • DJURO SUMAR

    Ne blejaj neumnosti ovca farška.

  • Korenjak

   No, kot je rekel Oscar Wilde (po spominu): “Morda se ne strinjam s tabo, bom pa do smrti branil tvojo pravico, da iz sebe narediš bedaka”.
   Zadnje madžarske volitve so imele – za razliko od slovenskih – izjemno visoko udeležbo, na kateri je Orbanova stranka zmagala tako prepričljivo, da ima sedaj dvotretjinsko večino.
   Seveda pa lahko razumem slovenske levičarje, ker zanje je demokracija neudeleževanje volitev, pa še to, kot nujno zlo, minirajo z različnimi aferami (od Depale vasi do Patrie). Če pa levica slučajno na volitvah “popuši”, pa gre na ulice in razbija z granitnimi kockami….

   • Goran Hvala

    jest se prasujem kak lahk gre nekomu tolk slabo pa tolk vse ve in tolk pameten….mi ne gre pa ne gre to skupaj.

    • antimur

     Ozri se teleban levo fašistični malo okrog sebe, pa boš morda ugotovil kakšno katastrofo je levaška golazen naredila iz Slovenije, seveda si moraš prej sneti kučanistične plašnice

   • DJURO SUMAR

    Nihče ne zanika volilnih rezultatov na Madžarskem, pa tudi ne v Sloveniji. Pravica volivcev je, da se volitev ne udeležijo. Sicer pa, če spremljaš zadeve, tako vsaj trdijo desničarji , da levica zmaguje zato, ker desni volivci ne gredo na volitve. Ravnokar sem bral, kako Zbor za republiko nagovarja desničarje, naj vendar gredo na volitve. Sicer pa ne glede na volitve in vse ostalo je za mene Orban fašist, kar pa Madžarov očitno ne moti, kajti njihova preteklost od leta 1945 pa do danes je popolnoma drugačna od naše, ker Slovenija je bila najbolj demokratična v vsem vzhodnem delu Evrope, imela najvišji standard in velika večina prebivalcev se je v našem socializmu počutila zelo, zelo dobro. In to je glavni vzrok, da še danes večina podpira levico. Pomemben faktor je tudi to, da ljudje, celo verniki, ne marajo RKC, ki je naravni zaveznik desničarjev, saj se kot hudič križa bojijo komunistov in predvsem ateistov.

  • Amerikanc

   Mogoče imaš celo prav, saj je imel tudi TITEJ precej podobno volilno podporo kot Orban – celo večjo – še večji fašist !

   • Goran Hvala

    tako je. sam titota ze pr 10let ni vec….sam se na kaksni sliki….eni so pa se zivi…:-)

    • Amerikanc

     Samo eni imate še kar “živega” v glavi.

     • Goran Hvala

      za vprasat se je kateri?.. :-).. le katera stran vsakodnevno poroca o njem… morm prov mal pomislt… :-)

   • DJURO SUMAR

    Nikakor ne moremo primerjati svetovnih razmer in dogajanj takrat in danes, zato tudi ne moremo primerjati Tita in Orbana.

  • antimur

   Moraš pa imeti izredno nizko možgansko kapaciteto, tam nekje kot Levica, da enačiš zaščito svojega naroda s fašizmom.

   • DJURO SUMAR

    Najbolj je skrbelo za svoj narod Adolfa Hitlerja.

 • VERRZIFIKATOR

  Benito M. Horthy

  DVE SOSEDI

  Dve sosedi, bratje, mi imamo,
  prva je zahodna, druga vzhodna,
  ena bolj kot druga neugodna,
  kaj bi pravil, saj obe poznamo.

  V eni vladal svojčas je fašizem,
  v drugi diktaturo so imeli,
  a obe sta vse to preživeli,
  rešil je sosedi konformizem.

  Ni nobena se strastem predala,
  sta obe prenesli svoje breme,
  čakajoč, zjasni da se ji vreme,
  vsaka svoj izhod je poiskala.

  Mi pa, bratje, smo še bolj izvirni,
  saj najboljše vzamemo od vsake,
  rešimo odvečne se navlake,
  enosmerni smo in enotirni.

  Bratov Marx izbrali smo marksizem,
  z njega, bratje, kot da ni vrnitve,
  je na levem tiru brez rešitve
  obtičál diktatorski fašizem.

 • Amerikanc

  To so tisti komanči, ki drugim očitajo zlepljenke !

 • PIA PlA

  Cilj dobre države je omogočiti ljudem preživeti brez pomoči. Tudi država bi morala znati preživeti brez naših neštetih dajatev ter ukiniti razne subvencije, ki jih vedno dobijo tisti, ki jih ne potrebujejo, reveži pa itak vedno ostajajo praznih rok. Kdor skrbi za lep slovenski jezik, bo znal dobro poskrbeti tudi za državo in predvsem njene ljudi – staroselce. Vsi ostali imajo vedno odprte meje in lahko gredo kamor jim srce poželi.

  • Sem že včeraj enkrat objavil, pa ne škodi, če še večkrat.

   “Give a man a fish, and you feed him for a day.
   Teach a man to fish, and you feed him for a lifetime.
   Steal a fish from one guy and give it to another–and keep doing that on a
   daily basis–and you’ll make the first guy pissed off, but you’ll make
   the second guy lazy and dependent on you. Then you can tell the second
   guy that the first guy is greedy for wanting to keep the fish he caught.
   Then the second guy will cheer for you to steal more fish. Then you can
   prohibit anyone from fishing without getting permission from you. Then
   you can expand the racket, stealing fish from more people and buying the
   loyalty of others. Then you can get the recipients of the stolen fish
   to act as your hired thugs. Then you can … well, you know the rest.”

   Larken Rose

   https://www.goodreads.com/author/quotes/2978257.Larken_Rose

  • Steiermark

   Problem je v tem, da “vsi ostali” želijo, da mi zapustimo svojo domovino, da bodo lažje upravljali našo, nam vkradeno državo in jo dokončno uredili po mafijsko, s svojimi tujerodnimi in z mafijsko kulturo, balkanskimi vodži – solatjeki, kratkonogimi podtaknjenimi podganami itd……ter vsemi njim zavezanimi nemoralnimi in neetičnimi bebci, ki jim pride prav vsak cent, ki ga vkradejo, nam!

   • PIA PlA

    Se strinjam, vse kaže na to, da bomo kmalu v svoji domovini narod brez domovine.

 • Aron

  RKC je od vedno propagirala sebi ljubso politicno opcijo tudi ex cathedra. Zakaj tako ogorcenje, ko se pove resnica?

  • xtc

   Seveda resnica se mora povedat kot si jo ti oz. tvaj allias Iran ke demokratična ion SEKULARNA DRŽAVA-sedaj pa takole spizdite lažnivci.

   • Aron

    Kaj je domobrancek? Resnica boli a?

    • antimur

     Ti se še pa kar po hosti preganjaš, daj pridi k sebi, driska kučanistična, smo v letu 2018. Potem se pa sprašujete, zakaj vas imenujemo zombiji, saj kot mrtvaki še dandanes tavate v tistem krvavem revolucionarnem obdobju in nasilju komunistov nad Slovenci.

     • Aron

      Ah dej no. Na zločine izdajalcev je treba večno opozarjati. Da se nam spet ne ponovi leto 1945. Tega nočete, ne?

     • macon

      Po mojem vi nočete tega, kar se vam bo zgodilo po še več vaše kraje in represije.

      Pa nobenih Rusov ne bo, da bi vam kogarkoli pregnali. Osamljen komunajzarski otok v EU ste.

     • Aron

      Kdo je kje? Ne bluzi. Madžarska je bolj komi od Slovenije. Mogoče bi ti bilo tam bolje s 400 eur plače heheheh

    • xtc

     Kakšna resnica-da je Iran sekularen in demokratičen?
     Ma ke si ti en bebo levi, si verjetno še en allias onega debila,ki je iznašel ,da so bili Domobranci in Vaške straže,cekvena viojska pod njenim poveljstvom-debili napet.

     • Aron

      Ne, da bi izbral sunitske teroriste čez šiitske Irance. Pač v slogu izdajalcev.

     • xtc

      Torej zate je pomembno ,le da so pijtelji levih.magari isti kot ostali šarijci.

     • Aron

      ISIS je prijatelj desnih. Zakaj podpiraš teroriste?

     • xtc

      Nisem videl nobenega od RKC med njimi-zakaj LAŽEŠ?

     • Aron

      Tvoji amerosi in židje financirajo ISIS. Koliko je tebi kapnilo?

 • Brutus

  Nič novega ali čudnega. Kateri levičar pa ne laže?

 • Stajerka

  kaj jim je dolg cajt……desnica radira po škornju, da je veselje – tako na državnem kot na lokalnem nivoju……zato, nea se čohajte tam kjer ne srbi, prej bo v desnica zmagala v Sloveniji, prej bo Italija izgubila največjo konkurenco na mafijskem trgu…..al pa največjo zavetišče mafijozov v Evropi???….

  • Steiermark

   V glavnem so “zamejski Slovenci” in njihovi predstavniki, radikalni komunistični priležniki in promotorji te najbolj zločinske miselnosti……. samo ne pri njih doma, ampak pri nas, ker bojda mi rabimo komunizem, ki ga oni podpirajo, ker oni vedo kaj je prav , za nas…… zato še danes mahajo z jugo zastavmi in rdečimi zvezdami, za prvi maj na njihove “maibaume” vesijo neke rdeče cote, ki izgledajo kot kakšne sp. hlače ženske, z menstruacijo….. to je komunizem in njihova revščina v praznih glavah!

 • Aron

  ‘V zadnjem letu, kot kažejo podatki Erarja, so televizijo Nova24 finančno podprle občina Naklo s 7320 evri, občina Središče ob Dravi s 3729 evri, občina Vransko s 3666 evri, Slovenske železnice s skoraj 3000 evri, Dars z 2105 evri in občina Cerklje na Gorenjskem s 1647 evri.’

  Širjenje sovraštva in fejknjuza z javnimi sredstvi. Do kdaj še?

  • resnicaboli

   se tudi jaz vprašam na Hanzi TV?

   • Aron

    Hanzi TV je javna, Nova24 je v lasti Janše in Orbana. Bo šlo?

    • centurion

     Opica leva.
     Hanzitv je KUĆANOVAtelevizija, ki preko el. priključka
     ropa državljane skoraj 100milijonov€ na leto.
     Gre?

     • Aron

      Vi ste tak zakon spisali. Živi s tem.

     • centurion

      Po volitvah zažgat rdečo Bastilijo na Kolodvorski.

  • centurion

   Jebotipasmaterkomunistično!
   HANZITV 90MILIJONOVEUROV UKRADENEGA DENARJA DRŽAVLJANOM.
   Maršvpizdopasjo!!!

   • Aron

    Bla bla. Javni denar se steka v žepe Janše in Orbana, a je to normalno???

  • Amerikanc

   Tycoonskega Saftija pa le ni zraven, kot je to pri levičarskih medijih. Kdo pa živi Fejknjuz RTV ?

 • Vojteh Dovč

  kot prvo kolko je men znano il picolo je od vedno fašistični časopis sedežem v Trstu ,trst je pa od vedno fašistično mesto, .zdej grem pa čitat če je seveda kaj pametnega.
  -Kvaliteta je zato temu tudi primerna, novinarska etika prav tako.KOT NOVA ???
  -poročali so Celo na poljskem vidi ti .

  – same neumnosti in nič posebnega

  • centurion

   Posluš, butl, posluš.
   Fašisti=socialist
   MSI=Mussolinijeva stranka= Movimento SOCIALE Italiano=socialna stranka
   QWA tebi levi mentalni kripelj pri tem ni jasno?
   No ja, NIČ.

  • antimur

   Ne gre in ne gre vam resnica, če teslo ne veš, vprašaj, kaj je pa drugega slovenska levica kot fašizem, njihovi mediji od Mladine, Dnevnika, Dela, RTV, Pop TV itd. pa skrajni levofašistični mediji.
   P.S.: Kaj ti ne odgovarja Poljska, ti bi verjetno raje videl poročanje iz Rusije, Venezuele, Severne Koreje.

 • Claudio Moro

  ZA JANSO DAM ZIVLJENJE. A samo to: Il Piccolo je DESNICARSKI casopis. Ima pa tudi naziv “il bugiardello”.

 • xtc

  Dejstvo,ki boli levake je to ,da so naretjem kupa satelitskih strank ,dajansko odprli pot za relativno zmago JJ in SDS zato sedaj tako norenje.

 • mr21

  Meni je najbolj grozljivo pri vsej tej diskusiji to, da so nekateri (recimo: antimur , pa centurion ipd…) vse prej kot sposobni normalne komunikacije z ostalimi. Nobena trditev ni podprta z dejstvi ampak samo s podcenjevanjem in žaljivkami ter obmetavanjem z živalskimi imeni ali celo mentalno zaostalostjo sogovornikov…. zelo zelo žalostno, da taki s svojim statusom obmetavajo druge. Ko se bo, če se bo JJ otresel takih, bo šele stopil v svet civilizacije in dialoga. Pa brez zamere…

  • Amerikanc

   Ah, kaj pa vem. Mislim, da so z negativizmi bolj nastrojeni “prišleki” iz konkurenčnih, levih medijev. Če so prišli na ta medij samo zaradi provociranja ( kar občasno povdarijo tudi sami ), je njihov namen celo bolj primitiven od enostavnih zmerljivk.

 • Ogard Novkar

  Od kdaj pa je Il Piccolo levičarski časopis. Kot je meni znano je to fašistični časopis. Fašisti pa so bili socialisti.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!