Tucker Carlson spregovoril po dnevih molka

Znani konservativni komentator Tucker Carlson

Nekdanji televizijski voditelj najbolj gledane televizije Fox News Tucker Carlson je spregovoril o svojem nekdanjem delodajalcu in Američane pozval, naj prisluhnejo novim idejam ter so borijo za resnico.

Dva dni po odhodu s televizije Fox News je slavni televizijski voditelj Tucker Carlson na Twitterju objavil izjavo, ki jo je pričel z razmislekom o spodobnosti Američanov. Kot je dejal, se je šele ob izstopu iz vsega “hrupa” zavedel, koliko resnično prijaznih in marljivih ljudi živi v njegovi državi, kar ga zelo osrečuje.

Je pa hkrati tudi izpostavil, koliko “neumnosti” je bil deležen med večino razprav na televiziji, in dodal, da bo ta sčasoma tudi pozabljena. Kot je trdil, se je premalo govorilo o pomembnih temah, “ki bodo definirale našo prihodnost“. To so vojna, državljanske svoboščine, nastajajoča znanost, demografske spremembe, moč podjetij, naravni viri. “Kdaj ste nazadnje slišali debato o kateri izmed teh tem,” se je vprašal in dodal, da so tovrstne razprave v ZDA prepovedane.

Lažnivci postajajo šibkejši zaradi ljudi, ki govorijo resnico
Carlson je še dejal, da sta obe ameriški politični stranki in njihovi donatorji že določili, o čem bodo Američani lahko govorili in to na podlagi njihovih koristi. To je označil za konsenz enopartijske države, kar nekateri konservativni misleci opisujejo kot “enostrankarstvo”. Kot meni znani voditelj, gre za možgansko mrtve teme, čas, v katerem živimo, pa je naravnost smešen. “Ljudje na položajih so histerični in agresivni. Strah jih je.” Po njegovem se vodilni politiki ne bodo več spuščali v prepričevanje državljanov, temveč se bodo vse bolj zatekali k sili. Toda to ne bo delovalo, saj bo na koncu obveljala resnica odkritih ljudi.

Tucker Carlson je sklenil izjavo s sporočilom upanja, v katerem pove, da lažnivci, ki nas skušajo utišati, postajajo šibkejši. To je po njegovem železni zakon vesolja. “Prave stvari bodo prevladale.” Kot je zatrdil, je še vedno malo, a dovolj ljudi, ki govorijo resnico in se zavzemajo za prave stvari. “Dokler boste slišali njihove besede, je tudi upanje. Se vidimo kmalu,” je zaključil.

Gal Kovač