fbpx

Tuji mediji poročajo – Kitajcem virus ušel iz laboratorija, ki je namenjen vojaškemu programu izdelave biološkega orožja!

Foto: STA

Medtem, ko število žrtev izbruha novega virusa na Kitajskem narašča, izraelski strokovnjak za biološko bojevanje opozarja, da naj bi smrtonosni koronavirus, ki se je pričel širiti na Kitajskem, ušel iz laboratorija v Wuhanu, ki je namenjen vojaškemu programu izdelave biološkega orožja. 

Radio Free Asia je ta teden predvajal poročilo lokalne televizijske postaje iz Wuhana leta 2015, ki prikazuje najnaprednejši kitajski laboratorij za raziskovanje virusov, znan kot inštitut za virusologijo Wuhan. Glede na to, da je laboratorij edino prijavljeno mesto na Kitajskem, ki lahko deluje s smrtno nevarnimi virusi, je Dany Shoham, nekdanji izraelski vojaški obveščevalec, ki je preučeval kitajsko biološko vojsko, povedal, da je ravno ta inštitut povezan s programom tajnega biološkega orožja v Pekingu.

“Nekateri laboratoriji na inštitutu so se, vsaj z vidika raziskav in razvoja, ukvarjali s kitajskim [biološkim orožjem], vsaj kolateralno, vendar ne kot glavno orodje kitajske razporeditve njihovega biološkega orožja,” je Shoham povedal za Washington Times.

foto: iStock

Delo na biološkem orožju poteka v okviru dvojne civilno-vojaške raziskave in je “vsekakor prikrito,” je še zatrdil v elektronskem sporočilu. Shoham je sicer doktoriral iz medicinske mikrobiologije. Od leta 1970 do 1991 je bil višji analitik z izraelsko vojaško obveščevalno službo za biološko in kemično vojskovanje na Bližnjem vzhodu in po vsem svetu in je imel čin podpolkovnika.

Hana Murn