Turčija bi “za kazen” migrante pošiljala v Evropo

Foto: epa

Vse od sklenitve dogovora med Turčijo in EU glede zajezitve migrantskega vala je bilo v Turčijo vrnjenih samo 643 nezakonitih migrantov, so sporočili iz Aten. Obenem je znano, da je migrantski tok na grške otoke upadel v primerjavi z lanskim letom.

Od tedaj, ko je bil sklenjen dogovor med Turčijo in Evropsko unijo glede zajezitve vala nezakonitih prebežnikov, je bilo v omenjeno državo v Mali Aziji vrnjenih zgolj 643 migrantov, so danes za javnost sporočili iz Aten. Število nezakonitih migrantov, ki dosežejo otočja v Grčiji na vzhodu Egejskega morja, se je v primerjavi z letom poprej opazno zmanjšalo, navaja STA.

Erdogan zagrozil s pošiljanjem migrantov v Evropo
Znano je, da je turška oblast spomladi EU grozila, da bo migrante pošiljala nazaj na staro celino, če ne pride do vizumske liberalizacije za turške državljane, ki potujejo v Evropo. Omenjeno liberalizacijo naj bi sicer sprejel Evropski parlament. Turška oblast je ob tem še zagrozila, da če Turčija odpre svoja vrata, bo situacija v Evropi obupna, še navaja RT.

Foto: epa

Foto: epa

Obvezne migrantske kvote – Madžarska ostro proti!
Znano je, da želi uradna politika EU posameznim državam članicam vsiliti migrantske kvote, čemur so se nekatere že uprle, med drugim Madžarska, kjer so celo izvedli referendum glede tovrstne problematike, na katerem je kar 99,2 % državljanov podprlo Orbanovo odklonilno stališče glede obveznih migrantskih kvot. Na Madžarskem posamezniki referenduma ne želijo priznati zaradi nizke udeležbe, a je Orban že dejal, da je takšen rezultat zanj obvezujoč.

(za objavo) Nov migrantski center - v Črnomlju bodo novi nastanitveni objekti za migrante 1

Pri nas namesto referenduma novi centri za migrante
Slovenija se za takšen referendum še ni odločila, saj se naša vlada še vedno navdušuje nad novimi migrantskimi centri, ki naj bi med drugim stali v Črnomlju in Mariboru in glede katerih lokalni prebivalci sploh niso bili povprašani za mnenje, zato so toliko bolj ogorčeni. V Črnomlju so zato že organizirali protest, ob tem pa pravijo, da imajo že sami dovolj socialnih problemov in da jih slovenska oblast zanemarja. Prav zato ne potrebujejo še migrantov.

Domen Mezeg

 • bojan

  Turčiji je itak to bil namen na milo ali z slilo … tud z vizumi .

  Turški predsednik je zame diktator in podpornik IS … Turčijo črtat iz članstva…

 • Franc Šink

  Turkom zmanjkuje pitne vode.

 • xtc

  dEFINITIVNO JE POTREBEN REFERENDUM GLEDE tURŠKEGA ČLANSTVA IN ODPRAVE VIZUMOV:
  nA IZSILJEVANJE eRDOGANA PA ODGOVORITI Z GROŽNJO Z GOSPODARSKIMI SANKCIJAMI IN KMALU BO MIR:

  • ljubinica

   ha ha ha
   Kje naj bo ta referendum? V Sloveniji? ha ha ha
   Turčije ZDA za nič na svetu ne marajo izgubiti. Erdogan to seveda ve. Zato lahko ubogo EU izsiljuje. Tako bo, kot bo zahtevala Klintonca … ne pa nek xtc

   • Milan Novak

    Turčin se liže s Putinom. Oba razpravljata o skupnem varnostnem ščitu. Kljub temu da je v Natu. Naši pizduni bojo pa naredili kar bo hotela Merklova. Ne glede nato kdo bo gor, levi ali desni.

 • ljubinica

  “Since 2010, the Obama administration authorized a record $60bn in
  US military sales to Saudi Arabia. Since then, the administration
  concluded deals for nearly $48bn in weapons sales – triple the $16bn in
  sales under the George W Bush administration.”
  Si predstavljate, koliko denarja je 60milijard dolarjev? Koliko orožja dobiš za ta denar?
  Klintonka je seveda vedela, kam gre saudsko orožje. To (da je vedela) razkriva tudi Wikileaks.
  Posredno torej ZDA podpiajo ISIS ….
  Begunce pa naprtijo Evropi ….
  ************************************************
  Zakaj o TEM ne napišete ničesar? TO je vir zla, ne pa nek domnevni terorist, ki je storil samomor.

  • samotoje

   Tako je. Takoj je treba poslati razjarjenega Erjavca v ZDA in naj jim pove ta svoje. Takole nekako:”Ti, ti, lumpki, takoj nehajte prodajati orožje savdskim lumpkom, če ne, vas bo Pahor za ušesa.” Potem bo pa mir. Razen, seveda, islamske invazije v Evropo. O, sancta simplicitas.

   • ljubinica

    Kaj hočeš povedati?
    Da moramo o grdi resnici molčati?Jaz sem sita molčanja.
    70 let nam je bilo zapovedano molčanje. Zdaj je pa dovolj. Naj pride vsa resnica na dan. V laži se ne da častno živeti.

    • samotoje

     To, da vse to že vemo. Že od 2. svetovne vojne dalje si obe velesili podajata globus preko različno visoke mreže. Mi, torej majhne države, smo le cunje za brisanje parketa. Ti hočeš vso resnico. Absolutne resnice ni, ker vsakdo vidi svojo resnico. V besednjaku politikov pa te besede sploh ni. Molčati seveda ni treba. Ampak- katera ušesa te bodo slišala? Putinova, Obamova ali tista zakoncev Clinton?

 • ljubinica

  Zelo zanimivo je tudi, da slovenski levi mediji popolnoma odkrito in že neokusno preferirajo Hillary.
  O povezavi Obama+Hillary – Saudska Arabija – orožje – ISIS ne boste našli niti besede na MMC.
  O čem priča navedeno dejstvo?
  O tem da je prvi interes levakov “progresivnost” (ki jo oznanja Hillary): “feminizem”, popolna svoboda glede splava, uničenje evropskih nacionalnih držav, multikulti, propagiranje homoseksualnosti …

  …..

 • simplya

  Če prav razumem: EU ima dve odlične možnosti na izbiro:

  1.Ukinitev vizumov za Turčijo – oni pa doma delijo svoje državljanstvo kar vsepovprek beguncem – beri teroristom
  2.Neukinitev vizumov za Turčijo – Turćija bo za kazen nagnala proti severu 1mil. teh istih beguncev…

  Ni slabo ! Hitlerček je pa hotel zasesti Evropo z nekimi tanki,avioni, itd…res je bil zrel za umobolnico.

  • ljubinica

   Vprašaj se: ZAKAJ begunci iz BV sploh obstajajo?

   • simplya

    Zakaj obstajajo begunci nima nič z tem zakaj hoče Turčija z izsiljevanjem napolniti Evropo z njimi.
    Filozofiranje kaj je kdo komu naredil in kdo je bil prvi so samo levaški izgovori in zavlačevanje trenutnega problema ki nikoli ne pripeljejo do rešitve.

 • ljubinica

  https://www.youtube.com/watch?v=jyQZbe_Dk48
  Kdaj bo Nova pisala o TEM, namesto raznih migrantskih bizarnosti?

 • Osti jarej

  “Hinavsko je, da se imaš za kristjana, hkrati pa odganjaš begunca ali kogarkoli, ki potrebuje pomoč. Jezus nas je učil, kaj pomeni biti dober kristjan v priliki o dobrem samaritanu,” je po poročanju dpa dejal papež v Vatikanu na srečanju z nemškimi luteranskimi romarji.-papež

  • AlojzZ

   “v priliki o dobrem samaritanu”

   Ne spomnim se, da bi ga dobri samaritan vzel k sebi domov.

  • Razocarana

   Ja, begunca ali nekoga ki potrebuje pomoč, ne ilegalne migrante ki s se z nasiljem odzovejo vsakič ko njihove zadeve niso izpoljnjene in ki v Evropo prihajo da se prisesajo na države z najbolj velikodušno socialo, kar ti migranti sploh ne skrivajo.

   Z svojo retoriko in poskusi da predstavlja razne Afganistance, Pakistance, Iračane, Somalce, ipd. kot nekoga ki ga mora Evropa doživljensko gostiti zaradi vojne v Siriji papež tako kot osrednji mediji in večino evropski vlad kriv zavajanja in vse prej kot humanitaren.

   Če bi ti ljudje ki so tako za migrante imeli saj delček humnitarnosti bi se osredotočili da se dvigne raven življenja ljudjem ki so res potrebni pomoči, pravi begunci ki se zbirajo v kampih okoli vojnih žarišč, ne pa da jih poskušajo motovirati za to da tvegajo svoje življenje da pridejo v Evropo, kjer je se da za ceno enega migranti poskrbeti za 10+ izven Evrope.

 • ljubinica

  Hillary je zla ženska
  Kot mlada odvetnica je zagovarjala bogatega starega pedofila, ki je posilil dvanajstletnico … Čeprav je vedela, da je kriv, je dosegla oprostitev, z lažmi je očrnila deklico, češ da je fantazirala o starejših moških in si vse skupaj izmislila …
  Na youtube je posnetek, kako se Hilarca smeji, ko pripoveuje o tem svojem “uspehu” ….https://www.youtube.com/watch?v=cCDzRtZLUkc

 • ljubinica

  Kdaj se bo v Sloveniji resno zastavilo vprašanje o povezavi islam v Sloveniji – Katar?
  Katar podpira ISIS. Koliko denarja je prispeval Katar za mošejo v LJ?

 • dob

  Na internetu so zagovorniki množičnega priseljevanja objavili seznam Nobelovih nagrajencev, ki so bili imigranti in so se priselili v ZDA.
  Ko so delali primerjavo, niso navedli, koliko žensk so ti Nobelovci posilili v ZDA.

  • dr Janez Sveti

   En atomski fizik z eno bombo ubije lahko tudi 1 milijon ljudi. Zakaj so pomembni atomski fiziki?
   DR Janez Sveti kvantna mreža

   • dob

    Prav zaradi tega, kar si sam dobro povedal!

    • dr Janez Sveti

     Ne paše ti sarkazem. Dober človek si. Vsaj jaz te dojemam tako. Tvoje iskrivo in zanimivo razmišljanje, ki ga poveš lepo, kakor bi bral knjigo, me pritegne. Tvoja grenkoba in skoraj sovraštvo, do krivic, mi nekako ne gredo skupaj z osebo, kakršno sem si ustvaril o tebi. Rad bi, da pokažeš to lepo tvojo plat, ki si jo zamaskiral v sarkazem in grobo kritiko.
     DR Janez Sveti spremljevalec

     • dob

      Vsakokrat, ko sem šel v novo službo, so bili moji novi šefi navdušeni nad mano!
      Šef me je hvalil pred drugimi, da je vse pokalo. A sem vsakokrat v sebi razmišljal, ti kar govori in me hvali, ne bo minilo leto, ko me boš psoval kot največjega hudiča! Slej ko prej se je to tudi zgodilo.

      Ni mi dosti mar, kaj si o meni drugi mislijo. Ker vem, da nič ne mislijo. Naj ti zaradi tega ne bo nerodno, zavest je pri človeku čudna stvar:_ Zavest namreč ne mara nezavesti! Nezavest in Zavest sta si v opoziciji, ne moreta obstajata hkrati. Če kljub temu vztrajata pri tem, da bosta obstajali hkrati, potem se ena oblika (ne) zavesti prilagaja drugi in potem imamo – zavest z luknjami. In luknje v zavesti so – Tema!

      Zdaj na planetu prevladajo luknje. Ljudje premirje med Lučjo in Temo dojemajo za mir. Spravo.
      Jaz ne.

      Boga lahko peljete scat, ker ni vedno bil tukaj z vami! Mene ne morete, jaz sem bil tukaj.

     • indijanka

      Tvoja današnja energija me je nasmejala. Rajše prebiram tvoje energične zapise kot tiste v katerih me zaskrbi zate. Je pa res veš, da si odlično ravnovesje člankom, ker jih umiriš in poglobiš. Kot bi z Novo znal vzpostavil sodelovanje. To pomeni, da lahko povzročiš pa tudi nasprotno reakcijo..Dob, to ne pomeni, da si všeč. To preprosto pomeni, da imaš moč.

     • dob

      Volkulja, moja.
      Včasih, ko berem besede koga tukaj med komentarji, ki skuša povedati kaj in kdo da je… pri tem pomislim: človek božji, ti si tisočkrat, desettoisočkrat in stotisočkrat večji in pomembnejši, kot si kdajkoli sploh pomislil da si! Večji so, kot si upaš z delčkom sebe pomisliti.

      Pri vsem tem je… malo žalostno, da ljudje, človek, nima v sebi zavedanja o tem, kakšno gigantsko delo je opravil za vse Vesolje! Da ne ve, kaj je.
      In zato sebe ponižuje…

      Mene pa to grozno prizadeva in me boli. Ker Boga boli! Bog mora gledati, kako človeško bitje sebe ponižuje in se valja po umazaniji. Njegov otrok!!! Se valja v umazaniji! In si misli, da ni vreden boljšega, kot da se valja po umaza iji. In to tako zelo boli.

     • indijanka

      :) Sama to razlagam z opazovanjem zvezd in željo, da se jih dotikam ter hojo po Zemlji, ki je moja učiteljica.

     • dr Janez Sveti

      Drugič napiši tako, da bom razumel. Ni treba pisat veliko stavkov, da bi dokazal kako si brihten. Tudi okoli vrele kaše ni treba hodit. Odbijanje ljudi od sebe in ponosno izjavljat, da si srečen če si v konfliktu pa tudi nekaj pove. Meni pove, da je bilo nekaj hudega, kar te je poškodovalo in, da verjameš, kako se boš pred poškodbami zavaroval z nezaupanjem do vseh.
      Dr Janez Sveti genij

     • dob

      Malo si poenostavil, pri tem pa precej tega izpustil.
      Najprej, narobe sklepaš, da bi se pred poškodbami lahko kakorkoli zavaroval. Kadar nekdo najde način, da se pred poškodbami zavaruje, to pomeni le, da se je okolju prilagodil do te mere, da je sebe izgubil povsod tam, kjer ga nekaj boli.
      Nekoč mi je prijatelj svetoval, da če hočeš kaj imeti, naj najprej znižam kriterije!
      Če bi jih znižal, bi ostal samo s tistim, za kar okolje ljudi mastno plačuje. Plačuje jih, da so idioti (specializirani na točno eno “znanost”, pa nič drugega) in da z njimi lahko manipulira. Če ne more manipulirati, mu nič ne pomenijo.
      Z mano se ne da manipulirati, zato okolju nisem nič vreden.
      Govoriš o ponosu, o tem da nekaj počnem zato ker….
      Kariera me ne zanima, torej s ponosom nimam kaj početi, saj mi ni dosti mar, kaj si mislijo o meni tisti, ki se v nekem trenutku zavedo, da sem neuporaben.

      Me tudi ne zanima, da bi takem okolju bil kaj dosti vreden, saj nisem zato tu.
      Če bi sebe prilagajal okolju, zniževal kriterije s katerimi gledam na dogodke spreminjal način, kako jih cenim, ocenjujem in zlagam v sebi… in če bi potem sebe prilagajal zahtevam drugih…. bi od mene nič ne ostalo.
      Potem tudi ne bi vedel vseg atistega, kar vem in o tem ne bi tu mogel pisati, ker tega ne bi bilo.
      Saj tudi dokler nisem smel tukaj pisati o čemer hočem, tudi nisem pisal. Pa kaj potem – sem morda zaradi tega nehal tako razmišljati in pisati, kot sam hočem?! Sem se prilagajal?
      Dokler lahko izražam sebe, bom to počel. Ko ne bom več smel sebe izražati (na kar sem navajen, saj nikoli nisem smel sebe izraziti), bom še vedno jaz – jaz!
      Ni prilagajanja, ni kompromisa.

     • indijanka

      Prav imaš. Najtežje je živeti s praznimi očmi, zato, da bi ustregel pričakovanjem okolice. To ne zadovolji nikogar. Energiji, duši in srci se morata preplesti drugače je to samo način preživetja. Ljudi je veliko bolj strah živeti sami s seboj navzven kot navznoter.

     • dob

      Dresura živali mi je odurno početje. To kar delajo živalim, so pred tem že naredili ljudem.
      V sebi je treba gojiti “divjo žival”. Pomagati ji je treba, da preživi.
      Divja žival je dober prijatelj. Najboljši.

     • indijanka

      :) ne omogoča niti ravnovesja zato se ne dotakne duše. Ljubezen je namenjena bogovom.

     • indijanka

      Nekaj za lepšo nedeljo. Življenje mojega življenja, zmerom bom poskušal ohraniti svoje telo čisto, vedoč, da je tvoj živi dotik na vseh mojih udih. Zmerom bom poizkušal s svojih misli odvračati vso neresnico, vedoč, da si ti resnica, ki je prižgala svetlobo razuma v mojem duhu. Zmerom bom poizkušal izgnati vse zlo iz svojega srca in ohraniti svojo ljubezen cvetočo, vedoč, da sediš v najnotrajnejšem svetišču mojega srca. In to bo moje stremljenje, da te bom razodeval v svojem nehanju, vedoč, da je tvoja moč, ki mi daje silo za dejanja. (Tagore)

     • Aton

      >> Z mano se ne da manipulirati. Zato v tem okolju nič ne pomenim. Če bi kaj pomenil, bi se zamislil, kaj delam narobe. To je moj orientir.

      To! Podpiram! Drugi pa lahko mirno nekam lezejo!

     • indijanka

      To je sicer vajina zgodba o zaznavanju. Vsak od nas ima o drugem popolnoma svojo. Meni kot Indijanki je izjemno zanimivo, da oba razmišljata o istih stvareh in nobenemu ni jasno, da vaju je tja pripeljalo neko notranje hrepenenje. Če je cilj isti…veš potem je skupno ljudjem marsikaj kar zaradi ega ne opazimo. Zagotovo pa čutimo v sebi.

     • dr Janez Sveti

      O ne. Jaz vem, da govoriva podobno o podobnih rečeh. Samo zagrenjen nisem in zelo direktno kratek.
      DR Janez Sveti vesoljc

     • indijanka

      Nekateri svoje življenje uravnavajo z razumom, zavestnim odločanjem drugi se zatečejo v čustva. Zavedanje nezavedanega je isto. Življenje samo po sebi vedno usmeri energijo v sfero, ki je potrebna “popravila” . To lohka zapišeš med indijankine zakone Vesolja.

     • dr Janez Sveti

      Bom razmislil o Indijankinem zakonu. Se mi na prvo žogo zdi logičen.
      Dr Janez Sveti odbojka

     • indijanka

      :) čeprav v vse zgoraj zapisano verjamem, pa vem, da sem tudi ženska in nekako sem razvila intuicijo kako te zmedem, da ohranjam stanje, ki ga želim, dokler se ne odločim drugače.

     • dr Janez Sveti

      Prav imaš.
      Dr JanezSveti 1.000.000.000 kombinacij

     • indijanka

      Hmm..ja. Ni začetka..ni konca. Vse je samoumevno. Zato besede nimajo prave sporočilne vrednosti.

     • dr Janez Sveti

      A morajo imeti sporočilno vrednost? Saj ne vemo kaj je res in kaj ni. Kaj pa če se resnica sproti prilagaja? A smo realni ali smo samo iluzija?
      DR Janez Sveti HTML

     • indijanka

      Resnica je zapisana v nas, njen odseva zaznaš v zvezdah. Zelo enostavna je. Zato jo čutimo. Vsak jo doživlja na svoj način. Znan ali neznan. Zato občudujem volkuljo. Ne more se ji upreti.

     • indijanka

      Ko bi ti vedel, kako mi nasmejiš srce. Kako neizmerno se trudiš, da bi izločil vsa čustva, ki ti ne ugajajo iz življenja. Vesoljček..vsa čustva so avtohtona..naravna. Jst na primer imam vsa svoja neskončno rada, ker mi vsako izmed njih govori zgodbo o meni in sestavlja celoto. Nasmejim se svoji jezi in rada imam svojo melanholijo, ki bi jo ti rad odpravil. Jst pa zaradi nje slišim zvezde in naravo popolnoma drugače. Vse to nima veze z dobroto ampak samo s celoto.

 • Adolf Hitler

  kar naj probajo potlej jih bomo pa mi nazaj šutiral!

 • dr Janez Sveti

  Begunec (oseba , ki je PREGNANA s silo iz svojega doma)
  Emigrant (oseba, ki se seli zaradi boljših možnosti za ekonomsko bogastvo, oziroma MISLI, da bo živela ekonomsko bogatejše življenje)
  Begunec, komaj čaka, da bo lahko šel domov in živel naprej, tako kakor je bil navajen.
  Emigrant, se ne misli vrnit na svoj dom ampak si želi ustvarit čim bolj ekonomsko uspešno življenje v državi gostiteljici in mu ni v interesu prilagajanje ampak si prilagodi pravila države gostiteljice, za svoje ekonomske interese.
  Koga “podpirajo” levi mediji in politikanti? Begunce ali emigrante?
  DR Janez Sveti genij

 • Nata

  A grozil bo ? Baraba , veliko si upa , ob vsej šlamastiki , ki jo je doma zakuhal !
  Hudir , zakaj pa imamo meje ??
  Vemo , kje je največja nevarnost prehodov ?

  Torej .