Turčija napoveduje kolaps v Evropi in začetek verskih vojn

Foto: epa/iStock

Turčija svari Evropo pred kolapsom in versko vojno, poroča Speisa. Turški zunanji minister Mevlut Cavusoglu je medtem, ko je komentiral volitve na Nizozemskem, povedal, da Evropa drvi v prepad in versko vojno. 

Cavusoglu je za državno  tiskovno agencijo Anadolu povedal, da zaradi iste miselnosti ni popolnoma nobene razlike med socialdemokratsko stranko in Wildersovo fašistično stranko. “Evropo peljete napram prepadu. Kmalu bodo v Evropi izbruhnile verske vojne. To predstavlja pot, v katero bo vse šlo.”

Nizozemska in Turčija v diplomatskem sporu
Turčija in Nizozemska sta se znašli sredi diplomatskega spora, po tem, ko sta turškima ministroma zavrnili možnost, da vstopita v njuni državi in nagovorita turške državljane v zvezi z napovedanim referendumom Recepa Tayyipa Erdogana, ki se zavzema za pridobitev večjih pristojnosti. Te bi dobil v primeru, če bi državljani podprli uvedbo predsedniškega sistema.

Foto: epa

Foto: epa

Turčija se je na prepovedi odzvala zelo burno in užaljeno. Nemčijo in Nizozemsko je primerjala s časi fašizma in nacizma ter Nizozemski zagrozila s sankcijami. Erdogan je izjavil, da zaradi tega dejanja lahko blokira vstope Nizozemcev v Turčijo. Nizozemskim oblastem je navrgel, da ne vedo, kaj je diplomacija in da Turčija ne bo klonila ter bo nadaljevala s svojo referendumsko kampanjo. Turški zunanji minister pa je hkrati prepričan, da vse politične stranke v Evropi celino vodijo proti polomu.

N. Ž.

 • Krtača17

  Zato pa Turčija nikdar ne bo v eu.

  • goldhorn

   Imamo pa Turke v Evropi.

 • Franc Šink

  Na nekem portalu sem prebral da so Turki vrnili 40 nizozemskih krav.Če jih ne bodo vzeli nazaj, jih bodo poklali in meso zastonj razdelili.Ostre sankcije ni kaj.

 • sprehajalec

  Ma ja, ropotajo.

 • Olga

  Zapreti mošeje, vrniti ERDOGANU vse, ki imajo dvojno državljanstvo in ga podpirajo! Nato zapreti meje za nezakonite migracije!
  Enako tudi Slovenija! Kdor ima dvojno državljanstvo, naj spoka, saj s srcem ni v Sloveniji!

 • garfi

  erdogan in turki so dokaz, da zmernega in civiliziranega islama NI
  levuharje direktno postavljajo na laž

  • dvanajstzvezdic

   Obstajajo civilizirani muslimani, presenečen? Imam stike s temi ljudmi. Tvoja ksenofobija te postavlja direktno na laž!

   • Igor Kavalar

    Jaz imam eno vprašanje zate.

    A veš zadnje čase, obstaja pridevnik, s katerim politiki, mediji, itd… označujejo islam kot (zmerni oz. radikalni) zaradi tega, ker eni pač molijo v miru, drugi pa sekajo glave vsem, ki tega ne počnejo na njihov način.

    A se ti ne zdi da oblast, kaže po neki strani na neko navidezno ločenost med zmernimi muslimani in radikalnimi muslimani, ker ideologija je še vedno ista, Islam je islam, kot je krščanstvo krščanstvo, komunizem komunizem, nacionalsocializem nacionalsocializem, fašizem, fašizem.

    A so potem obstajali tudi zmerni nacionalsocialisti, fašisti, komunisti?

    Zakaj so potem ideologije totalitarne, zmerni komunisti, fašisti, nacionalsocialisti zaničevani in so v demokraciji prepovedane?

    Lp

    • dvanajstzvezdic

     Dobro vprašanje. Odgovori se ti pa ponujajo sami glede na tvoje vprašanje. Že pri komunizmu so težave, ker je stopnja komunizma bila odvisna od buč, ki so komunizem hotele implementirati v realnosti. Če vzamemo, da naj bi komunizem baziral na marksizmu, potem noben od komunističnih voditeljev ni bil marksist. To se je najbolj videlo na sporu Trocki-Stalin na naših domačih tleh pa to najbolj vidiš na sporu naše Angele Vode, ki je bila komunistka in se je sprla s komunisti tipa Kardelj, ker ni sprejela pakt Stalin-Hitler. Kasneje so bili še hujši spori. Ne za Tita ne za Kardelja in vse ostale komunistične tirane pa ne moreš reč, da so bili marksisti in zato komunisti. Po intelektualnem nivoju ti tirani niso Marksu segli niti do pet. Odstop od marksizma je začel že sam Lenin. Komunizem je danes kletvica ampak če vzamemo marksizem in potem komunizem, ki bazira na marksizmu potem se komunizem ne da primerjati ne s fašizmom ne nacizmom. Marksizem pa v EU ni prepovedan kot smer filozofije. Nacizem in fašizem nimata v ozadju nobenega intelektualne niti humanističnega.
     Pri religiji so stvari še bolj kompleksne. V bibliji imaš tudi masakre, samo judaizem in krščanstvo sta se razvijala. V obeh religijah imaš globoke duhovne vsebine iz katerih so ljudje črpali tisto kar je najbolj plemenitega. Protestantizem, kasneje pa še renesansa sta pa dokončno prisilila kler da so se stvari obrnile tam kjer sedaj so.
     Podobno velja za islam, samo da stvari prihajajo z zakasnitvijo. Če bi šel enkrat v Iran in bil tam med ljudmi, potem bi videl čisto drugo sliko. Ženske so tam v domačem okolju čisto drugačne in komunikacija je popolnoma odprta, da ne govorim o njihovi izobrazbi. So pa problemi njihovi fanatični kleri, da pa je temu tako pa se imajo Iranci zahvaliti nikomur drugemu kot izvozniku “demokracije” ZDA. Tam je največji izvor vsega zla.
     Torej; religije imajo svojo pozitivno duhovno vsebino in se jih nikakor ne da enačiti z fašizmom niti nacizmom.
     Po drugi strani imaš pa demorkratično državo ZDA kjer sicer ne sekajo glav so pa v prejšnje stoletju ljudi pošiljali na vislice, v moderne veku so jih pa dobesedno crli na električnih stolih.
     Upam, da nisem preveč dolgovezil, priporočam pa ti v naprej malo širši pogled na zadeve.

     • Caetano

      Ne gre to tako komunistične partije so vedno trdile, da edino one pravilno razlagajo marksizem. Tudi je pri islamu problem, da je prizadevanje za vzpostavitev šeriatske teokracije del osnovnega nauka, ki se ga ne sme spreminjati, zato tudi vsakega, ki to poizkuša obsodijo kot krivoverca. Pri krščanstvu pa je bilo to drugače.

     • soc

      Lepo… Jasno si pokazal domet misli in obvladovanja realnosti levega izobraženca, hvala ti. Odlična ilustracija razlogov za stanje naše družbe, čeprav povsem drugače, kot si nameraval.

   • garfi

    svoj multikulti si nekam necivilizirano vtakni
    komentiraj še jugoslavijo, bosno itd itd
    MULTIKULTI JE LEVUHARSKA GLOBALNA SVINJARIJA
    to je tudi vse kar zmorete

   • Petrovc

    Včasih pa moraš bit tud mal ksenofob.

  • samsara

   Manifestacija demoničnih energij, pod krinko demonične ‘religije’.
   Vedno bolj spominjajo tile njegovi javni izbruhi na Hitlerja, ki je bil med njegovini javnimi nastopi, po nekih virih, obseden s strani enega ali dveh demonov.
   Morda pa nam Evropejcem, dejansko dela zelo veliko uslugo tale…

  • Petrovc

   Ne lažejo vsi levičarji. V Mein Kampfu je zapisano veliko resnice.

 • totex39

  Z Turki je potrebno takoj prekiniti vsa pogajanja z EU. Turčija nima Evtopo pred ničemer svariti.

 • RATATA

  Turke in islam se da ustavit, če notranje sabotersk lumpe in lumpinje izločiš iz odločevalskih pozicij. Pa saj vse vemo!
  Carniolae Victoria:
  victory against the Turks at Sisak, June 22 1593

 • Anonimni_Profesor

  Res me prav zanima katera kača ga je abortirala?

 • dvanajstzvezdic

  Erdo, ko te j……

 • Lisjak

  Če bi bila EU enotna in Turkom zagrozila z gospodarskimi sankcijami bi Turčija,kar hitro pokleknila.

 • tarantela

  Mene to ne zadeva, nisem v nobeni veri, naj se stepejo med sabo.

  • Igor Kavalar

   To če nimaš vere, še ne pomen da si rešena.
   Maš na internetu videoposnetke, iz Turčije k ateiste še bolj sovražijo od krščanov, židov in sami govorijo da bi vse pobil al pa dal v roke ISiSu.

  • Olga

   ??????? Haha! Pa ravno vas bodo pokrili, ali pa ubili, saj ste zanje neverniki! Ga stakne nazadnje, ki bil mu je kos! Kdor drugemu jamo koplje, sam vanjo pade!

  • Morala

   Vojna ne izbira žrtev! Ko pokne, pokne po vseh…

 • FreedomAndDemocracyNOT

  po en stran ma cist prav. Evropa drvi v propad

 • Franc Šink

  Mogoče so se Turki in Rusi zaradi tega tako hitro pomirili.Kaj je v ozadju?

 • Morala

  Še 1x evropski strahopetci se pustijo ustrahovati…Opozorilo, da mu bodo poslali pošiljke Turkov domov, bi zaleglo…

  • Igor Kavalar

   Volitve v Evropi, (Francija, Nemčija) možnost izgube stolčkov doma in v Bruslju, če Erdogan pošlje 3 miljone migrantov kot povračilne ukrepe, turistična sezona pred vrati, kolaps na mejah, itak da se bodo pustili izsiljevati. Če so pa naredili kapitalno napako pri prvem valu in niso zaščitili meja in poslali vse nazaj. Tako da bodo v drugo prisiljeni ali pa bo EU naredila salto mortale. Kakšna je bila Evropa 3, 4 leta nazaj? Sami sebi smo naredili ogromno problemov in namesto da se bi danes ukvarjali z dvigom standarda Evropejcev, da bi živeli bolje, se zafrkavamo z ilegalci, njihovim blagostanjem in nadzorovanjem teroristov.

 • bojan

  Erdogan lahko ti pošljem bivola v turčijo da mu ga potegneš … Ščurek domišljavi

  • Igor Kavalar

   Samo 7 držav je vojaško močnejših od Turčije, 3 velesile in med njimi ni najpomembnejše, k “smo povsod najboljši” Slovenije.(ker šok). Jaz sem pa mislu, da bodo Pilatusi zdržal še eno svetovno vojno. ;=)

   Še od Nemčije so vojaško močnejši, da ne bo kdo frapiran, zakaj jim lahko tečnarijo, da so nacisti, ker jim niso dovolili političnih zborovanj za referendum v Turčiji.

   http://www.globalfirepower.com/countries-listing.asp

 • pajot

  A je ta majmun še zmeraj v Nato paktu?

  • rubec

   On je, baba pa noče. Ko bo zahuktalo se bo izstrelila v vesolje. Zato je že ko je bila v sloveniji trenirala hojo v skafandru.

 • Artur

  Turčija napoveduje kolaps v Evropi in začetek verskih vojn PO ZASLUGI PETE KOLONE – POKVARJENE NARODNO IZDAJALSKE LEVE BANDE .

 • Brutus

  Nič novega! Samo bedaki in vodilni politiki v EU tega ne vedo! Đihad -”Sveta vojna” s strani islama že zdavnaj poteka – to je jasno vsakemu povprečnemu evropejcu ki nima možgan kontaminiranih z levaškimi idiotizmi o multi kult, LGBT, izbiri spolov…!

  • Novakec1

   Pozabu si ekonomsko globalizacijo ki veliko pripomore k katastrofi ki se bliža.

 • Franjo Trojner

  Erdogan je narcisoidni fanatik in velik tiran in kot tak predstavlja veliko nevarnost za Evropo in ves svet. Ima tudi tretjo najbolj moderno opremljeno pa tudi številčno armado na svetu. Evropa razpada in poka po šivih, njena politika in politiki pa šibki, brez odgovorov, vizij, prestrašeni, vsi usrani. Pol sveta je že itak v vojni, manjka še samo kak nepredvidljiv incident pa se bo zakuhalo. Torej ne manjka dosti, da svet znova ponori. In kaj nas lahko zelo skrbi, si to želijo tudi in celo sami ekonomisti, kot sem v nekem članku bral pred nekaj dnevi. Da bo vojna znova tudi v naše kraje zašla/prišla je dejstvo! Petindvajset let že živimo v miru in to velja v bližini vedno vrelega Balkana in agresivnih OTOMANOV za pravi čudež. Kot se vidi, se bosta tokrat znova spopadli napredna zahodna civilizacija z preostankom zaostalega nasilnega sveta. To bo zagotovo zadnji spopad velikih razsežnosti in bo naš planet spremenil na bolje za zmeraj, samo upamo in želimo si lahko, da ta spopad Slovenci pričakamo enotni in da pridemo skozi vojno vihro tokrat brez žrtev.

 • Franc Šink

  Izgeda da se Osmani(Turki) Evropi še niso odrekli.

 • antimur

  Zadnji čas, da se začne in da končno opravimo s temi mohamedanci. Bodo zopet bežali kot pred stoletji z njihovimi sultani na čelu nazaj v svoj otomanski raj. Zakaj jih ne bi pokasiral tudi Erdogan, če so že dobili po tikvah njegovi predhodniki pred stoletji, samo potem naj sam nafutra to svojo hordo, ki je razstepena po Europi. Mi jih ne bomo pogrešali, oni pa zagotovo nas.

  • Franjo

   sedaj že vedo, kam bežat

  • Zgornji

   Hja, Ampak, zgleda da imajo “slab spomin” , al’ kako !!! ??? !!!

 • samsara

  Kdaj bo Turčija torej odprla naslednji komplet predpristopnih poglavij?

 • samsara

  Bližajoča se turistična sezona v Turčiji bo brez vsakega dvoma nadpovprečna.
  Podobno kot na Švedskem, Nemčiji, Franciji…
  Dobro za biznis tole preseljevanje muslijev, je že pred letom in pol napovedala Simona Toplak, s spletnih financ. Nove povezave, nove prakse, nova delovna mesta…

  • Nata

   ‘+ + + + + + + + + Tole je pa tudi eden od vicev desetletja !!

 • Artur

  Grozljivo, najprej pri Američanih kmalu pri nas: https://www.youtube.com/watch?v=w5EYAUz2K9c

  • Petrovc

   Pri nas imamo Peterleta in dovolj čebeljega voska tako da ni panike

   • Nata

    ? ? ? ? ?

   • Zgornji

    Kakšno vezo pa ima to ? :-/

 • Jožef

  To, kar se dogaja zdaj, sedaj in tukaj, je naklepno uničevanje Evropejcev. Bildenbergi želijo spremeniti ali degradirati evropejce, predvsem pa nemški narod. Ti gospodje si ne želijo, da bi se Nemčija v tretje razvila v velesilo, tako kot pred prvo in drugo svetovno vojno. Ker je ne morejo gospodarsko in kulturno uničiti, to sedaj poskušajo z arabci in afričani, da bi le ti s pomočjo posiljevanja (oplojevanja) pospešili propad nemške nacije oziroma pospešili širitev nove mešane rase. Zdi se kot zarota, fantastika in izmišljotina, kot tisto, da Amaričani niso bili na luni, pa da so sami zminirali dvojčka 11. septembra v Newjorku. Pa tisto, da so Nacisti na Južnem tečaju, da je zemlja votla in še bi lahko našteval. Edino ena zarotniška teorija je potrjena – miljonski priseljenci v Nemčiji in ostali Evropi. Posiljevanje žena in otrok pa je postalo že vsakodnevnica ali drugače, nič novega. Če drži teorija Bildenbergov, bo tudi Slovenija doživela kolateralno škodo, ki pa ne bo mala. Zatorej, tisti ki izrekate dobrodošlico Arabcem in Afričanom, razmislite, komu izrekate dobrodošlico in za koga se izrekate. Tudi mi smo v Evropi, smo belci in katoličani po vrhu. NIč kaj dobro v očeh Bildenbergov. Sorosu ni žal denarja, samo da se bodo rase pomešale.

  • Zgornji

   No, Nihče ni šel Nikoli čez Van Allenove radiacijske pasove v Vesolju .
   Ampak, z mešanjem ras pa se Bodo začeli pojavljati Množični izbruhi Novih Bolezni po Planetu , na Človeštvu in na živalih, tako da bo to tudi lepa reč v povezavi z Globalnim Monetarnim Razpadom, ko nebo denarja niti za osnovno higieno, bo folk krepal kot mušice enodnevnice . Žal.

 • domovina mili dom

  Bili so pred Dunajem. Pa smo jih nagnali nazaj v otomanstvo. Sedaj jim je uspelo priti do Nordkappa s pomočjo opranoglavih kolaborantskih levih izdajalcev.

  • Zgornji

   Ampak, zgleda da imajo slab spomin, da se grejo spet riniti sem gor , al kaj !!! ??? !!!

   • domovina mili dom

    Imajo zelo dober spomin. So se povabili preko svojih levih kolaborantov in spremenili taktiko. Tako nas bodo od znotraj razžrli in uničili.

    • Novakec1

     V zmoti si, kdo jih bo pa futral če nas uničijo, rabjo sužnje tako kot zblojeni €U pohlepneži.

     • domovina mili dom

      Eu je tu kriva samo toliko, ker ni zahtevala dekomunizacije Slovenije. Tako smo sužnji samo slovenskim neokomunistom.
      Če ne bi bilo EU, bi že jedli pri kolhozniškem kotlu.

     • Novakec1

      Samo taprave (kje pa se skrivajo?????)na oblast pa smo druga CH

     • domovina mili dom

      Skrivajo se samo volivci. Če bi že leta 91 bili ta pravi na oblasti do sedaj, bodiva skromna, bi bili na nivoju Avstrije.

     • Novakec1

      Če nimaš koga volit nima smisla hodit na volitve.

     • domovina mili dom

      imaš kakšnega kandidata na monitoringu, da se boš odpravil na volitve?

 • xtc

  eRDOGAN JE ZELO VERJETNO TISTI;KI GA JE NAPOVEDAL nOSTERDAMUS;KI BO ZAČEL VERSKO VOJNO;V KATERI BODO PROTI SVETI ZAHODNI ALIANSI IZGINILITAKO ISLAMISTI IN LEVAKI ZA VEDNO:sEVEDAPA BO CENA OGROMNA:

  • Zgornji

   Hmmm, precej Točno se tole glasi, … Ker je Isto prerokovano tudi v Novem Razodetju , leta 1850 – 1864 … !!! ! !!! Islam bo Grobo “Oštet” , in nato še Pometen dol iz tega Planeta !!! ! !!!

 • Mihilus

  To, da je vojna na tej točki neizogibna je jasno že vsakomur. Enako je povedala tudi Le Penova en dan nazaj. Je pa zanimivo, da Erdogan poziva Evropske muslimane naj imajo po 5 otrok in da so oni prihodnost Evrope. Smešen možakar, sploh ne razume v kakšno past hodijo.

  • Dragan Krstič

   Ne bo konfrontacije s turško vojsko, bodite v tem primeru brez skrbi. Erdogan lahko pošlje le 1 milijon musličev na evropske meje pa bo to velika vojna, obenem pa dolgoročno računa na podganjo rodnost muslimank ki so že v Evropi.

 • Adolf Hitler

  izgleda da bodo turk še to zgubl kar maio!

 • Zgornji

  Današnja pokvarjeni politiki Redsa vseskupaj peljejo proti Propadu, Ampak, z “pomočjo” Turčije bo pa Vseskupaj Samo še Hitrejši Polom !!! ! !!!

 • Zgornji

  Saj se že na zastavi vidi da jih Luna trka !!! ! !!!

  • Borut Stari

   Blaznežev ( kar kažejo posnetki obrazov), v Evropi ne rabimo, imamo že svojih (Luka Mesec npr.) preveč.

 • Polde

  Nekako me pomirja pripravljenost slo vojske. Bo vsaj hitro vsega konec !

  • marta

   Premalo jih je. Bodo rabili pomoč, če pride do resnejše situacije.
   Slabo so plačani.
   Opremljenost SV je podhranjena – ugotavlja celo najvišji poveljnik oboroženih sil……..

   • Polde

    Ravno o tem Marta, sem pisal! :)

 • Borut Stari

  Erdogan, ki si domišlja, da je nekakšen imperator vodi pa tehnološko slabo razvito državo, državo kebaba,trgovskih švercerjev in prekupčevalcev… Tisočletne sanje Turkov o Evropi bodo s tem nakladačem na čelu države ostale le sanje.Trump je Evropi dal dobre smernice o vstopu v državo in priseljevanju.nezaželjenih oseb. Brez vize ni prestopa šengenske meje. Dokler ona baba vodi Nemčijo bo priseljevanje velika nevarnost.

 • Dragan Krstič

  Turčija bo imela letos izredno slabo turistično leto in ne samo poletno sezono kot pri nas. Njihove hotelske kapacitete so ogromne, milijoni ljudi ob Mediteranu živijo od turizma in ti ljudje večinoma niso ortodoksni
  muslimani, ki bi tako zdušno podpirali Erdogana. Rusov bo sicer veliko vendar še vedno ne dovolj.
  Cene aranžmajev v Nemčiji padajo iz dneva v dan, 7 dni v hotelu 3* na all inclusive varianti polet iz Muenchna dobite že za 250.-€. Zaradi tega bodo pa Hrvati do skrajnosti podražili svojo turistično ponudbo.

 • sunday

  no, to da vodijo voditelji evropo v kolaps in propad je res in to ima dogy prav – saj ve, da bo poslal podganje iztrebke proti eu in glede na voditelje v eu je kolaps neizbežen!!!

 • jankoslav

  Če kaj, pa Erdoganu ne moremo očitati netransparentnosti. Točno tako je kot pravi, kolaps in spopad civilizacij.

  To, da te nasprotnik ali sovražnik celo opominja na stanje pri tebi in ti to ignoriraš, kaže na popoln razkroj razuma v Evropi.

 • terezija

  Smrad mohamedanski ima kolaps v zaostalih možganih. Plunem ti na pedofilskega pofukla

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!