Turčija uresničuje grožnje, da bodo džihadiste vračali v Evropo?! – V Nemčiji aretirali podpornico teroristične skupine Islamske države, ki se je vrnila z bojišča v Siriji!

Fotografija je simbolična (Foto: epa)

Potem, ko je propadel projekt islamističnih skrajnežev v Iraku in Siriji, so se družine le teh pričele vračati nazaj domov v evropske države. Iz Frankfurta so v torek poročali o prijetju 30-letne podpornice teroristične skupine Islamske države in sicer kar na letališču. 

Na začetku prejšnjega meseca so oblasti v Turčiji zagrozile, da bodo pričele džihadiste iz tujine vračati nazaj v njihove matične države. V določenih primerih je do tega že prišlo.

Za njen otroke bo poskrbel center za socialno delo
30-letno džihadistko tako z nemškim kot tudi sirskim državljanstvom, ki je pred odhodom v Sirijo, živela na Spodnjem Saškem, so ob prihodu na frankfurtsko letališče aretirali, saj je bilo njeno ime na spisku s terorizmom povezanih oseb. Ker so njeni štirje otroci ostali brez matere, bo zanje poskrbelo nemški center za socialno delo.

Foto: YouTube

Eva Kühne-Hörmann, ministrica za pravosodje nemške zvezne dežele Hessen, je nedolgo nazaj izrazila prepričanje, da bi morali vse tiste, ki so svoje otroke vzgajali v duhu skrajnega sledenja islamu, ki ga zagovarja teroristična organizacija Islamska država, kazensko preganjati, poroča nemški Tagesspiegel.

Do razmisleka o strožjih kazni za simpatizerje Islamske države je sicer pričelo prihajati potem, ko so sredi prejšnjega meseca v Hessnu aretirali džihadistko s tremi otroki. Pred tem so v Nemčijo iz Turčije poslali že kar sedem članov družine, od katerih sta bila vsaj dva pripadnika skrajne Islamske države.

Hana Murn

 • mona lisa

  Metek.

  • pajot

   Magnum,kaliber 44.

 • Mirko

  Turčija naj zajete teroriste vrne državi (Siriji, Iraku) kjer so storili vojne zločine. Po končanem sojenju in prestani kazni pa se bodo lahko vrnili v matično državo. In ker piše v članku … 30-letno džihadistko tako z nemškim kot tudi sirskim državljanstvom, ki je pred odhodom v Sirijo, živela na Spodnjem Saškem … bi bila vrnitev v Sirijo povsem pravilna, saj je tudi državljanka Sirije.

 • Andrej

  Ful napredek. So že pričeli razmišljat…. ISIS je pa že dolgo tukaj. Oni so pa pričeli razmišljat.

  • šmentanamuha

   Kasno stiže Marko na Kosovo polje, al kak že gre tista …

 • xtc

  Definitivno naj Turki,Kurdi in Sirci obračunajo z njimi-prepoved vračanja.

 • Common Sense

  Nemci bodo imeli še veliko problemov in ogromno takih aretacij, če bodo želeli počistiti z nesnago. To bo trajalo desetletja in jih stalo milijarde evrov.

 • Celcar Mojca

  Tudi mi se lahko zavarujemo samo na takšen način… IZGON, OGRAJA in NADZOR NA MEJAH!

 • Mirko

  Slika islama v Evropi čez pet let po naslednjih “demokratičnih” volitvah bo taka
  https://nova24tv.si/wp-content/uploads/2019/05/50_2_seriat-768×575.jpg, V Evropim je že pet milijonov islamskih migrantov starih za vojaško obveznost in izurjenih s strani Amijev, Izrahelcev in finančno podprtih iz naftnih držav, kar je za Nemčijo dodatna pomoč za “ukrotitev” ostale Evrope pa mogoče še en “drang nach oesten”.

 • šmentanamuha

  Pri nas pa je Informacijska pooblaščenka zahtevala, da mora policija razkriti dokumente o ravnanju z migranti, ker se bagra bojda pritožuje, da ne delajo lepo z njimi.

 • Felikss_AH

  Ne vem čemu aretacije takih in oskrba njihovih mladičev… odvzem državljanstva, trajna prepoved vračanja v EU ter takoj na drugo letalo pa nazaj… skupaj z vso kramo ki jo je privlekla na ta svet!

 • Mirko

  Tuji časniki ob povratku ISIS vojščakov na Balkan pišejo: »Beč je i dalje glavno mjesto gdje se radikaliziraju i organiziraju islamisti u regiji. Sigurnosni stručnjaci kažu kako posebnu pozornost treba obratiti i na jačanje radikalnog islamizma i selafijsko-vehabitski pokret u Sloveniji, čije je sjedište u Jesenicama. Slovenska obavještajna služba već nekoliko godina nadzire islamske organizacije u zemlji. SOVA se pa ukvarja z zaposlovanjem prijateljic in sorodnic.

 • Ruzla Derpe

  EUkomisio ter NATO ne moti varnost ljudstva v Evropi saj je sultan Erdo danes pozira v prvi vrsti na gasilski sliki, druženja voditeljev članic vojaškega pakta.

 • Olga101

  Kot prvo bi bilo treba prepovedati nasilno divjaško ideologijo, ki je vzrok vsega gorja in ne uvoz divjakov v Evropo!