Turčija uresničuje grožnje, da bodo džihadiste vračali v Evropo?! – V Nemčiji aretirali podpornico teroristične skupine Islamske države, ki se je vrnila z bojišča v Siriji!

Foto: epa

Potem, ko je propadel projekt islamističnih skrajnežev v Iraku in Siriji, so se družine le teh pričele vračati nazaj domov v evropske države. Iz Frankfurta so v torek poročali o prijetju 30-letne podpornice teroristične skupine Islamske države in sicer kar na letališču.    

Na začetku prejšnjega meseca so oblasti v Turčiji zagrozile, da bodo pričele džihadiste iz tujine vračati nazaj v njihove matične države. V določenih primerih je do tega že prišlo.

Za njen otroke bo poskrbel center za socialno delo
30-letno džihadistko tako z nemškim kot tudi sirskim državljanstvom, ki je pred odhodom v Sirijo, živela na Spodnjem Saškem, so ob prihodu na frankfurtsko letališče aretirali, saj je bilo njeno ime na spisku s terorizmom povezanih oseb. Ker so njeni štirje otroci ostali brez matere, bo zanje poskrbelo nemški center za socialno delo.

Foto: YouTube

Eva Kühne-Hörmann, ministrica za pravosodje nemške zvezne dežele Hessen, je nedolgo nazaj izrazila prepričanje, da bi morali vse tiste, ki so svoje otroke vzgajali v duhu skrajnega sledenja islamu, ki ga zagovarja teroristična organizacija Islamska država, kazensko preganjati, poroča nemški Tagesspiegel.

Do razmisleka o strožjih kazni za simpatizerje Islamske države je sicer pričelo prihajati potem, ko so sredi prejšnjega meseca v Hessnu aretirali džihadistko s tremi otroki. Pred tem so v Nemčijo iz Turčije poslali že kar sedem članov družine, od katerih sta bila vsaj dva pripadnika skrajne Islamske države.

Hana Murn