fbpx

Twitter tik pred prvo objavo Evropske komisije o vladavini prava zaprl uradni račun madžarske vlade in onemogočil demokratično razpravo!

Viktor Orban & Zoltan Kovacs (Foto: EPA)

Družbeno omrežje Twitter naj bi tik pred prvo objavo Evropske komisije o vladavini prava zaprlo uradni račun madžarske vlade, je danes sporočil njen govorec Zoltan Kovacs. To se je zgodilo brez opozorila, na pojasnilo pa madžarska vlada in z njo javnost še čakata.

Glasnogovorec madžarske vlade, Zoltan Kovacs, je javnost obvestil, da naj bi družbeno omrežje Twitter povsem brez opozorila zaprlo uradni profil madžarske vlade na Twitterju.

Ker pojasnila Twitterja še ni bilo, si je dovolil špekulirati, kaj bi lahko bili razlogi za kaj takega. Kovacs sicer ni eksplicitno trdil, da je to manever multinacionalke, ki na tak način skuša usmerjati tok javnega mnenja, toda omenil je pomislek, da se je to zgodilo v času, ko bo Evropska komisija objavila svoje prvo poročilo o vladavini prava v EU, za katerega se špekulira – s predpostavko, da tudi Evropski komisiji ne gre zaupati – da bo nenaklonjeno Madžarski. Iz omenjenega sledi, da je Twitter- čeprav je v to težko verjeti- s tem, ko je ukinil uradni profil madžarske vlade, hkrati ukinil tudi njen glas.

Aleš Ernecl