Ubit vodja IS

Foto: iStoch

 

Ameriške in afganistanske posebne enote so v bližini pakistanske meje ubile vodjo skrajne skupine IsIamska država Hafiza Sajeda. Kot so sporočili, to pomeni velik udarec za IS.

Šlo je za zračni napad z brezpilotnim letalom. Sajed je napadal ameriške in zavezniške sile ter ustrahoval Afganistance. Za vodjo je bil postavljen letos januarja, ko je skupina pakistanskih talibanov zamenjala pripadnost. Islamska država je Sajedovo smrt zanikala.

Foto: iStoch

Foto: iStock

Nevarnost  se kot kuga širi po Evropi in drugod

Medtem pa se po Evropi in vsem svetu širi strah pred napadi barbarske IS. Italijansko sodišče je v petek izdalo nalog za izgon 26-letnega tunizijskega državljana, ki ga sumijo načrtovanja terorističnega napada na poševni stolp v Pisi.

Načrtovali so napad na poševni stolp v Pisi Foto iStoch

Načrtovali so napad na poševni stolp v Pisi
Foto iStock

Slovaška, ki trenutno predseduje EU, je okrepila varnostne ukrepe na več letališčih po državi, potem ko je prejela sporočilo z grožnjo,  V Italiji so na vrhuncu turistične sezone pred praznikom Marijinega vnebovzetja poostrili protiteroristični nadzor v pristaniščih.

Kanadska policija je v sredo ubila moškega, ki je v taksiju sprožil eksplozivno napravo. Oblasti so sporočile, da je bil 24-letni Aaron Driver simpatizer skrajne skupine Islamske države.
Belgijski letali sta prejeli anonimni grožnji o bombah. Nemška policija je v več mestih zvezne dežele Severno Porenje-Vestfalija izvedla več racij pri domnevnih islamskih skrajnežih.

A.J., STA