fbpx

Ukrajinska ambasada v Grčiji prejela krvav paket

Iz Grčije prihaja novica o tem, da so na tamkajšnjem ukrajinskem veleposlaništvu prejeli krvav paket s strani neznanega pošiljatelja oziroma pošiljateljev. Grška policija je že sprožila preiskavo.

Kot poroča Klimenko Time, je bila ovojnica poslana z istega naslova, kot je bil ta naveden na paketih, ki so jih pred tem že prejela ukrajinska diplomatska predstavništva. Paketi so bili poslani prek pošte brez videonadzora, pri tem pa niso uspeli najti sledov DNK.

Tiskovni predstavnik ukrajinskega zunanjega ministrstva Oleg Nikolenko je povedal, da je bil paket poslan z naslova v Nemčiji, od koder so bili pred tem podobni paketi poslani na druga ukrajinska veleposlaništva. Ukrajinski zunanji minister Dmitro Kuleba pa je pred tem že izdal, kam vse so bili poslani sumljivi paketi, in sicer na ukrajinska veleposlaništva v Italiji, na Poljskem, Portugalskem, v Romuniji in drugih državah.

Foto: Pixabay

Konec novembra in v začetku decembra so v javnost po poročanju Blica pricurljala sporočila, da sta španska policija in vlada sporočili, da je bil uslužbenec ukrajinskega veleposlaništva v Madridu poškodovan, ko je odprl pisemsko bombo, in tudi, da so nekaterim ukrajinskim veleposlaništvom poslali pakete z živalskimi očmi (kravje in prašičje oči).

Skupno je bilo v 17 državah prejetih že 33 primerov groženj. Med njimi je bil tudi en primer poskusa terorističnega napada in en primer vandalizma. Po besedah Nikolenka obstaja pričakovanje, da bodo nemški organi pregona pospešili preiskavo v zvezi s pošiljko. “Ne glede na to, kako sovražniki poskušajo ustrahovati ukrajinsko diplomacijo, jim ne bo uspelo. Delamo na zmagi,” še poudarja. Kuleba je za CNN na začetku decembra dejal, da bi za incidenti lahko stala Moskva.

Sara Kovač