Umori, vodni topovi in grožnje islamskega režima jih ne prestrašijo: V Iranu se že četrti dan nadaljujejo protesti za svobodo

Foto: epa

Na četrti dan protestov je številčna množica v severovzhodnem iranskem mestu Mashhad vzklikala: “Khamenei, imej malo sramu in zapusti državo!”

Po poročanju tujih medijev je v Teheranu policija uporabila celo vodne topove in na takšen način poskušala odgnati protestnike, ki so se zbrali na trgu Ferdowsi v prestolnici Irana. To potrjujejo tudi posnetki, ki so se pojavili na družbenih omrežjih, piše Jihad Watch.

Posnetki na spletu pa prikazujejo tudi spopad med protestniki in policijo v mestu Khoramdareh v provinci Zanjan na severozahodu države, obstajajo pa tudi poročila o protestih v mestih Sanandaj in Kermanshah v zahodnem Iranu.

Neuradni viri poročajo, da je samo v soboto policija aretirala okoli 200 protestnikov, aretiranih je bilo tudi okoli 40 voditeljev teh protestov.

Sicer pa si dogajanje v Iranu, ko ljudstvo protestira proti islamskemu režimu in za svobodo, poglejte v priloženih posnetkih.

M. S.