Umrla nekdanja prva dama ZDA Barbara Bush

Nekdanja prva dama ZDA Barbara Bush (vir: twitter)

V torek je v 92. letu starosti preminila nekdanja prva dama ZDA Barbara Bush. V svojih zadnjih trenutkih je bila obkrožena z družino. Za sabo je pustila moža, pet otrok ter 17 vnukov.

Barbara Bush, rojena Pierce ostaja ena redkih prvih dam, ki jih je občudovala večina. V svoji vlogi prve dame je v ameriško politično in družbeno življenje po pisanju Breitbarta vnesla “ostroumnost, matronsko držo in dostojanstvo”.

Njen največji projekt za časa predsedovanja njenega soproga George H. W. Busha je bil zvišati pismenost po ZDA. Javnosti pa je mogoče najbolj ostala v spominu po dogodkih na Japonskem, kjer so morali njenega soproga na večerji v njegovo čast odpeljati v bolnišnico, saj je padel v nezavest. Barbara je takrat pokazala jeklene živce in prevzela moževo mesto zato, da bi lahko nadaljevali z govori in zdravicami.

Umrla obkrožena z družino
Za sabo je pustila pet otrok in sedemnajst vnukov. Po besedah tiskovnega predstavnika družine Bush Jima McGratha se je nekdanja prva dama z bližajočo smrtjo spopadla nadvse pogumno, bolj kot zase jo je skrbelo za druge. Razlog temu naj bi bila njena močna vera v Boga. V svojih zadnjih trenutkih je bila obkrožena z družino, ki jo je oboževala.

(vir: Facebook)

Svoje sožalje sta v skupni izjavi podala tudi ameriški predsednik Donald Trump in prva dama Melania.

Ivan Šokić

 • Prdo

  Super ena zločinka manj.

 • Artur

  Zaradi te novice grem v bližnji bife proslavljat .

  • Dostmamrecesije

   Butl

   • xtc

    Ne ga zmiraj bo mislil ,da je še intiligenten.

  • Dostmamrecesije

   XTC te bo prizemljil.

   • Artur

    Kako pa ,če se še sam ne more ?

  • xtc

   A v Iran na pir k tvojom teokratom z fantom?

 • Dostmamrecesije

  Ha levitscharyi že slavijo. Samo poglejte komunistični RTV in za…anega Arturja.

  • Artur

   Kdo zaveden ozaveščen pa nebi slavil na ta račun . Mega kriminalna levičarska familija se redči vi desnakarji pa to pietetično in patetično objokujete .” Bog” se vas usmili !
   https://www.youtube.com/watch?v=ydnC9JERczw

 • xtc

  Ja sožalje družini.
  Todi velikim damam kot vsem nam pač čes poteka ali se je iztekel.
  Da gospa je bila res trdna,mnogokrat,sem se ob njej spomnil na veliko državnico in voditeljico ter zagriženo antisocialistko in antibanditko Teacherjevo,ki je svetu pokazala kako se pospravi z socialisti in njihovimi sindikati,Teacherjeva je lahko velik vzor vsem poštenim in delovnimm in podjetnim ljudem, in kako je treba narediti konec s socialistično izsiljevalsko klapo,ki duši državo.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!