V ameriškem Pentagonu razvijajo mikročip, ki bo vstavljen pod kožo zaznal covid-19 in ga celo odstranjeval po principu dialize

Datum:

Ameriški Pentagon razvija mikročip, ki bo zaznal Covid-19 pod vašo kožo. Kot navajajo raziskovalci že omenjene inštitucije, so takšen mikročip dejansko že ustvarili, viruse kot je novi koronavirus, pa lahko prepoznajo, če so vsajeni pod kožo. 

Upokojeni polkovnik, dr. Matt Hepburn, sicer zdravnik za nalezljive bolezni, je zatrdil, da mikročip deluje kot lučka za “preverjanje motorja”, vendar pa ne spremlja vašega slehernega giba. Tovrstno mnenje sicer prevladuje med privrženci spletnih teorij zarot, ki so povezane s cepljenjem proti covidu-19, poroča RT

Tehnologijo je razvila Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA), ki deluje pod okriljem Pentagona. Intervju s Hepburnom je bil opravljen na USS Theodore Roosevelt, kjer je bilo lani preko 1200 članov posadke testiranih pozitivno na covid-19. Hepburn je prepričan, da bi tovrstne neprijetne dogodke, v prihodnosti lahko preprečili prav s pomočjo takšnega mikročipa.

Mikročip. Fotografija je simbolična. (Foto: epa)

Tovrsten čip izven obrambnih sil ni pogosto v rabi in je vstavljen pod kožo v tkivu podobnem gelu. Njegov namen pa je neprenehoma testirati prejemnikovo kri na viruse, kot je novi koronavirus. Ko ga enkrat odkrije, nosilca mikročip nemudoma opozori, da mora nemudoma opraviti krvni test. Gre za senzor. Ta mala drobna stvarca imetniku pove, da v telesu potekajo kemične reakcije, kar pomeni, da se bodo naslednji dan pojavili simptomi.

Mikročip lahko deluje tudi kot dializna naprava, ki iz krvi počasi odstrani virus
Tehnologija tovrstnega zgodnjega odkrivanja, bi lahko ustavila okužbo, ko bi se ta šele razvijala. Še ena tehnološka pogruntavščina, ki je s tem povezana, pa bi lahko neposredno vplivala na viruse kot je novi koronavirus, in sicer po principu dializnega aparata za filtriranje in razstrupljanje krvi, ki bi bila prečiščena ponovno vrnjena v pacientovo telo. Proces bi potekal, dokler virus ne bi bil odstranjen iz telesa. Testna oseba, ki so jo poimenovali “bolnik 16”, je šla skozi proces, in sicer potem ko je prebolela hudo bolezen, ki je povzročila septični šok in odpoved organov. Raziskovalci so ob tem podali trditev, da si je po štirih dneh zdravljenja povsem opomogla.

Mikročip na koži. Fotografija je simbolična. (Foto: epa)

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Levi mediji napadli kmete s “potujočo razstavo”

Kmetje se zaradi nevzdržnih razmer za kmetovanje zbirajo po...

Zala in Boris Tomašič prihajata v Kozje

Voditelja oddaj Kdo vam laže in Signal, Boris ter...

Tihotapca prevažala kar 36 ilegalcev

Novomeški in brežiški policisti so prijeli tihotapca ljudi s...

Ameriška veleposlanica obiskala Brežice

V sredo, 21. 2. 2024, je Občino Brežice in...