fbpx

Kolone migrantov iz Velike Kladuše organizirano krenile proti meji s Hrvaško! Spremljata jih policija in policijski helikopter!

Foto: klix.ba

Veliko število migrantov, ki se nahajajo v Veliki Kladuši, se je danes po navedbah lokalnih medijev organizirano napotilo iz smeri Drmaljeva proti mejnemu prehodu Velika Kladuša – Maljevac z namenom, da bi poskušali prestopiti hrvaško mejo in se tako dokopati do udobnega življenja v državah po vsej Evropski uniji. 

Kljub temu, da migranti še niso dosegli mejnega prehoda, pa je ta iz previdnostnih ukrepov zaprt, potniki pa so preusmerjeni na mejna prehoda Izačić in Hadžin Potok, poroča Radio Velika Kladuša.

S helikopterjem nadzirajo prelaz
Iz varnostnih razlogov so bile na mejnem prehodu Velika Kladuša – Maljevac razporejene tudi policijske sile, a se po navedbah poročevalca portala Klix.ba trenutno še ne ve, kje so migranti. Proti meji s hrvaško so se napotile dodatne policijske okrepitve. Medtem ko hrvaška obmejna policija s helikopterjem nadzira prehod, novinarjem ni dovoljen dostop do obmejnega prehoda.

N. Ž.