fbpx

V BiH pobegnil težek kriminalec, ki je v zaporu ubil sojetnika: Sodišče mu je odobrilo dopust, da bi staršem nasekal drva za zimo

Adnan Šerak (vir: youtube)

V Bosni in Hercegovini je iz “zapora” pobegnil eden najnevarnejših kriminalcev, potem ko mu je sodišče odobrilo enomesečni dopust, da bi lahko za starše nasekal drva.

Eden najnevarnejših morilcev v BiH Adnan Šerak se nahaja na begu. Da je pobegnil, so oblasti ugotovile, potem ko se ni vrnil z enomesečnega dopusta med prestajanjem zaporne kazni, ki mu ga je odobrilo prizivno sodišče. Z odločitvijo se po poročanju spletnega portala Avaz ni strinjala uprava zapora v Zenici, kjer je Šerak prestajal zaporno kazen zaradi dvojnega umora.

Sodišče je Šeraku odobrilo enomesečni dopust med prestajanjem zaporne kazni, da bi lahko pomagal staršem pri cepljenju drv za zimo. Pričakovali so, da se bo po dopustu vrnil v zapor. Šeraka so obsodili na osem in pol let zaporne kazni zaradi poskusa uboja Dragana Jeftića in Irfana Osmića, na katera je streljal decembra 2008 v kavarni na Grbavici.

Stari znanec policije
Zatem je med prestajanjem zaporne kazni leta 2015 ubil sojetnika Dženana Džako, zaradi česar so ga obsodili še na dodatnih osem let zaporne kazni. Vseeno se je sodišču zdela dobra ideja, da spusti nevarnega morilca na svobodo, zato da bi lahko staršem nasekal drva za zimo.

(Vir: Twitter)

Direktor zapora v Zenici Redžo Kahrić je za Radio Sarajevo potrdil, da je bila za Šerakom potem, ko se 22. oktobra ni vrnil v zapor, razpisana tiralica. Šerak je bil tudi pred poskusom uboja, zaradi katerega je končal v zaporu, stari znanec organov pregona. Nazadnje so ga opazili na Visokem in v Brezi nedaleč od Sarajeva.

Ivan Šokić