V Bosni in Hercegovini prevladuje strah, da bo država postala največji žep za migrante

Migranti v Veliki Kladuši (vir: twitter)

Migrantska kriza v Bosni in Hercegovini dobiva nove razsežnosti, tudi zahvaljujoč vizumski politiki Srbije in prizadevanjem hrvaške policije za zaustavitev ilegalnih prehodov državne meje.

Po zapisu na spletnem portalu mesta Bihać prebivalce skrbi, da bo migrantska kriza doživela nove razsežnosti. To pripisujejo temu, da migranti z lahkoto prečkajo srbsko-bosansko mejo, medtem ko Evropska unija napoveduje, da bo v sklopu nove varnostne strategije pričela pošiljati več policistov na zunanjo schengensko mejo, kot tudi hkrati povečala število deportacij.

Bošnjaki tudi opažajo, da v njihovo državo prihaja vse več Irancev, ki izkoriščajo vizumsko politiko Srbije; tako lahko v Srbijo priletijo brez vizuma in od tam naprej ilegalno potujejo proti Evropski uniji. Čeprav se je Bosna in Hercegovina odrekla postavitvi sprejemnih taborišč za potrebe EU, vse več migrantov prihaja v to državo.

BiH se bo napolnila z migranti z vseh strani
Vsi migranti so poslani v predele države, kjer so Bošnjaki večinsko prebivalstvo, medtem ko Hrvati in Srbi zavračajo sprejetje migrantov. Prav tako Bošnjake zdaj skrbi, da bi s sporazumom med Srbijo in Madžarsko k njim preusmerili nekaj tisoč migrantov, ki se sedaj nahajajo na medmejnem območju.

Migranti v Veliki Kladuši.

Posledično so na portalu izrazili strah, da bi se bošnjaški del napolnil z migranti iz Grčije, Srbije in drugih dežel, kar po njihovemu mnenju deluje “kot dobro uigrana tradicionalna strategija proti BiH”, saj Srbija spušča migrante, medtem ko Hrvaška krepi meje. Prav tako so izpostavili, da se že dolgo noben migrant ni poskušal neposredno prebiti iz Srbije na Hrvaško, saj so se migrantske poti preusmerile v BiH.

Demokracija

 • Novakec1

  Nč bat bosta Šefla in tanov premier poskrbela da bo to ratala slolabdija, vi sam avtobuse in sendvič za na pot priskrbite za ostalo bo poskrbljeno v slolandiji.

 • ZatonMesecnikov

  #V Bosni in Hercegovini prevladuje strah, da bo država postala največji žep za migrante#

  seveda bo, ker nihče ničesar ne ukrene glede tega. Niti Bosna ni v stanju zaščititi svojih meja.

 • Frank Novak

  Da bi se zivel Josp Broz – vecna mu slava – danes ne bi imeli problema islamizacije.
  Tito bi migrante deportiral, danasnje levicarje pa poslal na prevzgojo na Goli Otok…

 • Olga2345

  Bosanci, okrepite meje tudi sami! Kaznujte šverc “nevladnih” Sorosovih organizacij z nezakonitimi migranti, poberite jim denar! Švercerjem zasezite avtomobile in jih spravite za rešetke za 15 let, pa bo mir! Divjake pa pošljite tja, od koder so prišli!

 • pajot

  Bosanski žep je premalo,cenjeni inženirji iz Afrike. Pridite v Serpentinškovino. Tu vas čaka dva miljona žepov iz katerih lahko poberete ves denar. Salam alejkum.

 • BlackOpsSystem

  kobasice na sliki so svinjske….naj jim povedo!!!! Pa dober tek gnilobe kozjejebske.

 • D&G

  Kdor jih uvaža naj jih ima!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!